Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ο Ranieri, ο Del Piero, ο ...Zola και η Arsenal

Ένα γερό τεστ ενόψει των προκριματικών του Champions League που και οι δυο ομάδες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε λιγότερο από δυο βδομάδες (με τους Gunners να έχουν πιο δύσκολη αποστολή από τη Juventus έχοντας ν' αντιμετωπίσουν την Twente), αποτελεί το φιλικό Arsenal-Juventus στο πλαίσιο του Emirates Cup.
"Μίγμα διασκέδασης και ποιοτικού ποδοσφαίρου" χαρακτήρισε το τουρνουά ο Wegner στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με το Ranieri και τον προπονητή του Αμβούργου. Και ο Ranieri με τον παρακαθήμενό του Del Piero πήραν κατά γράμμα τα λόγια του Γάλλου τεχνικού. Έτσι, όταν οι εγγλέζοι δημοσιογράφοι ζήτησαν από τον ρωμαίο τεχνικό να συγκρίνει τον Del Piero με τον Zola, εκείνος απάντησε πως "ο Alessandro είναι ακριβώς σαν το κρασί, βελτιώνεται με το χρόνο και αυτό τον συνδέει με τον Zola που έπαιξε ως τα 38 anni. Δεν μπορώ παρά να του ευχηθώ να τον ξεπεράσει". Και ο Del Piero πήρε την πάσα και με το γνωστό του χαμόγελο απάντησε: "Πότε θα σταματήσω να παίζω; Με αυτά τα δεδομένα είμαι αναγκαστικά υποχρεωμένος να ξεπεράσω τον Zola!".
Οπότε και ο Ranieri πήρε την πάσα από τον αρχηγό του για να σημειώσει πως η φιλοσοφία του Alex αντικατοπτρίζει αυτήν ολόκληρης της ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε ότι στα δυο ματς που θα δώσει σε ένα 24ωρο, με Arsenal και Hamburg θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίχτες από 90' αφού το κρίσιμο σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας είναι "να βάλουμε βενζίνη στο ρεζερβουάρ". Αλλά, και για τους Gunners είναι σημαντικό το Emirates Cup. Αφού άλλαξε αρκετούς παίχτες (έφυγαν οι Lehmann, Gilberto, Hleb, Flamini και ήρθαν οι Vela, Bischoff, Ramsey και ο Nasry, ενώ έμειναν Fabregas και Adebayor) η Arsenal ετοιμάζεται για άλλη μια χρονιά ως πρωταγωνίστρια, σε Αγγλία και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: