Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Real M., Zenit, Bate οι αντίπαλοι της Juventus στον 8ο Όμιλο του Champions League

Μια παλιά γνώριμη, η Real Madrid (του πρώην Fabio Cannavaro), την κάτοχο του Κυπέλλου Uefa, Zenit και την λευκορωσική Bate που κάνει την παρθενική της εμφάνιση στους Ομίλους, έβγαλε η κληρωτίδα στο κατάμεστο Grimaldi Forum του Montecarlo ως αντιπάλους της Juventus. H Juve, που εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean Claude Blanc και τον αθλητικό διευθυντή, Alessio Secco, κληρώθηκε να αγωνιστεί στον 8o Όμιλο (H) του Champions League όπου θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις παίζοντας στις 17 Σεπτεμβρίου με τη Zenit στο Τορίνο. (update 29/8: Η Zenit έγινε πλέον και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Super Cup αφού νίκησε 2-1 τη Manchester United...).
Η κλήρωση; Θα μπορούσε να είναι και ευνοϊκότερη, ειδικά αν κοιτάξουμε κάποιους άλλους Ομίλους... Ευτυχώς που βγήκαν και οι λευκορώσοι της Bate που, πάντως, απέκλεισαν Anderlecht και Levski νικώντας μέσα στα γήπεδά τους... Αλλά, εμείς είμαστε η Juve (άσε που τα τελευταία χρόνια τη Real την είχαμε πελάτη)!

Το πρόγραμμα των αγώνων

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου
Juventus-Zenit
Real Madrid-Bate Borisov

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου
Bate Borisov-Juventus
Zenit-Real Madrid

Τρίτη 21 Οκτωβρίου
Juventus-Real Madrid
Zenit-Bate Borisov

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου
Real Madrid-Juventus
Bate Borisov-Zenit

Τρίτη 25 Νοεμβρίου
Zenit-Juventus
Bate Borisov-Real Madrid

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
Juventus-Bate Borisov
Real Madrid-Zenit

Ranieri: Συμφωνώ με τους Ισπανούς, είναι μπλεγμένος Όμιλος

Σύμφωνησε με την εκτίμηση των μαδριλένων ότι πρόκειται για "μπερδεμένο Όμιλο" ο Ranieri: "Είμαι απολύτως σύμφωνος, θα είναι δύσκολα για όλους. Να αντιμετωπίσεις τη Real στο Bernabeu προσφέρει πάντα μεγάλες συγκινήσεις, όχι μόνον σε όποιον μπαίνει εκεί για πρώτη φορά αλλά και για όποιον είχε την ευκαιρία να παίξει εκεί μέσα. Η Zenit αυτή τησ τιγμή βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, γεγονός που προκαλεί έκπληξη αν σκεφτούμε ότι πέρυσι κατάφερε όμορφα πράγματα κερδίζοντας πρωτάθλημα και Κύπελλο Uefa. Έχει σημαντικούς παίχτες, μερικοί από τους οποίους υπήρξαν πρωταγωνιστές στο πρόσφατο Euro και τελευταία ξόδεψε 30 εκατ. για να αγοράσει ένα νεαρό Πορτογάλο που εξελέγη καλύτερος παίχτηες του ρωσικού τουρνουά. Στο αυριανό Supe Cup θα τη δούμε επί το έργο αλλά όπως και να έχει πρόκειται για ομάδα που θέλει προσοχή. Όπως και η Bate Borisov που, αφού κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας ετοιμάζεται να επαναληφθεί καθώς είναι επικεφαλής μετά από 18 αγώνες".

Blanc: Δεν θα είναι εύκολα γαι μας αλλά ούτε και για τους άλλους

"Το ότι είμαστε εδώ μετά από μόλις δυο χρόνια είναι ό,τι προσδοκούσαμε εγώ, ο πρόεδρος Cobolli, οι σύμβουλοι και όλη η Juventus", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Juve, Jean-Claude Blanc. "Μια επιστροφή ταχύτερη δεν μπορούσε να υπάρξει και γι' αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια όλοι. Ο Όμιλος; Δεν θα είναι εύκολος για μας αλλά ούτε και για τους άλλους. Τα ματς με τη Real είναι κλασικά, ένα πραγματικό δώρο για τους φιλάθλους μας αλλά και μια ευκαιρία για τους πρωταθλητές μας να δείξουν όλες τους τις ικανότητες. Η επιστροφή στο Champions League εναντίον μεγάλων αντιπάλων είναι όμορφη". Πιο "ωμός" ο αθλητικός διευθυντής της Juve, Alessio Secco: "Δεν είναι εύκολος Όμιλος αλλά αποδεχόμαστε την κλήρωση χωρίς δράματα", είπε παρατηρώντας ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον την επιχείρηση πώλησης του Arshavin...

H θετική παράδοση με τη Real στο Champions League

Με τη Real Madrid η Juve έχει συναντηθεί 12 φορές, έχει νικήσει τις 5 και έχει χάσει τις 7 με απόλυτη ισορροπία στα τέρματα (11-11). Ωστόσο, στις συναντήσεις στο Champions League, αν εξαιρέσουμε τον χαμένο τελικό του '98, η Juventus πάντα κατάφερε να προκριθεί εις βάρος τς Real στις διπλές αναμετρήσεις. Δεν υπάρχουν προηγούμενα με τις άλλες δυο ομάδες. Γεύση της Zenit, πάντως, θα πάρουμε στην αυριανή αναμέτρησή της με τη Manchester United για το Ευρωπαϊκό Super Cup.
Διπλές συναντήσεις για το Champions League τον Μάρτιο του 1996: ήττα με 1-0 στη Μαδρίτη, νίκη με 2-0 στο Τορίνο (με γκολ των Del Piero και Padovano) και πρόκριση στα ημιτελικά και από εκεί στον τελικό της Ρώμης (όπως φέτος) όπου η Juve κατέκτησε το "Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά" κόντρα στον Ajax.
Η επόμενη συνάντηση ήταν στον Τελικό του Champions League του 1998 που η Juve τον έχασε με 1-0, στο Άμστερνταμ.
Νέες διπλές συναντήσεις, στα ημιτελικά του Champions League αυτή τη φορά, το 2003. Ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο Bernabeu με 2-1 (το χρυσό γκολ του Trezeguet) και νίκη-πρόκριση στη ρεβάνς του Τορίνο με 3-1 (γκολ των Trezeguet, Del Piero και Nedved, μείωσε για τους μαδριλένους ο Zidane στο 89' ενώ ο Figo είχε χάσει πέναλτυ στο 67'). Εκείνη τη χρονιά ο τελικός, στο Μάντσεστερ, χάθηκε στα πέναλτυ κόντρα στη Milan...
Τελευταία συνάντηση ως τώρα, το 2005, πάλι με ευνοϊκή έκβαση για τη Juventus: ήττα με 1-0 στη Μαδρίτη και νίκη-πρόκριση, στην παράταση, στο Τορίνο. Το κανονικό ματς είχε λήξει 1-0 με γκολ, πάλι, του Trezeguet και το χρυσό γκολ που έδωσε την πρόκριση στα προημιτελικά το έβαλε ο Zalayeta στο 116', τρία λεπτά μετά τις αποβολές των Tacchinardi και Ronaldo.

Το υπέροχο ανάποδο ψαλίδι του Trezeguet και το φοβερό σουτ του Zalayeta, συν οι εκπληκτικές αποκρούσεις του Buffon: Juventus-Real 2-0 και πρόκριση.
Άλλωστε, η κακή παράδοση για τη Vecchia Signora ανήκει στο προ 45ετίας (και 20ετίας) παρελθόν, στα χρόνια κυριαρχίας των μαδριλένων στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπως ονομαζόταν τότε, με ονόματα μυθικά στη σύνθεσή της: Di Stefano, Ferenc Puskas, Luis Del Sol. Το 1962, η Real είχε νικήσει 1-0 το πρώτο ματς στο Τορίνο, έχασε με το ίδιο σκορ μέσα στο γήπεδό της με γκολ του μυθικού Omar Sivori στο 38' και η πρόκριση χάθηκε σε τρίτο παιχνίδι (έτσι ήταν τότε οι κανονισμοί) στο Παρίσι μια βδομάδα αργότερα: η Juve προηγήθηκε πάλι με τον Sivori αλλά έχασε την πρόσβαση στα ημιτελικά της διοργάνωσης γιατί η Real έβαλε 3 γκολ... Τελικά οι Ισπανοί έχασαν το Κύπελλο από τη Benfica του Eusebio με 5-3... Επόμενο, και τελευταίο, κακό αποτέλεσμα, το 1986. Πάλι για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Butragueno έγραψε το 1-0 για τη Real στη Μαδρίτη, ο Cabrini διαμόρφωσε το 1-0 στη ρεβάνς στο Τορίνο νωρίς νωρίς, στο 8' αλλά από εκεί και πέρα, τίποτε. Το παιχνίδι έφτασε στα πέναλτυ όπου η Juve έχασε την πρόσβαση στα προημιτελικά της διοργάνωσης 1986/87 με 3-1.
Καλοί οιωνοί, λοιπόν, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι "εκτελεστές" της Real τα τελευταία χρόνια, Trezeguet, Del Piero και Nedved εξακολουθούν να αγωνίζονται με τα χρώματα της Juve...

Η κλήρωση όλων των Ομίλων
  • Στον 1ο Όμιλο (A) κληρώθηκαν: Chelsea, Roma, Bordeaux, CFR
  • Στον 2ο Όμιλο (B) κληρώθηκαν: Inter, Werder Bremen, Παναθηναϊκός, Anorthosis
  • Στον 3ο Όμιλο (C) κληρώθηκαν: Barcelona, Sporting, Basel, Shakhtar
  • Στον 4ο Όμιλο (D) κληρώθηκαν: Liverpool, PSV, Marseille, Atletico Madrid
  • Στον 5ο Όμιλο (E) κληρώθηκαν: Manchester United, Villareal, Celtic, AaB
  • Στον 6ο Όμιλο (F) κληρώθηκαν: Lyon, Bayern, Steaua, Fiorentina
  • Στον 7ο Όμιλο (G) κληρώθηκαν: Arsenal, Porto, Fenerbahce, Dynamo Kyiv
  • Στον 8ο Όμιλο (H) κληρώθηκαν: Real Madrid, Juventus, Zenit, Bate

Οι σταθμοί μέχρι τον τελικό

Όμιλοι, 1η αγωνιστική 16-17/09/2008
Όμιλοι, 2η αγωνιστική30/09-01/10/2008
Όμιλοι, 3η αγωνιστική21-22/10/2008
Όμιλοι, 4η αγωνιστική04-05/11/2008
Όμιλοι, 5η αγωνιστική25-26/11/2008
Όμιλοι, 6η αγωνιστικοί09-10/12/2008

Φάση των "16", πρώτο ματς 24-25/02/2009
Φάση των "16", ρεβάνς 10-11/03/2009

Προημιτελικά, πρώτο ματς 07-08/04/2009
Προημιτελικά, ρεβάνς 14-15/04/2009

Ημιτελικά, πρώτο ματς 28-29/04/2009
Ημιτελικά, ρεβάνς 05-06/05/2009

Τελικός (Stadio Olimpico, Roma) 27/05/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: