Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Η Juventus κέρδισε μερικούς παίχτες στο φιλικό με τη Piacenza

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια; Όχι ακριβώς, παρ' ότι το σκορ δεν ικανοποίησε. Απλώς, αυτή η Juventus που, με όλες της τις ελλείψεις, έχασε 1-0 στο stadio Briamasco του Trento, έδειξε στοιχεία ωριμότητας και, κυρίως αυτό, έδειξε να κερδίζει μια σειρά από παίχτες, είτε πρόκειται για κάποιους από τους επώνυμους είτε μιλάμε για τα διαμαντάκια της Ελπίδων που προπονούνται (και παίζουν) με την πρώτη ομάδα, όπως ο Pasquato.
Στα θετικά του παιχνιδιού (και μιλάμε για το πρώτο ημίχρονο αφού στο δεύτερο έπαιξε κυρίως η baby Juve), η καλή κυκλοφορία της μπάλας από τα πλάγια. Επιθετικός ο Zebina, προωθούσε τη μπάλα γρήγορα προς την επίθεση. Πιο ώριμος και σίγουρος για τον εαυτό του εμφανίστηκε ο Molinaro που στα 90' που έπαιξε έβγαλε έναν ικανοποιητικό αριθμό από μπαλιές που "έκοβαν" την αντίπαλη άμυνα ενώ άλλαζε και πολύ αποτελεσματικά το παιχνίδι βρίσκοντας συνεχώς το γρήγορο και τεχνικό Marchionni στην άλλη άκρη του γηπέδου. Και είναι αυτός ο Marchionni που στο 45λεπτο που χρησιμοποιήθηκε στάθηκε η ευχάριστη έκπληξη αφού θύμισε τον καλό εαυτό του πριν τους τραυματισμούς που του στοίχισαν την περσινή χρονιά -ήδη στη Juventus σιγοψιθυρίζουν πως μπορεί να αναδειχθεί στην "κρυφή μεταγραφή από τα μετόπισθεν"...
Δεύτερο καλό στοιχείο, το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε να έχει κατακτά αρκετούς αυτοματισμούς, ιδίως από τη μέση και προς την επίθεση με αποτέλεσμα να καταφέρνει σχετικά άνετα να ανοίγει μια άμυνα κλειστή σαν αυτές που συναντά συχνά (η Piacenza ώρες ώρες είχε και τους δέκα παίχτες της μέσα στην περιοχή). Και όσον και αν οι Amauri και Trezeguet ήταν κάπως στατικοί (κυρίως ο Γάλλος) -γεγονός που ο Ranieri, μιλώντας στο Juventus Channel που αναμετέδωσε το ματς, απέδωσε στην κόπωση της προετοιμασίας- το ότι δεν πανηγύρισαν κάποιο γκολ οφείλεται στην ατυχία και στην ικανότητα του αντίπαλου τερματοφύλακα, του Cassano. Οι ευκαιρίες, πάντως, δεν τους έλειψαν -μάλιστα ο Trezeguet είδε και ένα τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ ενώ έχασε πολύ καλές ευκαιρίες να επαναλάβει τον εαυτό του στα ματς της Serie B με την Piacenza. Η καλύτερη ευκαιρία για τον Amauri, που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ήρθε στο 6' (o Cassano πρώτα απέκρουσε σουτ του Nedved και αμέσως μετά το δικό του) και στο 63', ακριβώς πριν βγει: με τακουνάκι έβγαλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ ενώ λίγο νωρίτερα είχε χάσει ευκαιρία δίπλα στον baby Esposito.
Μειονέκτημα αυτής της ομάδας, πλην όμως αναμενόμενο αφού έλειπε ο Sissoko και δεν ήρθε ακόμη ο Poulsen που ακριβώς γι' αυτό αγοράστηκε: το κέντρο "έμπαζε" στις γρήγορες αντεπιθέσεις των αντιπάλων με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να μένει ακάλυπτη η άμυνα και ο αντίπαλος να αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα. Όσο και αν προσπάθησε ο Zanetti, μόνος του δεν έφτανε -ο δε Tiago, πλάι του, ξεκίνησε καλούτσικα αλλά μετά χάθηκε...
Θετική η συνεννόηση Mellberg-Legrottaglie, δεδομένου μάλιστα ότι έπαιζαν για πρώτη φορά ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σουηδός δεν έχει ούτε τρεις μέρες προετοιμασίας στην πλάτη του ενώ δεν έπαιζε καν στη φυσική του θέση. Και όμως, έδειξε να έχει κατανοήσει τις κινήσεις της αμυντικής γραμμής της Juventus.
Στα υπόλοιπα κέρδη: ο Nedved, εντυπωσιακός, έδειξε ό,τι και στο φιλικό με τη Mezzocorona: έχει κέφι και διάθεση. Σήμερα ήταν και πιο ουσιαστικός βγάζοντας συνεχώς άσιστ σε καλή συνεργασία με το Marchionni και τον επίσης σταθερή αξία, Cristiano Zanetti που καθοδήγησε την ομάδα δείχνοντας πως θα παραμείνει σταθερό σημείο αναφοράς και φέτος. Ο αειθαλής Τσέχος, εκτός από ένα-δυο δυνατά σουτ που έκαναν ήρωα τον Cassano, ζήτησε και πέναλτυ όταν πέρασε τρεις αντιπάλους μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο τελευταίος ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι... Δεν δόθηκε, όπως δεν δόθηκε πέναλτυ και σε μια ανατροπή του baby Rossi στο δεύτερο ημίχρονο... Παίχτης κερδισμένος, τέλος, και ο νεαρός Ekdal που για δεύτερη φορά έδειξε ότι διαθέτει προσωπικότητα ενώ βλέπει και καλά το γήπεδο -παίζοντας τη μπάλα χαμηλά "κόβει" τις αντίπαλες γραμμές με συρτές κάθετες μπαλιές σαν αυτή που έδωσε την ευκαιρία στιν Pasquato να αναδείξει τον ...αντίπαλο τερματοφύλακα.
Iaquinta και Salihamidzic έμειναν στον πάγκο προληπτικά λόγω μιας μικρής μυϊκής κόπωσης. Έμειναν όμως να κοιτάξουν την ομάδα. Ό,τι έκαναν, δηλαδή και ο Amauri με το Zebina που όταν αντικαταστάθηκαν δεν κατευθύνθηκαν στα ντουζ αλλά έμειναν να παρακολουθήσουν -το ομαδικό πνεύμα χτίζεται και χτίζεται καλά.
Η ήττα; Ποτέ δεν είναι ευχάριστη, ακόμα και όταν έρχεται την ώρα που τα δικά σου πόδια είναι βαρυά από τη σκληρή προετοιμασία ενώ ο αντίπαλος είναι φρέσκος φρέσκος. Ωστόσο μπορεί να αποδώσει καλά συμπεράσματα.
Ραντεβού τώρα στις 23 Ιουλίου, στη Δανία, με την Brondby -και τους διεθνείς στην αποστολή!



Τα στιγμιότυπα από το youtube

JUVENTUS-PIACENZA 0-1
Τέρματα: 29' Simon

JUVENTUS: Belardi (46’ Fiory)(77’ Nocchi), Zebina (64' Grygera), Legrottaglie, Mellberg (46’ Ariaudo), Molinaro, Marchionni (46’ Esposito), Tiago (46' Ekdal), Zanetti, Nedved (46’ Rossi), Amauri (64’ Castiglia), Trezeguet (46’ Pasquato). Στον πάγκο: D’Elia, Duravia, Bamba, De Paola, Almiron.
Προπονητής Ranieri.
PIACENZA: Cassano, Abbate, Zammuto, Bianchi, Olivi, Anaclerio, Stamilla, Riccio, Simon, Guzman, Piccolo. Στον πάγκο (μπήκαν όλοι, σταδιακά στο β' ημίχρονο): Maurantonio, Avogadri, Bini, Wolf, Calderoni, Nainggolan, Patrascu, Rantier, Tulli, Aspas, Maccoppi, Guerra, Ciarrocchi.
Προπονητής Pioli.
Διαιτητής: Mauri απ' το Trento.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο και με νικες!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Εύχομαι να αποδειχθείς γουρλής!