Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Σίγουρος για τον εαυτό του, δεν φοβάται τον ανταγωνισμό ο Cristiano Zanetti

Εμφανώς ικανοποιημένος από τα πολύ θερμά λόγια που του επιφύλαξε ο Claudio Ranieri, εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο Pinzolo ο Cristiano Zanetti, βασικός πυλώνας στο κέντρο της Juventus που και στο φιλικό με την Piacenza έδειξε πόσο σταθερή αξία παραμένει, ειδικά τώρα που έπαιζε με το νεαρό και πολλά υποσχόμενο Ekdal, τον υπό αναχώρηση (;) Tiago και τον Castiglia της Ελπίδων καθώς λείπει ακόμη ο Sissoko (λόγω του μικροτραυματισμού του) και ο Marchisio (μετέχει στην Ολυμπιακή προετοιμασία) ενώ ο Poulsen δεν εντάχθηκε ακόμη στην ομάδα -ο Δανός θα παρουσιαστεί επίσημα στους δημοσιογράφους την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ιταλίας, στις 3, ώρα Ελλάδας) απευθείας από το Juventus Channel.
Ο Zanetti έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του και τα αξιοκρατικά κριτήρια του προπονητή: "Ο ανταγωνισμός; Στις μεγάλες ομάδες πάντα έτσι ήταν. Πέρυσι ήταν ο Tiago και ο Almiron. Φέτος θα είμαστε τόσοι και όλοι μπορούν να είναι βασικοί, ο καθένας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του και μετά θα είναι ο προπονητής αυτός που θα αποφασίσει", είπε έχοντας κατά νου και τις δηλώσεις του Ranieri ("εκλεκτός πρωταθλητής που δεν θα άλλαζα με κανέναν, και ο οποίος έκανε ένα πρωτάθλημα διαστημικών διαστάσεων"): "Με ικανοποίησε το εγκώμιο του προπονητή γιατί βλέπει καθημερινά πώς προπονούμαι και τι θυσίες κάνω. Οι διάφορες φήμες (σ.σ. ότι παραχωρείται στη Bayern ή ότι χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα) δεν μ' ενόχλησαν, είναι μέρος του παιχνιδιού. Άλλωστε, ξέρω ότι πάντα τους καινούργιους τους ρίχνουν μια ματιά παραπάνω αλλά στο τέλος όλοι πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους στο γήπεδο".
Εν αναμονή της πραγματικής Juventus (και, κυρίως, του πραγματικού της κέντρου), ο Zanetti δήλωσε ικανοποιημένος από την ομάδα θυμίζοντας πως έχει την απαραίτητη ποιότητα ("πέρυσι κερδίσαμε όλες τις μεγάλες, η συνέχεια είναι που μας έλειψε") και χαρακτήρισε καλές τις μεταγραφές επισημαίνοντας πως και οι άλλες ομάδες βελτιώθηκαν. "Το πόσο, θα φανεί στο γήπεδο", τόνισε και επιφύλαξε μια τελευταία αναφορά στο χθεσινό φιλικό με την Piacenza: "Κάνουμε μια ιδιαίτερη προετοιμασία, είναι λογικό τα πόδια μας να ΄ναι βαριά. Όπως και να 'χει, δημιουργήσαμε τόσες ευκαιρίες και μας έβαλαν γκολ στην πρώτη τους προσπάθεια" -ακριβώς λόγω των χθεσινών ελλείψεων στο κέντρο...