Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Poulsen: Κάθε παιχνίδι είναι μια μάχη που θέλω να κερδίσω

Με αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ο Christian Poulsen κατά την επίσημη παρουσίαση του σήμερα και έχοντας στο πλευρό του τον διευθύνοντα σύμβουλο της Juventus Jean-Claude Blanc (ο οποίος του έπλεξε το εγκώμιο), έδωσε απλά μαθήματα ποδοσφαιρικού ρεαλισμού προβάλλοντας και την τεχνική του κατάρτιση.
"Η Juventus είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες", είπε ο 28χρονος Δανός δηλώνοντας από την αρχή της συνέντευξης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Juventus Channel, ότι γι' αυτόν είναι τιμή να βρίσκεται σ' αυτή την ομάδα. Από εκεί και πέρα, οι δημοσιογράφοι τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις σχετικά με την κακή εικόνα του στην Ιταλία εξαιτίας μιας ροχάλας που του έριξε ο "πολύς" Francesco Totti -που βρίσκεται πάντα στο απυρόβλητο ως ιερή αγελάδα- στο Euro 2004 με αποτέλεσμα την αποβολή του αρχηγού της Roma και ένα περίφημο ματς όπου ο Δανός, ως παίχτης της Schalke 04 εκμηδένισε (και εκνεύρισε) τον Kaka'. Αυτά τα επεισόδια οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τα έχουν κάνει σημαία παρουσιάζοντας τον ως "σκληρό" -"οι άλλοι έχουν παρθενούλες", είχε ειρωνευτεί ο Ranieri.
"Είμαι ένας αμυντικός μέσος και το να είμαι σκληρός είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά πιστεύω ότι είμαι πολύ καλύτερος τεχνικά απ' όσο πιστεύει το ιταλικό κοινό. Από τη στιγμή που ξεκινάει ένα παιχνίδι, ξεκινά μια μάχη την οποία εγώ θέλω να κερδίσω. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο", επισήμανε ο Poulsen παραδίδοντας απλά μαθήματα ποδοσφαιρικού ρεαλισμού. Όσον αφορά το κατά πόσο φοβάται την αντιμετώπιση των Ιταλών διαιτητών, ο Δανός διεθνής ευχήθηκε να μην είναι προκατειλημμένοι και τόνισε πως τα δυο τελευταία χρόνια στην Ισπανία δεν αποβλήθηκε ποτέ και δέχθηκε πολύ λίγες κίτρινες κάρτες.



Η περίφημη εν ψυχρώ ροχάλα του Totti στον Poulsen, στο ματς Ιταλίας-Δανίας (Euro 2004) για την οποία καλείται να απολογηθεί ο Δανός και όχι ο αρχηγός της Roma!

Ο Poulsen απάντησε ακόμη πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Totti και θα του δώσει ευχαρίστως το χέρι όταν συναντηθούν ενώ όσον αφορά τον εσωτερικό ανταγωνισμό στην ομάδα, έδωσε άλλο ένα δείγμα ρεαλισμού: "Σε κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζονται τουλάχιστον δυο παίχτες για κάθε ρόλο και θα χρειαστεί να παλέψω για μια θέση στην ενδεκάδα. Αυτό δεν συνιστά πρόβλημα, ούτε ζήτησα εγγυήσεις πριν υπογράψω. Θα πρέπει να αποδεικνύω καθημερινά ότι αξίζει να βρεθώ στο γήπεδο. Ξέρω καλά πως σε αυτή την ομάδα αγωνίζονται τόσοι σπουδαίοι πρωταθλητές και εύχομαι να μπορέσω να δώσω τη συνεισφορά μου και να κάνω τους φιλάθλους περήφανους για μένα", είπε διατυπώνοντας την ευχή να σκοράρει στο πρώτο του επίσημο ματς.
Αυτοπεποίθηση έδειξε ο Δανός μέσος και όταν ρωτήθηκε για τους άλλους μέσους που κυνηγούσε η Juventus, τον Xabi Alonso, τον Stankovic, τον Aquilani. "Νιώθω ότι είμαι ισοϋψής. Η Juventus με διάλεξε για την ποιότητά μου. Τα δυο τελευταία χρόνια έπαιξα καλά και με πρόσεξαν", είπε εκφράζοντας την ευχή να γίνει βασικός πυλώνας της ομάδας και στο μέλλον "να είμαστε ικανοποιημένοι τόσο εγώ όσο και η Juventus".

Blanc: ηγετικό προφίλ

"Ηγετικό προφίλ" απέδωσε στον Poulsen ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus, Jean Claude Blanc επισημαίνοντας πως ο παίχτης έχει στοιχεία που ταιριάζουν στο χαρακτήρα της Juventus, "μιας ομάδας που αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει".
Ο Blanc αποκάλυψε ότι η Vecchia Signora παρακολουθούσε τον παίχτη απ' όταν έπαιζε στη Schalke 04 και παραδέχθηκε ότι ο σύλλογος συζητούσε ταυτόχρονα με διάφορες ομάδες για διάφορους παίχτες αλλά στο τέλος λαμβάνονται υπ' όψη χαρακτηριστικά τόσο τεχνικής όσο και οικονομικής φύσεως. "Ο Christian ικανοποιεί απόλυτα όλες τις απαιτήσεις της Juventus, όντας άριστος παίχτης τόσο από άποψη τεχνικής όσο και ως χαρακτήρας", είπε σημειώνοντας πως έχει "ηγετικά χαρακτηριστικά".
Αναφορικά με τις μεταγραφές, επανέλαβε και αυτός, μετά τον πρόεδρο και τον προπονητή πως, με εξαίρεση τον δεύτερο τερματοφύλακα, η μεταγραφική περίοδος για το σύλλογο τελείωσε και ότι οι πιθανότητες για κάποια άλλη κίνηση πρακτικά είναι πολύ λίγες. Ξεκαθάρισε ακόμα πως όταν μιλούσε, το 2006 που ανέλαβε, για πενταετές σχέδιο εννοούσε ότι απαιτείται μια πενταετία για να αποκτήσει η Juventus μια ομάδα με άσους σαν εκείνους που είχε το 2006. "Αν μιλάμε για νίκες, θα προσπαθήσουμε ήδη από φέτος, παντού".
Τέλος, ο Blanc συνεχάρη τον αντιπρόεδρο της Milan, Adriano Galliani για τη μεταγραφή του Ronaldinho ("έκανε ένα ωραίο δώρο στη Milan και στο ιταλικό ποδόσφαιρο"). Για τον βραζιλιάνο άσο, μίλησε και ο Poulsen: "Είναι κάποιος που μπορεί να κάνει πάντα τη διαφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: