Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Διψασμένος για τίτλους ο Buffon θεωρεί ότι αυτή η Juve μπορεί να πάει καλύτερα

Μετά τους παλιούς άσους, σήμερα βγήκε και ο Buffon να προβιβάσει τη νέα Juve χρήζοντάς την, σε αντίθεση με πέρυσι, υποψήφια για το scudetto αλλά και για μια καλή πορεία στην Ευρώπη.
Στη συνέντευξή του στη σημερινή Gazzetta dello Sport, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: "Buffon: είμαστε +Juve", ο υπ' αριθμόν 1 τερματοφύλακας στον κόσμο δείχνει σαφέστατα αισιόδοξος σε σχέση με πέρυσι που έλεγε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι εφικτός στόχος. "Είπατε, τον ρωτάνε, ότι αυτή η Juventus μπορεί να κερδίσει πρωτάθλημα και Champions;". "Αλτ, έτσι δεν το 'πα ποτέ. Εξήγησα ότι είναι ωραίο να ξεκινάς μια καινούργια χρονιά γνωρίζοντας ότι μπορείς να τους αντιμετωπίσεις όλους".
"Παρ' ότι, του επισημαίνουν, δεν κάνατε το colpo grosso;". "Σε αυτό το σημείο, απαντά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Μπορεί να μην υπήρξε κάποια εντυπωσιακή κίνηση ωστόσο έφτασαν παίχτες που χρειάζονταν για να είναι ολοκληρωμένη η ομάδα. Και είναι όλοι παίχτες χρήσιμοι, ποιοτικοί, διεθνούς επιπέδου. Ενισχυθήκαμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να καλύψουμε τη διαφορά από Inter και Roma. Τα χαρτιά μας είναι εντάξει για να τα καταφέρουμε καλύτερα από το περυσινό πρωτάθλημα".
"Δεδομένου ότι είσαστε τρίτοι, δηλαδή, τώρα μπορείτε να φτάσετε δεύτεροι ή να κερδίσετε το scudetto;". "Απαντώ ωε εξής: στη Juve αν δεν κερδίσεις το scudetto σημαίνει ότι μπορούσες να τα καταφέρεις καλύτερα".
"Είχατε πριν και πριν την άφιξη του Ronaldinho ότι η Milan ήταν η επικρατέστερη". "Πράγματι, το είπα στο τέλος του πρωταθλήματος: εμείς πάμε στο Champions League και παραδίδουμε στη Milan το scudetto. Αυτοί δεν θα παίξουν στο Champions League κι επομένως θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα. Το πλεονέκτημα είναι υπαρκτό".
"Τι θέλει να κερδίσει ακόμα κάποιος σαν το Buffon;", η τελευταία ερώτηση. "Δεν θέλω να σαρώσω. Δεν είμαι φαταούλας. Αλλά να κερδίσω κι άλλο, ναι. Τίτλους του είδους: ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ένα Champions League, ένα Διηπειρωτικό και ένα Ευρωπαϊκό SuperCup -κι αυτό γιατί το Κύπελλο Uefa Και το Κύπελλο Ιταλίας τα κέρδισα ήδη με την Parma"...
Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται ολόκληρη στη Gazzetta η οποία κυκλοφορεί νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα, ο Buffon καθησύχασε ακόμη τους πάντες ότι το πρόβλημα με την πλάτη που τον ταλάνισε πέρυσι έχει ουσιαστικά ξεπεραστεί, χαρακτήρισε "φίλο" το νεοαφιχθέντα, και παλιό του αναπληρωματικό, Antonio Chimenti και δήλωσε πως έχει ακούσει καλά λόγια για τον Manninger, τον επόμενο μεταγραφικό στόχο για να συμπληρωθεί η τριάδα των τερματοφυλάκων.
Με τη συνέντευξή του αυτή, ο Buffon εκ των πραγμάτων παρεμβαίνει πυροσβεστικά απέναντι στις κινήσεις εκείνης της μερίδας φιλάθλων που, συνεχίζοντας την αμφισβήτηση της διοίκησης (την αμφισβήτηση που ξεκίνησε απ' όταν η διοίκηση αποδέχθηκε τη δικαστική απόφαση υποβιβασμού της ομάδας και εστιάστηκε στην υπεράσπιση του Moggi!) ετοιμάζει... διαδήλωση κατά της πολιτικής μεταγραφών που ακολουθήθηκε... Πολιτική μεταγραφών την οποία στήριξε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Fiat.

Δεν υπάρχουν σχόλια: