Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Trofeo Tim: Juventus-Inter 1-0 με γκολ του Iaquinta

Τι φάουλ, capitano! Στο 47' ο Del Piero πέτυχε το δοκάρι, η μπάλα πέρασε πίσω από τον Julio Cesar, χτύπησε το άλλο δοκάρι και έσκασε μπροστά από τον τερματοφύλακα της Inter που -ψύχραιμα...- τη μπλόκαρε! Δευτερόλεπτα μετά το ματς έληγε, ο Del Piero έδινε μια κλωτσιά, αρκετά μέτρα κάτω από τη σέντρα, και η μπάλα έμπαινε γκολ!
Χαμόγελα, με δεδομένη και τη νίκη που, όσο και αν ο Mourinho είχε προσπαθήσει να προαναγγείλει ως φυσιολογική επειδή η Juve προετοιμάζεται περισσότερες βδομάδες, "καίει" -πολύ περισσότερο που η Milan, που έχει κάνει την ίδια προετοιμασία με την Inter, σταμάτησε τη Juve στο 2-2 και της πήρε τη νίκη στα πέναλτυ...
Το παιχνίδι, πιο σφιχτό από το προηγούμενο της γηπεδούχου Juve με τη Milan, το κέρδισε η Juventus στο κέντρο αλλά και επειδή, έχοντας απέναντί της μια ομάδα με καλύτερους επιθετικούς από της Milan, κατάφερε να τους περιορίσει να μην μπουν στην περιοχή -ηχηρή εξαίρεση ο Adriano, ο μόνος πραγματικά καλός της Inter, που μάλιστα στο 43' είδε τον Buffon να του αποκρούει σίγουρο γκολ στο μισό μέτρο. Και βέβαια, στους συντελεστές της νίκης, βασικός στάθηκε ο Iaquinta που έβαλε ένα μεγάλο γκολ, σαν το δεύτερό του κατά της Borussia και έκανε γενικά μια πολύ καλή εμφάνιση.

Το γκολ του Iaquinta και το φοβερό φάουλ του Del Piero στο Juventus-Inter 1-0 συν οι δηλώσεις του Ranieri

Η Juventus εμφανίστηκε με άλλο σχήμα στο κέντρο, σε σχέση με το πρώτο 45λεπτό με τη Milan, αλλά ήταν εξίσου επιθετική παρ' ότι ούτε ο Camoranesi είναι ακόμα σε καλή κατάσταση (έχει στα πόδια του όση προετοιμασία και οι παίχτες της Inter...) ούτε και ο Del Piero. Πάντως, ο capitano που επίσης έχει μόλις 10 μέρες προετοιμασίας στα πόδια του, εμφανίστηκε επικίνδυνος σε αρκετές φάσεις υποχρεώνοντας πολλές φορές σε φάουλ τους αντιπάλους του. Εκείνος όμως που τους τρέλανε ήταν ο 17χρονος Fausto Rossi που ανάγκασε τον Maicon να δεχθεί κίτρινη κάρτα για να τον κόψει μιας και ήταν μια διαρκής απειλή από τ' αριστερά όπου έπαιζε στη θέση του Nedved... Ο νεαρός έκλεψε, δικαίως, τη δόξα του baby της Inter, Mario Balotelli που βρέθηκε καλά κλεισμένος.
Θετική και πάλι η εμφάνιση του Ekdal που έκοβε, μοίραζε μπαλιές ενώ βρέθηκε κοντά και στο πρώτο του προσωπικό γκολ. Στιβαρός ο Poulsen. Στην άμυνα, ντεμπούτο σε ιταλικό ντέρμπυ για τον Knezevic, το νεαρό διεθνή Κροάτη που έκανε αρκετά καλά κοψίματα αλλά και ένα χονδροειδέστατο λάθος που παρ' ολίγο να στοιχίσει. Αντιθέτως, ο Chiellini έδειξε ότι ετοιμάζεται για άλλη μια καλή χρονιά ειδικά όταν στο 44' 30'' έκοψε καθαρά τον Adriano που έμπαινε μόνος στην περιοχή.
Στα παραλειπόμενα του ματς έχουμε κάποια γιουχαϊσματα με νόημα (των οπαδών της Juve κατά του Stankovic τον οποίο κάποια δημοσιεύματα θεωρούν ότι αποτελεί ακόμα μεταγραφικό στόχο των bianconeri) και δυο τραυματισμούς: τον -επιπόλαιο- του Amauri στο 18', όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας με το Vieira, έσκισε το φρύδι του και ο Ranieri τον έβγαλε προληπτικά (ο Βραζιλιάνος αποχώρησε πετώντας τη μπλούζα -προφανώς θα τα είχε με τη γκαντεμιά του...). Και τον τραυματισμό του Materazzi για την Inter, που αποχώρησε στο 7' προσθέτοντας προβλήματα στο Mourinho που έχει τραυματίες τους Chivu, Cordoba και Samuel.
Το τέλος του ματς είδε το Ranieri να χαιρετίζεται με το διάδοχό του στον πάγκο της Chelsea, Jose' Mourinho, που ο ρωμαίος τεχνικός θεωρεί ότι έδρεψε τους καρπούς της δουλειάς του. "Τι είπατε", ρωτήθηκε ο Ranieri από το Canale 5 που αναμετέδιδε το Trofeo Tim. "Μου ευχήθηκε καλή τύχη στα προκριματικά του Champions League", αποκάλυψε ο Ranieri. Αυτές τις ευχές, τις δεχόμαστε.

JUVENTUS-INTER 1-0
Τέρματα: 25' Iaquinta

JUVENTUS: Buffon, Zebina, Knezevic, Legrottaglie, Molinaro (38' Chiellini), Sissoko (25' Poulsen), Camoranesi, Ekdal , F.Rossi, Del Piero, Amauri (18' Iaquinta).
INTER: Julio Cesar, Maicon, Burdisso, Materazzi (8' Stankovic, 35' Figo), Maxwell, Zanetti, Vieira, Cambiasso, Balotelli (35' Crespo), Adriano, Mancini.

Δεν υπάρχουν σχόλια: