Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Τετραετές συμβόλαιο στη Juventus υπέγραψε ο Christian Poulsen

Ο Christian Poulsen είναι επίσημα πιά παίχτης της Juventus, όπως ανακοινώθηκε στο site του συλλόγου. Ο 28χρονος διεθνής Δανός, που θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους την Πέμπτη το μεσημέρι, υπέγραψε το απόγευμα τετραετές συμβόλαιο, αφού το πρωί πέρασε τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε ένα σύλλογο με τέτοιο κύρος. Η Juventus είναι μια από τις σημαντικότερες ομάδες στον κόσμο και εύχομαι να πετύχω", είπε δηλώνοντας "περήφανος" που βρέθηκε στη Juventus.
Η μεταγραφή του Δανού μέσου στοίχισε 9,75 εκ. τα οποία η Sevilla θα πάρει σε τρεις ετήσιες δόσεις (μία των 4,75 εκ. τώρα και δυο των 2,5 εκ. τα επόμενα δυο χρόνια).
Ψηλός 1,82 μ. (για τα 76 του κιλά) ο Poulsen είναι ένας εύστροφος παίχτης, με καλές επιταχύνσεις και αίσθηση τακτικής. «Είμαι ένας αμυντικός μέσος αλλά είμαι σε θέση να αγωνίζομαι και πιο επιθετικά. Ελπίζω να εκπλήξω το ιταλικό κοινό που με θεωρεί αγροίκο, δείχνοντας ότι είμαι και τεχνίτης. Θα έχω το χρόνο για να το αποδείξω και να δώσω μια διαφορετική εικόνα για μένα" σημείωσε δείχνοντας πως έχει πλήρη συναίσθηση του αρνητικού κλίματος που τον συνοδεύει.
Στο Juventus Channel παρουσιάστηκε ήδη μια ανάλυση του τρόπου ανάπτυξης που ακολούθησε η ομάδα την προηγούμενη χρονιά και των διαφορετικών συνδυασμών που έγιναν, ώστε να φανεί πως ο Ranieri προτιμά μοντέλα ανάπτυξης από τα πλάγια παρά με έναν κλασικό επιτελικό. Επομένως, έχοντας τον Camoranesi αλλά και το Nedved ήταν εύλογο να θέλει ένα παίχτη με τα χαρακτηριστικά του Δανού -κάτι που έμμεσα δήλωσε και ο ίδιος όταν μίλησε στο θεματικό κανάλι της ομάδας πριν την επίσημη ανακοίνωση οπότε ανταπάντησε στις κριτικές επισημαίνοντας πως όλοι θέλουν να ξεχνάνε ποιοί είναι οι μέσοι της Juventus και ποιά η ποιότητά τους...
Ο Poulsen έπαιξε δυο χρόνια στην F.C. Copenaghen, τέσσερα στη Shalke 04 και τα δυο τελευταία στη Sevilla ενώ έχει και και 56 εμφανίσεις στην Εθνική Δανίας. Το 2005 και 2006 αναδείχθηκε Δανός παίχτης της χρονιάς ενώ έχει κατακτήσει μια φορά το πρωτάθλημα της χώρας του, ένα Κύπελλο και ένα Supercup Ισπανίας, ένα Κύπελλο Uefa και το Ευρωπαϊκό Supercup.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Poulsen και ρεπορτάζ από το ιατρικό κέντρο, στο Juventus Member.

Δεν υπάρχουν σχόλια: