Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Artmedia-Juventus 1-1 με τον Amauri. Η Juve γύρισε στο σπίτι της, την Ευρώπη

Η Juventus επέστρεψε πανηγυρικά στο σπίτι της, στην Ευρώπη, φέρνοντας μέσα στην Μπρατισλάβα ισοπαλία με την Artmedia 1-1 -σκορ που της πέφτει "στενό" αν συνυπολογιστούν το δοκάρι του, και σκόρερ, Amauri και οι ευκαιρίες της ομάδας. Βέβαια, στο τέλος, ήταν ο Buffon αυτός που έσωσε την κατάσταση. Τώρα, η Juve ελπίζει σε νίκη της Atletico Madrid επί της Shalke, αύριο, για να αποφύγει τα δύσκολα στην κλήρωση των Ομίλων του Champions League την Πέμπτη.

Μετά το όμορφο προσωπικό γκολ του Fodrek, συνδυασμός Camoranesi-Nedved, ο Molinaro ανοίχτηκε παρασύροντας τους αντιπάλους, ο Τσέχος έβγαλε τη μπαλιά και... τι κεφαλιά του Amauri και τι γκολάρα!

Το 4-0 του πρώτου ματς δεν οδήγησε σε εφησυχασμό τη Juventus που μπήκε επιθετικά στο Tehelne' Pole - Slovan Bratislava Stadium και στο 11' έφτασε κοντά στο γκολ με το Nedved. Ωστόσο οι Σλοβάκοι, που έπαιζαν με αντεπιθέσεις, ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν στο 13' με προσωπική ενέργεια και εντυπωσιακό ψαλίδι του Fodrek στο οποίο η Juventus κόντεψε να απαντήσει στο 15' με τον Amauri ο οποίος, μαζί με τον Iaquinta, αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο με το οποίο ξεκίνησε το ματς ο Ranieri. Δυστυχώς η κεφαλιά του Βραζιλιάνου σταμάτησε στο δοκάρι. Γρήγορος ρυθμός, χαμένη ευκαιρία για τον Iaquinta στο 17' και τον Pedro στο 20'. Θετικός ο Legrottaglie, όπως και ο Grygera που κατέβαζε τη μπάλα για το Nedved από τον οποίο ξεκίνησε, στο 25', από τ' αριστερά η μπαλιά που οδήγησε στο πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Amauri με κεφαλιά. Λίγο έλειψε για το δεύτερο γκολ στο 30' όταν η άμυνα των γηπεδούχων κατάφερε να διώξει σε κόρνερ τη μπαλιά του Marchisio τον οποίο ο Ranieri χρησιμοποίησε από την αρχή αφού αυτός θα είναι βασικός μαζί με τον Poulsen στο ματς με τη Fiorentina (ο Sissoko εκτίει ποινή από την κόκκινη κάρτα στο τελευταίο περυσινό ματς πρωταθλήματος). O Σλοβάκος τερματοφύλακας Kamenar πρόλαβε με έξοδο στο 31' τον Amauri. Ένα λεπτό αργότερα ο Cantalejo χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Grygera για ένα σκληρό φάουλ στη μέση του γηπέδου. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 37' για να ξαναβγεί μπροστά η Artmedia αλλά το σουτ του Pospech κατέληξε άουτ. Πάντα "αφηνιασμένος" ο Nedved, έβγαλε μια μπαλιά στο 39' που απέδωσε ένα κόρνερ για τη Juventus. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Στο 42' ο Molinaro ανέτρεψε τον Obzera στο όριο της περιοχής. Κίτρινη κάρτα για τον Camoranesi στο 43'. Φάουλ του Fodrek στο 45' που μπλοκάρισε χαλαρά ο Buffon.
Με κόρνερ για τη Juventus ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε δυο λεπτά ο Marchisio πρωταγωνιστής, πρώτα θετικός (ένα σουτ του αποκρούστηκε κόρνερ) και μετά αρνητικός (δέχθηκε κίτρινη κάρτα). Πάντως, ο νεαρός μέσος έδειξε σε πολύ καλή φόρμα -ο μέσος που έλειπε... Κίτρινη και για τον Salata της Artmedia και νέο κόρνερ για τη Juve, στο 51', το οποίο παραχώρησε ο Kamenar σε κεφαλιά του Amauri. Αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 54' που δυσκόλεψε τον Molinaro. Αλλεπάλληλα κόρνερ για τη Juve από τις επιθέσεις των Iaquinta και Nedved. Πάντως, και η Artmedia έβγαινε στην αντεπίθεση αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ ήρθε στο 60' όταν το δεξί σουτ του Nedved σχεδόν έγλειψε το δοκάρι. Απάντηση της Artmedia με τον Velicky να χάνει μοναδική ευκαιρία ένα λεπτό μετά... Σειρά του Iaquinta να προσπαθήσει αλλά δεν κατάφερε να κοντρολάρει τη μπάλα, σε δύσκολη θέση. Στο 65' η πρώτη αλλαγή για την Artmedia: ο Piroska στη θέση του Obzera. Κόρνερ για τους γηπεδούχους στο 67'. Στο 70', διπλή αλλαγή για τον Ranieri: Giovinco και Sissoko στη θέση των Nedved και Camoranesi ενώ ο Grygera δεν κατάφερνε να συντονιστεί με τον Poulsen και να εκμεταλλευτεί τη μπαλιά του. Μακρινό σουτ του Legrottaglie, που είχε σκοράρει στο πρώτο ματς, στο 73' έφυγε άουτ. Νέο κόρνερ για τη Juve στο 75' που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η Juve, πάντως, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του παιχνιδιού με τον Iaquinta να προσπαθεί να βρει τον Amauri που είναι τόσο κινητικός ώστε -στο 80'...- να κερδίσει φάουλ μέσα στην περιοχή της Juventus! Τακουνάκι του Giovinco στο 82', δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα αλλά αρκετό για να προαναγγείλει τι περιμένουμε από το νεαρό Sebastian... Ένα λεπτό αργότερα πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Ευρώπη ο νεαρός Ariaudo της Primavera (Ελπίδων) που ο Ranieri χρησιμοποιεί συστηματικά όλο το καλοκαίρι. Και ενώ η Juventus κυκλοφορούσε τη μπάλα στη σέντρα, οι Σλοβάκοι επιχείρησαν το colpo grosso αλλά ένας σούπερ Buffon απέτρεψε στο 88' το δεύτερο γκολ της Artmedia, από τον Salata.
1-1: η Juventus γύρισε στην Ευρώπη, οι Όμιλοι του Champions League μας περιμένουν! Ευκαιρία, επομένως, να τα πει μια και καλή ο Ranieri με τους παίχτες: είναι κρίμα να φορτώνονται κίτρινες κάρτες και μάλιστα σε τέτοια ματς πάίχτες με τόσο καλή απόδοση όπως ο Camoranesi και ο Marchisio!...
Καλή η διαιτησία του Ισπανού Luis Medina Cantalejo που συνέχισε τη θετική του παράδοση με την ίδια τη Juventus και τις ιταλικές ομάδες συνολικότερα.
Με τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον Giampaolo Montali εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξέδρα των επισήμων, οι παίχτες έδειξαν με την απόδοσή τους ότι έχουν αντιληφθεί αυτό που είπε ο Nedved, ότι εδώ έκλεινε ένας κύκλος που άνοιξε στο Ρίμινι και ανοίγει ένας νέος.

ARTMEDIA-JUVENTUS 1-1
Τέρματα: 13' Fodrek (A), 25' Amauri (J)
Κίτρινες κάρτες: Salata (A), Camoranesi, Marchisio (J)
Διαιτητής: Luis Medina Cantalejo

ARTMEDIA: Kamenar, Burak, Salata, Farkas, Cisovski, Anderson (83' Halenar), Velicky, Obzera (65' Piroska), Kozak, Fodrek, Pospech (80' Kleber).
JUVENTUS: Buffon, Grygera, Mellberg, Legrottaglie (83' Ariaudo), Molinaro, Camoranesi (70' Sissoko), Marchisio, Poulsen, Nedved (70' Giovinco), Amauri, Iaquinta.

Ικανοποιημένος από το δίδυμο Marchisio-Poulsen ο Ranieri που έδωσε συγχαρητήρια στους παλιούς και στον Deschamps

(Update) Θετικά συμπεράσματα έβγαλε από το παιχνίδι ο Ranieri που "άφησε να του ξεφύγει" ότι "θα του άρεσε να σηκώσουμε το Κύπελλο. Είναι ένα όνειρο και τώρα μπορούμε να το υλοποιήσουμε"... Εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόκριση -ενώ όσον αφορά το ματς παραδέχθηκε πως η ομάδα έπαιξε σχετικά υποτονικά μετά το 4-0 του Τορίνο και σε σύγκριση με το ρυθμό εκείνου του παιχνιδιού- ο Claudio Ranieri εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, Marchisio-Poulsen όπως και για την απόδοση και το γκολ του Amauri και έστρεψε την προσοχή όλων στο κυριακάτικο, πρώτο ματς του campionato με τη Fiorentina. Άλλωστε, ο τεχνικός της Juve εξήγησε την αλλαγή του Nedved, που δυσαρεστήθηκε και βγαίνοντας κλώτσησε ένα μπουκαλάκι νερό, αναφερόμενος ακριβώς σε αυτό: "Πιστεύω πως δεν του άρεσε η αλλαγή γιατί αυτός είναι ένας που θέλει να παίζει πάντα αλλά εγώ πρέπει να σκέφτομαι και τη Φλωρεντία", είπε ο προπονητής όταν ρωτήθηκε αν τα νεύρα του Τσέχου οφείλονταν στο γκολ που είχε χάσει λίγο πριν... Σωστή δήλωση, έδειξε χαρακτήρα!
Ακόμα πιο σωστά τα συγχαρητήρια του Ranieri "στους παλιούς, σε εκείνους που αγωνίστηκαν στη Serie B, στον Deschamps γιατί αυτός υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος. Απόψε κλείσαμε το περυσινό πρωτάθλημα και επιτέλους επιστρέψαμε στο Champions League".

Amauri: Το Champions είναι ένα όνειρο. Τώρα, μπορούμε να παλέψουμε γι' αυτό

Πλήρως εναρμονισμένος με το πνεύμα όλων των άλλων και ο σκόρερ Amauri: "Το Champions League είναι ένα όνειρο και τώρα μπορούμε να παλέψουμε γι' αυτό. Όταν είσαι στη Juve, είναι φυσιολογικό να έχεις ενθουσιασμό και είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γκολ που ανεβάζει το ηθικό. Είμαστε όλοι σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση και η νοοτροπία μας είναι η σωστή. Εμείς οι επιθετικοί είμαστε όλοι διαθέσιμοι και δίνουμε το μάξιμουμ, είτε παίξουμε στην αρχή είτε μπούμε κατά τη διάρκεια του ματς".

Cobolli Gigli: Επιστρέψαμε με αξιοπρέπεια

Εμφανώς ικανοποιημένος και ο πρόεδρος της Juventus, Cobolli Gigli που ανέλαβες την ομάδα ααμέσως μόλις ξέσπασε η calciopoli και πιστώνεται την επάνοδο στο σπίτι της μέσα σε μια διετία: "Ξαναβρήκαμε τη διάστασή μας, εξιλεωθήκαμε για τις αμαρτίες μας χωρίς να ξέρουμε καλά καλά ποιές ήταν", παρατήρησε σκωπτικά για να επισημάνει πως "διατηρήσαμε πάντα την αξιοπρέπειά μας και πρέπει να συνεχίσουμε να τη διατηρούμε μαζί με το υπεραιώνιο πνεύμα της Juve, επιστρέφοντας ανταγωνιστικοί στην Ιταλία και την Ευρώπη".

Προκρίθηκαν ήδη Barcelona και Παναθηναϊκός

Μαζί με τη Juventus απόψε προκρίθηκαν στους Ομίλους και η Barcelona (έχασε 1-0 στην Κρακοβία αλλά είχε κερδίσει 4-0 στη Βαρκελώνη) και ο Παναθηναϊκός που νίκησε 1-0 τη Sparta Praha (2-1 στο πρώτο ματς στην Πράγα). Αύριο βράδυ, οι μάχες της Atletico M., της Liverpool, της Arsenal και της Fiorentina η οποία δεν θα έχει τον Mutu που είναι πιθανό, όπως και ο Montolivo, να απουσιάζουν και την Κυριακή. Μακάρι! Θα ισοφαρίσουν τις απουσίες των Zanetti και Sissoko...

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Missione compiuta! Bentornata a tua casa Juve

Un Gobbo ad Atene είπε...

Grazie dottore! Να ευχηθώ και στα δικά σας!