Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Οι τραυματισμοί προβληματίζουν τον Ranieri για τη σύνθεση της Juve κατά της Artmedia

Με το βλέμμα στραμμένο στους τραυματίες προχωρά η προετοιμασία της Juventus ενόψει του πρώτου αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, στις 13 Αυγούστου κατά της Artmedia.
Ο Ranieri θέλει να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι -μιας και στο δεύτερο ματς θα φτάσει έχοντας πίσω του μια σειρά φιλικά (και της Εθνικής)- αλλά θα πρέπει να λογαριαστεί με τις απουσίες. Knezevic και Molinaro, μετά τις φυσιοθεραπείες το απόγευμα της Παρασκευής προπονήθηκαν ξεχωριστά και αναμένεται να επιστρέψουν στην προπόνηση με την ομάδα τις επόμενες μέρες χωρίς να είναι ακόμη δεδομένο αν θα αγωνιστούν ή όχι. Ξεχωριστά προπονήθηκαν, όμως, και οι Iaquinta, Grygera και Zebina, που πάντως αναμένεται να επιστρέψουν ταχύτατα. Ερωτηματικά παραμένουν για την κατάσταση του Cristiano Zanetti.
Όλα αυτά σημαίνουν πως ο Ranieri ακόμα δεν ξέρει ποιος θα παίξει σε θέσεις κλειδιά. Αν δεν έχει τον Molinaro, και αφού ο De Ceglie είναι στο Πεκίνο, ο Ranieri μπορεί να καταφύγει όπως και στο Manchester στον Chiellini, για να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Μια άλλη λύση που είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν, ο Salihamidzic, προορίζεται να καλύψει το κενό του Nedved που κουβαλάει τις συνέπειες της δεύτερης κίτρινης που είχε δεχθεί στο τελευταίο ματς της Juve στο Champions League, κατά της Arsenal (5 Απριλίου 2006, 0-0). Μια τρίτη λύση για τον Ranieri: να περάσει στ' αριστερά τον Grygera που, όμως, δείχνει να τον προτιμά, αυτή την περίοδο τουλάχιστον, από τον Zebina στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν μετακινηθεί ο Chiellini αριστερά, θα ξαναδούμε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Manchester: Mellberg, Legrottaglie.
Στο κέντρο, με ερωτηματικό τοη συμμετοχή του Zanetti, δίπλα στο Sissoko προορίζεται να παίξει ο Poulsen. Camoranesi, Salihamidzic, στα άκρα με εναλλακτικό τον Marchionni ή και έναν επιθετικό (πιθανός τον Iaquinta). Μπροστά, όλα παίζονται: Del Piero, Trezeguet, Amauri και Iaquinta.
Πάντως, το ηθικό είναι ακμαίο. Για όλους που, άλλωστε, ξέρουν ότι στα ματς με την Artmedia, εκτός από τη δόξα παίζεται και το ταμείο της ομάδας που παρουσίασε παθητικό κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα λόγω θέρους και της κατά 6,8 εκ. απαξίωσης του Andrade που μετά την τρίτη συνεχόμενη εγχείρισή του φαίνεται να σταματά...

Πηγή: Juventus.com, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: