Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Arsenal-Juventus 0-1 με γκολ του Trezeguet

Η εικόνα των οπαδών της Arsenal που έφευγαν απογοητευμένοι πριν τελειώσει το ματς, τα λέει (σχεδόν) όλα... Η Juventus, φορώντας τη χρυσαφί δεύτερη εμφάνισή της, έδειξε στοιχεία ομάδας που ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει επικρατώντας μέσα στο κατάμεστο Emirates Stadium με 1-0 της Arsenal που είναι καλύτερα προετοιμασμένη αφού στην Αγγλία ετοιμάζεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η οποία κατά διαστήματα απέδωσε το γνωστό εκρηκτικό της ποδόσφαιρο. Βρήκε, όμως, μπροστά της μια Juventus πολύ δυνατή στα μετόπισθεν (Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro) και με αξιοσημείωτες επιθετικές κινήσεις που, πάντως, χρειάζονται ακόμα βελτίωση.
Η Juve ξεκίνησε διστακτικά. Για πάνω από 25' υποδεχόταν σχεδόν παθητικά τις επιθέσεις των Gunners, που κυριαρχούσαν χωρίς όμως να επικρατούν. Οι bianconeri δεν κατάφερναν να οργανώσουν αντεπιθέσεις καθώς τα λάθη στις μεταβιβάσεις διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι προσπάθειες του Molinaro απ' τ' αριστερά δεν αρκούσαν ενώ ήταν υπεραρκετή η πολύ καλή εμφάνιση του Chiellini για να μη νιώσει ο Buffon ότι κινδυνεύει. Το "ηφαίστειο" όμως ήταν εκεί... Και όταν στο 27' μια άσιστ ακριβείας του Molinaro βρήκε τον Trezeguet στην μικρή περιοχή και το τακουνάκι του Γάλλου κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα, ήταν σα να δόθηκε το σήμα: η Juve άρχισε να βγαίνει μπροστά, κερδίζοντας σιγά σιγά το κέντρο. Μέχρι και ο, υποτονικός πάντως Tiago μοίραζε μπαλιές, ο Marchionni ανέβαινε από τα δεξιά και στο 34' έβγαλε με τη μία τη μπάλα στ' αριστερά στο Nedved, εκείνος στον Trezeguet και γκολ -ήταν οφσάιντ. Στο 38', ανατροπή του αεικίνητου Τσέχου έξω από την περιοχή, φάουλ, εκτέλεση του Iaquinta και γκολ του Trezeguet από θέση οφσάιντ...

Το γκολ του Trezeguet...

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Wenger αποφάσισε να ρίξει μέσα Diaby, Gallas και κυρίως τον Adebayor ενώ στο 59' πέρασε και τους Theo Walcott, Bacary Sagna και Samir Nasri στη θέση των Hoyte, Eboue' και Wilshere. Ο Ranieri απάντησε βάζοντας, στο 63', τον Salihamidzic στη θέση του Nedved -προφανώς ο "Brazzo" δοκιμάζεται για να αντικαταστήσει τον Τσέχο στον πρώτο προκριματικό του Champions League όπου ο Nedved δεν παίζει λόγω της κόκκινης που είχε δεχτεί στο τελευταίο ματς στο Champions League, ακριβώς με την Arsenal... Στο 70' ο Ranieri αποφάσισε να πειραματιστεί και άλλο και έτσι έβγαλε τους Trezeguet και Iaquinta, πέρασε τον Amauri ως μοναδικό επιθετικό και, κυρίως, έβαλε πίσω του τον Camoranesi πίσω που έκανε λατινοαμερικάνικα κόλπα στους αμυντικούς των Gunners και μοίρασε παιχνίδι κάνοντας τη διαφορά. Η είσοδος των Poulsen (θετικός στην άμυνα ενώ έβγαλε πάλι αξιοσημείωτες άσιστ), Ekdal (έδειξε σταθερός) και F.Rossi (στη θέση του καλού Sissoko)επέτρεψαν στη Juventus να κρατήσει στα χέρια της το παιχνίδι με τις φρέσκιες δυνάμεις που έριξε στο γήπεδο. Ενώ έδειξε ότι φέτος η ομάδα έχει "βάθος".
Το παιχνίδι στο β' ημίχρονο ήταν σαφώς θεαματικότερο, με την Arsenal να προσπαθεί χωρίς όμως ο Buffon να νιώσει την πίεση -με εξαίρεση μια κεφαλιά του Adebayor στο 69' την οποία μπλοκάρισε με ευκολία και ένα εξαιρετικό σουτ του Adebayor, πάλι, στο 90', που έφυγε ελάχιστα άουτ με το Buffon πάντως να έχει πέσει στη τροχιά της μπάλας. Από την άλλη, η Juventus είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έβγαινε συνέχεια μπροστά χωρίς όμως να μπορέσει να ολοκληρώσει κάποια από τις αντεπιθέσεις της (με εξαίρεση ένα σουτ του "Brazzo") αφού δεν κατάφερνε να δημιουργήσει την αριθμητική υπεροχή στην αντίπαλη περιοχή που επιδιώκει η Arsenal αλλά χθες δεν κατάφερε να πετύχει χάρη σε μια άμυνα ογκόλιθο (καλός και ο Mellberg). Η ταχύτητα των επιθετικών κινήσεων και αυτοματισμών, όμως, χρειάζονται και άλλη βελτίωση αλλά είναι πολύ καλά γι' αυτή την εποχή...

ARSENAL-JUVENTUS 0-1
Τέρματα: 38' Trezeguet

ARSENAL: Fabianski, Senderos (46' Gallas), Hoyte (60' Sagna), Djourou, Eboue' (60' Nasri), Denilson, Gibbs, Ramsey (46' Abou Diaby), Wilshere (60' Walcott), Vela (46' Adebayor),
Bendtner

JUVENTUS: Buffon, Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro, Marchionni (77' Poulsen), Sissoko (81' F.Rossi), Tiago (77' Ekdal), Nedved (63' Salihamidzic) Trezeguet (70' Amauri), Iaquinta (70' Camoranesi)

Τα σχόλια των πρωταγωνιστών

(Update, 22:45) Φύσηξε ευρωπαϊκός αέρας στα πανιά της Juventus. Είναι φανερό στα λόγια του Buffon: "Το σημερινό είναι το πρώτο παιχνίδι που ένιωσα πραγματικά. Ήθελα πολύ να παίξω σε ένα τέτοιο στάδιο και εναντίον ενός αντιπάλου σαν την Arsenal". Το μυαλό του Marchionni γύρισε στο περυσινό τραυματισμό του: "Πέρυσι, εδώ στην Αγγλία, χτύπησα και αυτή ήταν η αρχή μιας άτυχης χρονιάς. Τώρα είμαι καλά και η ελπίδα είναι, σταυρώνοντας τα δάχτυλα, να πάει έτσι. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου". Στην απόδοση της άμυνας στάθηκε ο Chiellini που έδειξε γιατί θεωρείται ο μελλοντικός αρχηγός: "Η συνεννόηση με τον Mellberg μεγαλώνει. Βρισκόμαστε καλά, αυτός είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και στις ψηλές μπαλιές φτάνουμε πάντα πρώτοι. Πάντως, δεν είμαστε μόνον εμείς, όλη η άμυνα δουλεύει καλά, όπως και η υπόλοιπη ομάδα". Προσγειωμένος ο Molinaro έδειξε να περιμένει τον De Ceglie: "Σ' αυτά τα πρώτα παιχνίδια της περιόδου παίζω πολύ. Είμαι ικανοποιημένος γι' αυτό, τα πόδια λειτουργούν αν και δεν μπορώ να' μαι ακόμα στο top. Αναμένοντας την επιστροφή του De Ceglie από τους Ολυμπιακούς, κάθε φορά που ο mister (σ.σ. προπονητής) με καλεί, θα 'μαι πάντα έτοιμος να κατέβω στο γήπεδο".

Ranieri: Ήταν μια εξαιρετική δοκιμασία

Εμφανώς ικανοποιημένος ο Ranieri: "Είμαι ικανοποιημένος γι' αυτή τη νίκη. Είναι αλήθεια πως στο πρώτο ημίχρονο ο Wenger έβαλε πολλά νέα παιδιά που πάντως τα είχαν πάει καλά στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά στο δεύτερο μέρος έβαλε όλους τους big και τα παιδιά διατήρησαν την ίδια εξαιρετική απόδοση. Θα έλεγα ότι περάσαμε μια εξαιρετική δοκιμασία. Τώρα το μυαλό μας είναι στο Αμβούργο όπου, όπως υποσχέθηκα θα κατεβάσω όλους τους άλλους που δεν ξεκίνησαν σήμερα. Οι Γερμανοί έπαιξαν καλά κατά της Real και πέρυσι μας είχαν κερδίσει, γι' αυτό τώρα θέλουμε να τα πάμε καλύτερα".

Real Madrid-Hamburg 2-1

Στο άλλο ματς του τουρνουά, νωρίτερα, η Real επικράτησε του Αμβούργου. Γκολ του Van Nistelrooy, ισοφάριση του Zidan και το γκολ της νίκης για τους merengues από τον Parrejo. Υπενθυμίζεται πως ο κανονισμός του Emirates Cup προβλέπει όλες οι ομάδες να παίξουν από δυο ματς (αύριο οι bianconeri παίζουν με το Αμβούργο και η Real με την Arsenal). Τρεις βαθμοί για τη νίκη, ένας για την ισοπαλία ενώ κάθε ομάδα έχει ένα βαθμό bonus για κάθε γκολ που βάζει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράει η διαφορά τερμάτων και μετά ο αριθμός των γκολ που έβαλε κάθε ομάδα.

2 σχόλια:

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Τυχερέ, οπτικά, μπιανκονέρο Εδω, ουτε το φιλικό με το Περιστέρι δν έδειξε! Πασάδες στα Εμιράτα!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ήταν ωραίο ματς! Σε καμιά στιγμή δεν ένιωσα εκείνο το τσίμπημα που σε πιάνει όταν λες: "αμάν, θα φάμε γκολ τώρα"...Το ελέγχαμε πλήρως, ακόμα και όταν μπήκαν τα ονόματα της Arsenal.