Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

18 Ιουλίου, ξεκίναγε μια πορεία που θα έφερνε ένα ακόμη τρόπαιο

Μια μέρα σαν την 18η Ιουλίου, κατακαλόκαιρο, μια μέρα που στην ιστορία πέρασε λόγω της έναρξης του Ισπανικού Εμφυλίου, λογικά δεν θα μπορούσε να έχει καμιά σημασία για μια ποδοσφαιρική ομάδα και μάλιστα του βεληνεκούς της Juventus...
Και όμως... Η 7η θέση στο πρωτάθλημα 1998-1999 και η αδυναμία της να κερδίσει το μπαράζ με την Udinese για μια θέση στο Uefa [1], οδήγησε τη Vecchia Signora στις 18 Ιουλίου 1999 να ξεκινά, και όχι με τον καλύτερο τρόπο, την πορεία που θα έφερνε στην αίθουσα των τροπαίων της το πρώτο Κύπελλο Intertoto! Το ματς γινόταν στη Ρουμανία, με την άσημη Ceahlaul η οποία μπορεί να περηφανεύεται πως απέσπασε ισοπαλία από τη Juve και μάλιστα ότι προηγήθηκε για μισή ώρα, με τον Scanteie που έκανε το 1-0 στο 28'. Ισοφάρισε ο Tacchinardi στο 58' με ένα γκολ που αποδείχθηκε "χρυσό" αφού οι Ρουμάνοι απέσπασαν ισοπαλία, 0-0, και στο Τορίνο!
Σ΄εκείνο το ματς, στη Juventus του Carlo Ancelotti έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα με τις ασπρόμαυρες ρίγες ο νυν "γαύρος" Darko Kovacevic (που θα έβαζε 2 γκολ στον Ολυμπιακό όταν συναντηθήκαμε, αργότερα, στο Uefa), ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ολλανδίας και, εδώ και χρόνια της Manchester United, Edwin Van der Saar, ο Gianluca Zambrotta (που απόψε "γιόρταζε" την επέτειο παρέα με το Ronaldinho στην επίσημη πρώτη της Milan) και ο Jonathan Bachini που έμεινε λίγο στην ομάδα και μερικά χρόνια αργότερα θα αποκλείονταν εφ' όρου ζωής για χρήση κοκαϊνης... Εκείνη τη μέρα έπαιζε το τελευταίο του ματς με τη Juve ο μετέπειτα διεθνής, με τη Roma, Simone Perrotta.

[1] Το πρώτο ματς, στο Udine, έληξε 0-0 και η ρεβάνς στο Τορίνο 1-1 (προηγήθηκε η Juve με τον Inzaghi στο 23' με πέναλτυ και ισοφαρίστηκε στο 71' από τον Poggi).

Δεν υπάρχουν σχόλια: