Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Αποχαιρετούμε τον άνθρωπο που μας χάρισε τον Del Piero

"Υπήρξε ένας απ' αυτούς στους οποίους οφείλεται ένα σημαντικό βήμα στη ζωή μου. Πληροφορήθηκα με πολύ λύπη την είδηση του χαμού του και απευθύνω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του".
Με αυτά τα λόγια του Alessandro Del Piero, όλη η Juventus αποχαιρετά τον Piero Aggradi, τον άνθρωπο που ανακάλυψε τον Alex, ως τεχνικός διευθυντής της Padova και τον υπέδειξε στον Boniperti με τον οποίο είχαν παίξει μαζί στη Vecchia Signora... Από εκεί ξεκίνησε η ιστορία...
Ο Piero Aggradi, που θα γινόταν 74 ετών στις 7 Οκτωβρίου, "έφυγε" χθες, 18 Ιουλίου, μετά από μια ξαφνική αδιαθεσία που τον βρήκε στο σπίτι του στην Pescara. Είχε αγωνιστεί ως αμυντικός στη Juventus τις περιόδους 1955-56, 1956-57 και 1958-59. Συνολικά, 15 εμφανίσεις. Ο Aggradi συνέδεσε το όνομά του με την Calcio Padova: ως τεχνικός διευθυντής της (για μια δεκαετία) την οδήγησε στην ιστορική άνοδο στη Serie A το 1994 ενώ έφερε στην ομάδα παίχτες όπως οι Di Livio, Albertini, Benarrivo, Vlaovich, Kreek, Amoruso, Lalas, Galderisi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: