Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ο Morganti σφυρίζει το Fiorentina-Juventus

Ο 42χρονος Emidio Morganti από το Ascoli, ένας από τους πιο έμπειρους Ιταλούς διαιτητές, κληρώθηκε να σφυρίξει το ματς Fiorentina-Juventus, την Κυριακή το βράδυ. Επόπτες οι Roberto Romagnoli και Nicola Andrea Nicoletti, τέταρτος διαιτητής ο Christian Brighi.
Το όνομα του Morganti είχε εμπλακεί στο σκάνδαλό calciopoli για επαφές του, που προέκυψαν από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, με τον Meani της Milan... Ο παράγοντας της Milan έχει τιμωρηθεί χωρίς ο σύλλογός του να υποστεί ανάλογες επιπτώσεις... Ο Morganti απαλλάχθηκε τελικά, αφού τέθηκε για μερικούς μήνες σε διαθεσιμότητα, επέστρεψε στα γήπεδα και μάλιστα από τον Collina του ανατέθηκε να σφυρίξει τον τελικό Κυπέλλου, στις 24 Μαϊου 2008: Roma-Inter 2-1.
Πέρυσι ο Morganti σφύριξε αρκετά κρίσιμα ματς της Juventus και μάλιστα εκτός έδρας. Και αν εξαιρέσουμε την ήττα στο Παλέρμο (με 3-2), τα άλλα πήγα καλά: 2-0 στη Γένοβα, 3-1 στο Λιβόρνο και δυο ισοπαλίες στα ντέρμπυ. Το πρώτο μέσα στη Ρώμη με τη Roma, εκείνο το 2-2 που σηματοδότησε τη δυναμικότητα της ανανεωμένης Juventus. Η Vecchia Signora μπορεί βέβεια να έχει ένα μικρό παράπονο καθώς ο επόπτης δεν σημείωσε τον Totti σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής δεν καταλόγισε, στην εξέλιξη της φάσης η οποία οδήγησε στην ισοφάριση της Roma, φάουλ του σκόρερ επί του Criscito... Κατά τα άλλα, όμως, η διαιτησία του Morganti ήταν καλή όπως και στο Milan-Juventus 0-0 όπου δεν δίστασε να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Gilardino (που την Κυριακή θα παίξει με τα χρώματα των viola) και να μη μετρήσει το τέρμα του σ΄εκείνο το ματς που αν έπρεπε να έχει νικητή, αυτός θα ήταν η Juve.

Σχολιασμός της διαιτησίας του Morganti στο περυσινό Roma-Juventus 2-2

Με το Morganti η Juve έχει πετύχει και τρεις νίκες εντός έδρας. Η Fiorentina, πάλι, δεν πρέπει να τον θεωρεί και ως το καλύτερο γούρι της αφού στα 16 παιχνίδια που την έχει διευθύνει (τα πέντε πέρυσι), τα 8 έληξαν με ήττα, 4 με νίκη και άλλα τόσα ισόπαλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: