Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Hamburg-Juventus 3-0 (η Juve θα άξιζε την ισοπαλία)

Δεν ήταν η μέρα των Ιταλών: ενώ η Milan κατέρρεε χάνοντας 5-0 από την Chelsea, η Juventus έχανε 3-0 από τον κακό της δαίμονα, από εκείνον τον τελικό του '83 στην Αθήνα, το Αμβούργο. Μετά τη χθεσινή νίκη επί της Arsenal με 1-0, στη Juventus άφηνε καλές εντυπώσεις το τεστ με τους τρεις επιθετικούς, Amauri, Iaquinta, Del Piero, που θα μπορούσε να έχει αποδώσει την ισοφάριση αν δεν είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Camoranesi ή είχαν καταφέρει οι επιθετικοί της να βάλουν στα δίχτυα τη μπάλα σε μια από τις πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες που δημιούργησαν... Απρόσεχτη η ήδη τραυματισμένη άμυνα (είχαν βγει ο Knezevic, με φορείο, και ο Molinaro) έφαγε 2 γκολ στις καθυστερήσεις...

Οι εξαιρετικές χαμένες ευκαιρίες της Juventus στο β' ημίχρονο και το κανονικό γκολ του Camoranesi που δεν μέτρησε...

Χλωμή στο πρώτο ημίχρονο η Juventus, δεν μπόρεσε να ελέγξει το κέντρο καθώς βάρυνε η απουσία του Zanetti ενώ η μετακίνηση του Camoranesi στη μέση στέρησε την ομάδα από τις κατεβασιές του στ' αριστερά. Καλός ο Del Piero αλλά δεν έφτανε. Ο αιγύπτιος Zidan, που σκόραρε χθες κατά της Real δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία. Ο Chimenti απέκρουσε τους Jarolim και Olic αλλά καθυστέρησε την έξοδο επί του Guerrero που τον "εκτέλεσε" με το αριστερό αφού είχε δεχτεί μια ωραία κάθετη μπαλιά που ξέφυγε από τον Legrottaglie. Η Juventus αντέχει αλλά δεν καταφέρνει να αναπτυχθεί κι έτσι το μόνο πρόβλημα για τον Rost είναι ένα σουτ του νεαρού Fausto Rossi έξω από την περιοχή.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ranieri αντικατέστησε τους Rossi και Zebina με τους Grygera και Molinaro, προωθώντας τον Salihamidzic, πάντα στην αριστερή πλευρά ενώ, λίγο αργότερα, έβαλε τον Marchionni στη θέση του Ekdal. Η Juventus ανεβαίνει: μπαλιά του Marchionni στον Molinaro και άσιστ που προλαβαίνουν οι Γερμανοί αμυντικοί. Και εκεί έρχεται το πρώτο κακό νέο: ο Knezevic συγκρούεται με τον συμπατριώτη του Olic και βγαίνει με το φορείο τραυματισμένος στο αριστερό γόνατο -οι αυριανές εξετάσεις θα δείξουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μπαίνει ο Chiellini. Ο Del Piero, στο 56', βγάζει τον Salihamidzic μόνο του με τον Rost αλλά ο Βόσνιος δεν κοντρολάρει καλά και χάνει την ευκαιρία. Ανταπάντηση με λάθος σουτ του Olic. Ο Del Piero βγάζει ωραία μπαλιά στον Amauri, κεφαλιά και ο Rost αποφεύγει την ισοφάριση με μια σπουδαία βουτιά. Στο 71' ο Ranieri αποφασίζει να τα παίξει όλα δοκιμάζοντας ταυτόχρονα το σχήμα με τρεις επιθετικούς: βγάζει τον Poulsen, βάζει τον Iaquinta δίπλα στον Amauri και περνά τον Del Piero ελαφρώς πίσω τους. Και έρχεται η μεγάλη ευκαιρία: μπαλιά του Legrottaglie, ο Iaquinta προσπαθεί να περάσει τον Rost που διώχνει, παρεμβαίνει ο Amauri αλλά ένας αμυντικός του Αμβούργου προλαβαίνει να βγάλει έξω τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή του κενού τέρματος. Νέα ευκαιρία, ένα λεπτό μετά, για τον Iaquinta από μπαλιά του Marchionni αλλά ο Rost σώζει το Αμβούργο. Δεν τα καταφέρνει όμως, στο 80', προ του Camoranesi αλλά ο επόπτης υποδεικνύει ένα ανύπαρκτο οφσάιντ οδηγώντας τον διαιτητή στην ακύρωση του 1-1. Δυο λεπτά πριν τη λήξη, έρχεται το δεύτερο κακό νέο: ο Molinaro συγκρούεται με τον Chiellini και το Zidan και βγαίνει έξω. Στις καθυστερήσεις ο Olic εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τα κενά στην άμυνα και σε δυο διαδοχικές αντεπιθέσεις σημειώνει δυο τέρματα που διαμορφώνουν το τελικό 3-0, ένα σκορ που δεν ανταποκρίνεται στη συνολική εικόνα του ματς.

HAMBURG-JUVENTUS 3-0
Τέρματα: 19' Guerrero, 90', 91' Olic

HAMBURG: Rost, Boateng, Reinhardt, Benjamin, Atouba, Jarolim (70' Ben-Hatira), De Jong (46' Putsilo), Trochowski, Zidan (87' Torun), Guerrero (65' Aogo), Olic.

JUVENTUS: Chimenti, Zebina (46' Grygera), Legrottaglie, Knezevic (55' Chiellini), Salihamidzic, Camoranesi, Ekdal (52' Marchionni), Poulsen (72' Iaquinta), Rossi (46' Molinaro, 88' Tiago), Amauri, Del Piero.

Knezevic, Molinaro επιστρέφουν εσπευσμένως στο Τορίνο

Ενώ η υπόλοιπη ομάδα μένει στην Αγγλία για το φιλικό με τη Manchester United, το βράδυ της 6ης Αυγούστου, Knezevic, Molinaro επιστρέφουν εσπευσμένα στο Τορίνο για παραπέρα ιατρικές εξετάσεις. Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν διάτρεμμα στο αριστερό γόνατο (στο ίδιο όπου είχε τραυματιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) για τον Κροάτη που βγήκε με φορείο. Αιμάτωμα στην αριστερό γοφό η πρώτη διάγνωση για τον Molinaro του οποίου ο φυσικός αντικαταστάτης, Paolo De Ceglie είναι στο Πεκίνο με την Ολυμπιακή Εθνική Ιταλίας και δεν θα είναι διαθέσιμος στα προκριματικά του Champions League. Μακάρι να είναι καλά!

Ranieri: Στεναχωρημένος για τους τραυματισμούς

Στους δυο τραυματίες αφιέρωσε ο Ranieri την πρώτη του σκέψη: "Λυπάμαι για τον Dario (Knezevic) και τον Cristian (Molinaro), εύχομαι να μην τους χάσω για πολύ. Το σημερινό ματς; Άλλαξα εντελώς την ομάδα και στο τέλος όσοι έπαιξαν ήταν κουρασμένοι, όπως ήταν και όσοι είχαν παίξει χθες, σημάδι ότι η προετοιμασία πάει καλά. Αντιμετωπίσαμε πάλι μια ομάδα πιο προχωρημένη στην προετοιμασία από μας αλλά δεν σταθήκαμε ανάξιοι, θα μπορούσαμε κιόλας να έχουμε ισοφαρίσει. Είδα πολλά θετικά στοιχεία και κάποια αρνητικά, πέραν των τραυματισμών. Σήμερα, εμφανιστήκαμε λιγότερο συμπαγείς όταν το Αμβούργο μας δημιούργησε δυσκολίες".

Camoranesi, Del Piero, Amauri: "Πολύ βαρύ το αποτέλεσμα"

Συνυπολογίζοντας τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίχτες θεώρησαν πως η ισοπαλία θα ταίριαζε περισσότερο στην εικόνα του ματς.
Στην εγκυρότητα του γκολ του εστίασε ο Camoranesi: "Το γκολ μου ήταν κανονικό. Κρίμα που ακυρώθηκε γιατί αξίζαμε την ισοπαλία. Σήμερα εμφανιστήκαμε με δυο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο οι ρυθμοί ήταν πιο αργοί αλλά στην επανάληψη κυνηγήσαμε με επιμονή το γκολ και μόνο στο τέλος αφήσουμε υπερβολικά πολλούς διαδρόμους και εκείνοι ήταν καλοί και κατάφεραν να μας χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις".
Την ισοπαλία θεώρησε δικαιότερη και ο Del Piero: " Κρίνοντας από την επανάληψη, αξίζαμε την ισοπαλία κυρίως με δεδομένο ότι το γκολ του Mauro (Camoranesi) ήταν κανονικό. Κρίμα για το σκορ -πολύ βαρύ σε σχέση με ό,τι είδαμε μέσα στο γήπεδο. Εδώ στην Αγγλία υπάρχει πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και δεν βλέπουμε την ώρα να πάμε την Τετάρτη στο Manchester. Η κατάστασή μου; Για πρώτη φορά έπαιξα και στα 90 λεπτά, έχοντας την επιβεβαίωση ότι είμαι καλά από την αρχή της χρονιάς".
Στην επιθετική τακτική που δοκιμάστηκε εστίασε ο Amauri: "Με το σχήμα των τριών επιθετικών βρεθήκαμε καλά δείχνοντας ότι είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σ' αυτό. Σήμερα βρεθήκαμε απέναντι σε ένα Αμβούργο που μας δυσκόλεψε, οι αμυντικοί του ήταν εξαιρετικοί και χρειάστηκε να παλέψω σκληρά. Είμαι ικανοποιημένος από την εμπειρία μου στο Emirates. Μου χρειάζεται να παίζω σε τέτοια στάδια για να αποκτήσω εμπειρία και εύχομαι να υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες".

Arsenal-Real Madrid 1-0, το Κύπελλο στο Αμβούργο

Με πέναλτυ του Adebayor στο 49' λύγισε η γηπεδούχος Arsenal τη Real Madrid.
Καθώς και οι τέσσερις ομάδες είχαν από μία νίκη, αποφασιστικός παράγοντας για την κατάκτηση του Emirates Cup στάθηκαν τα γκολ που είχε σημειώσει η κάθε ομάδα οπότε τα 2 γκολ του Αμβούργου στις καθυστερήσει με τη Juventus αποδείχθηκαν καταλυτικά και οι Γερμανοί με 4 γκολ στο ενεργητικό τους (χθες έχασαν 2-1 από τη Real Madrid) σήκωσαν το Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: