Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Πόλεμος δηλώσεων Ranieri-Mourinho και απρέπεια του Πορτογάλου σε βάρος του προπονητή της Juventus

Δηλητηριώδεις αιχμές αφήνουν τις τελευταίες ώρες, ο ένας για τον άλλον, ο Ranieri και ο Mourinho με τον Πορτογάλο να ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας.
Τι ειπώθηκε; Ο Ranieri δεν μπόρεσε προφανώς να χωνέψει ούτε την προκαταβολική υποτίμηση της νίκης της Juventus επί της Inter στο Trofeo Tim -στην οποία είχε απαντήσει ως κύριος- ούτε το προβοκατόρικο "μάθημα" που του έκανε ο Mourinho όσον αφορά τη "σωστή χρησιμοποίηση" του Tiago... Έτσι, όταν ρωτήθηκε μετά την ήττα απ' το Αμβούργο αν φοβάται μήπως ψυχολογικά πέσει η ομάδα, θυμήθηκε τον διάδοχό του στην Chelsea: "Εγώ δεν είμαι σαν τον Mourinho και δεν χρειάζεται να κερδίσω για να είμαι σίγουρος γι' αυτό που κάνω. Όταν πας για προετοιμασία στο εξωτερικό είναι λογικό να ταλαιπωρηθείς και χθες το Αμβούργο μας έβαλε από κάτω. Σε μερικές περιπτώσεις πιστεύω πως το να δεχθείς ένα σκαμπίλι κάνει καλό", είπε ο προπονητής της Juventus.
O Mourinho βγήκε, λοιπόν, στο Inter Channel και αφού είπε πως δεν βρίσκεται στην Ιταλία για να κάνει πόλεμο δηλώσεων -ποιός μιλάει!- και αναγνώρισε πως ο Ranieri "όπως και να ΄ναι, έχει δίκαιο σ' αυτό που λέει: εγώ είμαι πολύ απαιτητικός και έχω ανάγκη τις νίκες για να είμαι σίγουρος για πράγματα", αντεπιτέθηκε με απρέπεια: "Γι' αυτό κέρδισε τόσες διοργανώσεις στην καριέρα μου. Ενώ εκείνος έχει τη νοοτροπία κάποιου που δεν έχει ανάγκη να κερδίζει κι έτσι, σχεδόν στα 70 του (σ.σ. ο Ranieri είναι 57!) έχει κερδίσει ένα Super Cup και ένα άλλο μικρό Κύπελλο. Είναι πολύ γέρος για να αλλάξει νοοτροπία"!...
"Δεν είναι άξιος απάντησης", σχολίασε -ως κύριος- ο Ranieri.
Εκτός από την ανακριβή απρέπεια όσον αφορά την ηλικία του Ranieri, που δείχνει εξαιρετική εμπάθεια και έλλειψη αγωγής, ο Πορτογάλος έδειξε όλο του τον κακό χαρακτήρα και με την προσπάθεια υποτίμησης του έργου του Ranieri ο οποίος έχει κατακτήσει:

  • Ένα Ευρωπαϊκό Supe Cup το 2004 με τη Valencia
  • Μια Coppa del Re (Κύπελλο Ισπανίας) το 1999 με τη Valencia.
  • Ένα ιταλικό Super Cup, το 1996, και μάλιστα με τη Fiorentina.
  • Ένα Κύπελλο Ιταλίας, το 1996, με τη Fiorentina.

Επιπλέον, ο Ranieri έφτασε την Chelsea στα ημιτελικά του Champions League και στη δεύτερη θέση της Premier League (και τα δυο το 2004). Ο πολύς Mourinho πήρε τη θέση του και την ομάδα που είχε χτίσει και με πανάκριβες αγορές κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας αλλά τίποτε στην Ευρώπη... Και, βέβαια, έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην Πορτογαλία -την οποία προφανώς θεωρεί σημαντικότερη από την Ισπανία και την Ιταλία...- και Champions League (και Uefa) με την Porto, ομάδα της χώρας του... Τα κατέκτησε μαζί με την αντιπάθεια όπου πάει και όπου σταθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: