Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ranieri για το Trofeo Tim που χάθηκε στα πέναλτυ: "Δεν είμαστε ακόμα όσο συμπαγείς θα έπρεπε"

Μια ένεση αισιοδοξίας για τη Juventus, και όχι μόνο από ψυχολογική άποψη, σηματοδοτεί η διπλή αναμέτρηση με τη Milan (2-2 και ήττα στα πέναλτυ) και την Inter (νίκη με 1-0) στο πλαίσιο του 8ου Trofeo Tim που παίχτηκε μπροστά στα μάτια του νέου-παλιού ομοσπονδιακού τεχνικού, Marcello Lippi ο οποίος καθόταν στις εξέδρες ανάμεσα στο νέο-παλιό βοηθό του, Ciro Ferrara (που παραμένει υπεύθυνος των νεανικών ομάδων της Juventus) και τον αθλητικό διευθυντή της Juve, Alessio Secco.
Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Milan που, χωρίς νίκη στα κανονικά 45λεπτα αλλά με δυο νίκες στα πέναλτυ (4-3 την Inter στα 6 πέναλτυ, μετά το 0-0 του κανονικού 45λεπτου), ισοβάθμισε [1] με τη Juventus αλλά επικράτησε χάριν της νίκης επί των bianconeri στα πέναλτυ με 4-2 -αχ, αυτό το σύνδρομο του Manchester...
Επί της ουσίας; Η Juventus έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλειά για να δέσουν οι γραμμές της (ενδεχομένως λιγότερη απ' αυτή που θέλει η Inter αλλά και η Milan). Επιθετικά η Juve είναι πολύ δυνατή, οι αυτοματισμοί δουλεύουν καλά (έως πολύ καλά), έχει σε φόρμα τον Iaquinta (και τον Amauri) όπως και το Nedved και τον 17χρονο F.Rossi αλλά δεν έχει δέσει ακόμη η άμυνα με το κέντρο -οι παίχτες αργούν να επιστρέψουν αφήνοντας κενά (μεγάλα με τη Milan). Είναι και θέμα φυσικής κατάστασης, πάντως αφού τον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης έδειξαν να τον έχουν εμπεδώσει. Αυτά τα προβλήματα είχαν φανεί και στα φιλικά με τη Borussia και την Brondby, αλλά με τη Milan στοίχισαν μια ισοφάριση στα τελευταία λεπτά...
Το αναγνώρισε ουσιαστικά και ο Ranieri που, δικαίως, εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας, μετά το ματς με την Inter, στα μικρόφωνα του Canale 5 που μετέδιδε το τουρνουά: "Είναι φυσικό να μην είμαστε ακόμα όσο συμπαγείς θα έπρεπε αλλά αυτό θα συμβεί όταν θα 'μαστε σε καλύτερη κατάσταση. Στο πρώτο ματς (με τη Milan) κάναμε λάθος κάποιες μεταβιβάσεις και κάποιες ευκαιρίες για γκολ", είπε και έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού FaustoRossi ("ο μικρός έπαιξε ένα σπουδαίο παιχνίδι") ενώ τόνισε πως το σημαντικό είναι όλοι να βάζουν λεπτά αγώνων στα πόδια τους ενόψει των προκριματικών του Champions League όπου, όπως τόνισε, το αποτέλεσμα θα μετράει.
Για την ιστορία του "καταραμένου" τουρνουά: η Milan το κατέκτησε για τρίτη φορά έναντι πέντε της Inter και καμίας της Juventus.

[1] Η ισοβαθμία οφείλεται στον κανονισμό του τουρνουά που προβλέπει 3 βαθμούς για τη νίκη στο κανονικό παιχνίδι, 2 για τη νίκη στα πέναλτυ και 1 βαθμό για την ήττα στα πέναλτυ.

Βίντεο με τα γκολ στα αντίστοιχα post (βρίσκονται ακριβώς από κάτω ενώ link υπάρχουν στα αποτελέσματά τους)

Δεν υπάρχουν σχόλια: