Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Επιβράβευση προσπαθειών δυο χρόνων θεωρεί την Ευρώπη ο Camoranesi

Επιβρέβευση των προσπαθειών της τελευταίας διετίας θεωρεί ο Camoranesi την πρόκριση στους Ομίλους του Champions League. Και διαμηνύει πως δεν θα είναι εύκολο για κανέναν να κερδίσει αυτή τη Juventus.
"Έχουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε ό,τι ξεκινήσαμε πριν από δυο χρόνια. Ήταν δυο ιδιότυπες χρονιές: την πρώτη έπρεπε να επιστρέψουμε στη Serie A, τη δεύτερη να κερδίσουμε μια θέση στην Ευρώπη. Η πρόκριση θα ήταν η επιβράβευση αυτής της προσπάθειας", δήλωσε ο Ιταλοαργεντίνος μέσος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Vinovo όπου τόνισε πως η ομάδα είναι "ανταγωνιστική" έχοντας καλούς παίχτες στο κέντρο. "Στις μεγάλες ομάδες είναι σημαντικό να υπάρχουν τουλάχιστον δυο παίχτες για κάθε θέση για να μπορείς να πάρεις μια ανάσα -και εμείς τους έχουμε. Έφτασαν παίχτες διεθνούς επιπέδου, ό,τι χρειαζόταν η Juventus", πρόσθεσε ενώ στην -καθιερωμένη, πια...- ερώτηση για τον Poulsen απάντησε παρατηρώντας πως ο Δανός "θα αποδείξει τι μπορεί να δώσει. Έπαιξε σε υψηλότατα επίπεδα, ήταν βασικός στη Sevilla η οποία πέτυχε υψηλούς στόχους τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα για να τα πάει καλά και μ' εμάς".
Ο Camoranesi δεν θα κληθεί στο αυριανό φιλικό με την Brondby μιας και έχει μόλις πέντε μέρες προετοιμασίας στα πόδια του. Όσο για το ντεμπούτο στα προκριματικά του Champions League, 12 ή 13 Αυγούστου, απαντά αινιγματικά: "Δεν ξέρω, ευτυχώς έχουμε ακόμα καιρό"... Αυτό που κυρίως εύχεται, πάντως, είναι να μην ταλαιπωρηθεί, όπως πέρυσι, από τραυματισμούς.
Όταν του επισημαίνεται πως είναι βασικός για τη Juve όπως και για την Εθνική, ανταπαντά με τη γνωστή του ειλικρίνεια: "Για να πω την αλήθεια, στην Εθνική για μένα καθοριστικός είναι ο Pirlo που ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας. Στη Juventus είμαστε πολλοί μέσοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ήταν σημαντικό που πέρυσι ο καθένας έδωσε τη συνεισφορά του. Ο Sissoko και ο Nedved με το δυναμισμό τους, ο Zanetti με τις μπαλιές του". Ο Camoranesi θεωρεί πως βασικοί αντίπαλοι για το πρωτάθλημα θα είναι Inter και Milan που τονίζει πως δεν θα είναι εύκολο να κερδίσουν τη Juve. Εκτιμά πως ο Ronaldinho μπορεί να επιστρέψει αυτό που ήταν, "μέσα στους 3-4 καλύτερους στον κόσμο" και αποκαλύπτει ότι φέτος θα ξαναφορέσει το "16" που φόραγε πάντα, με εξαίρεση την περυσινή χρονιά όταν είχε επιλέξει το "8" επειδή πάντα του άρεσε.
Το βίντεο με τις δηλώσεις του Camoranesi, στο Juventus Member.

Δεν υπάρχουν σχόλια: