Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η παράδοση στα προκριματικά του Champions League ευνοεί τη Juventus

Η παράδοση είναι υπέρ της Juventus στα προκριματικά του Champions League. Στη μοναδική περίπτωση, ως τώρα, που είχε χρειαστεί να περάσει από αυτά, το 2004, απέκλεισε τη σουηδική Djurgardens με μεγαλύτερη δυσκολία απ' όσο θα φαινόταν στα χαρτιά -γεγονός που δείχνει ότι κάθε αντίπαλος χρειάζεται προσοχή, άρα και η Artmedia που, απ' ότι φάνηκε από τη σημερινή κλήρωση (αναλυτικά εδώ) θα είναι η αντίπαλος της Juve.
Εκείνη τη χρονιά, πάλι μετά από ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η ομάδα έκανε προετοιμασία κατά τμήματα αφού οι διεθνείς ήρθαν καθυστερημένοι, οι δε Fabio Cannavaro και Zlatan Ibrahimovic έφτασαν τελευταία στιγμή. Οι Σουηδοί, από την άλλη, είχαν ξεκινήσει ήδη το πρωτάθλημά τους. Αποτέλεσμα; Στο 4' του δευτέρου ημιχρόνου η Juventus έχανε μέσα στο Torino με ...2-0! Ευτυχώς, αμέσως μετά μείωσε ο Trezeguet και 9' αργότερα ισοφάρισε ο Emerson: 2-2. Δυο βδομάδες αργότερα, μια Juventus σε πολύ καλύτερη κατάσταση, προηγήθηκε νωρίς νωρίς (στο 10') με τον Del Piero αλλά ισοφαρίστηκε σχεδόν αμέσως, στο 17'. Από εκεί και πέρα, όμως, το παιχνίδι ανήκει στην ομάδα του Capello (τότε): στο 34' και στο 41' ο Trezeguet και στο 9' του δευτέρου ημιχρόνου ο Nedved, "καθάρισαν" για τη Juve: 4-1 εκτός έδρας και πανηγυρική πρόκριση.
Η Juventus έχει υπέρ της και τη γενικότερη ιταλική παράδοση αφού από το 1997/98, σε σύνολο των συναντήσεων, οι ιταλικές ομάδες έχουν προκριθεί στις 14 περιπτώσεις. Οι μόνες που απέτυχαν είναι η Parma (το 1999/00 από τη Rangers Glascow, 0-2, 0-1 και το 2001/02 από τη Lille, 0-2, 1-0), η Inter (το 2000/01 από τη σουηδική Helsingborg 0-1, 0-0) και η Chievo (το 2006/07 από τη Levski Sofia, 0-2, 2-2).

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Καλή επιτυχία Το Τσάμπιονς Ληγκ, γιά την δική του αίγλη, χρειάζεται όλες τις μεγάλες ομάδες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συμφωνώ και είναι κρίμα που έπεσε το Schalke 04-Atletico Madrid ή το Twente-Arsenal...
Επί τη ευκαιρία, καλή επιτύχία και σε σας, ως Ολυμπιακούς και φίλους της κατακόκκινης (...) Liverpool