Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Πεντάρα του Amauri στο πρώτο φιλικό!

Εντάξει! Φιλικό ήταν, και μάλιστα με τη Mezzocorona, αλλά πέντε γκολ, με το δεξί, με το αριστερό, με τακουνάκι, με δύναμη ή με τέχνη, είναι πάντα πέντε γκολ! Και ένα καλό σημάδι.
Amauri show λοιπόν στο πρώτο 45λεπτο με τη Mezzocorona, αυτό που είδε στο γήπεδο ό,τι βρίσκεται στο Pinzolo από τη βασική ενδεκάδα της Juventus, με (άξιο) αρχηγό το Nedved. Πέντε γκολ από το βραζιλιάνο μέσα σε 45', τόσα όσα είχε βάλει η Juventus σε αυτή την ίδια Mezzocorona στα 90' πέρυσι (το ημίχρονο, τότε, είχε λήξει μόλις 1-0).



Το πρώτο γκολ στο 15': ο "Brazzo" Salihamidzic έδωσε την πάσα, ο Amauri μπήκε δυνατά στην περιοχή και σκόραρε. Δυο λεπτά αργότερα, πάλι άσιστ του "Brazzo", Amauri και 2-0. Όμορφος συνδυασμός Nedved, Molinaro στο 32' και η μπαλιά του αριστερού μπακ βρήκε αμαρκάριστο το βραζιλιάνο στην περιοχή: 3-0. Τέσσερα λεπτά μετά, πρωταγωνιστής πάλι ο Nedved, άσιστ ακριβείας στον Iaquinta (που είχε ήδη δει τον τερματοφύλακα να του στερεί τη χαρά του γκολ), ανάποδο και από κοντά ο Amauri με το αριστερό έκανε το 4-0. Στο 40', και ενώ μεταξύ των θεατών είχαν φτάσει (φρέσκοι φρέσκοι από τις διακοπές τους) ο Grygera και ο Mellberg, ο Amauri έκανε το 5-0, αυτή τη φορά με τακουνάκι μετά από μπαλιά του Iaquinta.
Ο Amauri σταμάτησε στα 5 αφού μόλις ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο έσκισε το φρύδι του σε μια εναέρια μονομαχία και αντικαταστάθηκε, προληπτικά. Αλλαγές, σταδιακά και για τους υπόλοιπους (πλην Nedved που έμεινε ολόκληρο το 90λεπτό!) και η baby Juve που βρέθηκε στο γήπεδο έβαλε άλλα δυο γκολ (Pasquato 54', Esposito 59') και δέχθηκε ένα, το γκολ της τιμής, στο 91' από τον D'Acampo. (το βίντεο αλιεύτηκε από το youtube και είναι, βέβαια, από τη μετάδοση του Juventus Channel).
Εκτός από τον Amauri, που αποθεώθηκε από τους 4.000 tifosi, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο νεαρός, μόλις 19χρονος, Ekdal, που είχε και ένα δοκάρι. Ο νεαρός μέσος που αποχτήθηκε τον Ιανουάριο, κερδίζοντας τη μονομαχία με την Chelsea, και έφτασε τώρα, έδειξε πολύ καλά χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και διάθεση. Μακάρι. Από τους άλλους; Ο Nedved, βέβαια, αλλά και ο "Brazzo", και ο Molinaro, και ο Zebina, και ο Iaquinta και ο σταθερός Zanetti, έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Μίνι τραυματισμοί κράτησαν, προληπτικά, εκτός ματς τους Trezeguet, Tiago, Marchionni, και Andrade (αργά το βράδυ, ο δικός του φάνηκε πιο σοβαρός) ενώ εκτός βρίσκεται και ο Sissoko.

JUVENTUS-MEZZOCORONA 7-1 (5-0)
Τέρματα: 15’, 18’, 32’, 36’ και 41’ Amauri, 52’ Pasquato, 59’ Esposito, 91' D'Acampo (M)

JUVENTUS: Belardi (45’ Fiory)(67’ Nocchi), Zebina (45’ Bamba), Legrottaglie (63’ Duravia), Ariaudo (45’ De Paola), Molinaro (63’ D’Elia), Salihamidzic (45’ Esposito), Zanetti (63’ Castiglia), Ekdal (45’ Almiron), Nedved, Iaquinta (45’ Pasquato), Amauri (48’ Rossi). Προπονητής Ranieri.
MEZZOCORONA: Macchi, Lordi, Pellizzari, Torroni, Berardo, Sebastiani, Tulli, Morat, Donini, Benvenga, Tartabini. Στη διάθεση του προπονητή (μπήκαν όλοι στην επανάληψη): Morelli, Fraccalossi, Brighenti, Zarini, Giacomini, Ceravolo, Martone, D’Acampo, Piolanti, Vanzetta, Tomasi, Picariello, Malacarne, Fusari. Προπονητής Rastelli.
Διαιτητής: Lentino απ' το Rovereto.

Δεν υπάρχουν σχόλια: