Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Ranieri στην Corriere dello Sport: Θέλω να κερδίσω σε Ιταλία και Ευρώπη και να γίνω σαν τον Lippi και τον Trappatoni

Ψηλά βάζει τον πήχη ο Claudio Ranieri με σημερινή συνέντευξη στην Corriere dello Sport όπου εκμυστηρεύεται ότι θέλει να γράψει ιστορία στη Juventus και να κερδίσει τα πάντα, πρωτάθλημα και Champions League, όπως ο Lippi και ο Trappatoni.
Βέβαια, ο τίτλος της εφημερίδας ("Η Juventus μου θα κερδίσει πρωτάθλημα ή Champions") δεν ανταποκρίνεται στις επί λέξει δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας ο οποίος, πάντως, αποσαφηνίζει από την αρχή ότι δεν βάζει όρια στους στόχους της Juve. "Η περσινή τρίτη θέση είναι αφετηρία ή στόχος;", τον ρωτάνε. "Δεν βάζω όρια. Δεν ξέρω πώς και πότε θα πετύχουμε κάποιους στόχους αλλά ξέρω ότι θα κερδίσω. Όποιος έρχεται στη Juve, και εγώ, ξέρει ότι έρχεται στην κορυφή. Ξέρει ότι πρέπει να τα δίνει όλα, 24 ώρες το 24ωρο αλλά ξέρει επίσης ότι, σε αυτή τη βάση, είναι αδύνατον να μην κερδίσει", απαντά. Και όταν τον ρωτάνε αν είναι ουτοπία η άμεση κατάκτηση του πρωταθλήματος, απαντά ευθέως: "Όχι. Το έλεγα πέρυσι, όταν η ομάδα χτιζόταν, φανταστείτε να μην το πω φέτος: με όλο το σεβασμό σε όλους, το πρωτάθλημα το θέλουμε και εμείς". "Και από το Champions League, τι περιμένετε;", ρωτάνε οι δημοσιογράφοι. "Οι πρωταθλητές μας να βοηθήσουν τους άλλους να βρουν το δρόμο για να φτάσουμε μέχρι το τέλος"...
Τι πιθανότητες δίνει στη Juve απέναντι σε Inter, Roma και Milan; "Δεν σκύβω πάνω από τα προγνωστικά. Θέλω να κερδίσω και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω" λέει και κρίνει λακωνικά τους ανταγωνιστές: "Η Inter κέρδισε το πρωτάθλημα και αυτό της αναγνωρίζεται. Η Milan δεν έχει το Champions και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα γιατί δεν συγκρίνεται το στρες του Κυπέλλου Uefa με εκείνο του Champions League. Η Roma παίζει όμορφα, από αισθητική άποψη και έχει εναλλακτικές λύσεις. Σε αυτές τις ομάδες θα προσέθετα και τη Fiorentina μιας και είναι σε διαδικασία εκρηκτικής βελτίωσης".

Για Poulsen αντί Xabi, Stancovic, Aquilani

Αφού απαντά σε ερωτήσεις για την πλήρη αποτυχία των περσινών μεταγραφών Andrade, Tiago, Almiron εξηγώντας πως αυτά συμβαίνουν και με καλούς παίχτες -"κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Shevchenko. Πέστε μου, όμως, τι έκανε στην Chelsea. Μια αποτυχία. Μερικές φορές συμβαίνει"- ο Ranieri υπερασπίζεται την επιλογή Poulsen έναντι του Xabi Alonso: "Πόσοι από τους φιλάθλους που ονειρεύονταν τον Xabi Alonso γνωρίζουν τον Xabi Alonso; Το πολύ να τον είδαν είκοσι λεπτά στην τηλεόραση και πολλά λέω. Εγώ τον είδα πολύ συχνότερα. Σ' αυτούς τους φιλάθλους λέω ότι ο Aragones δεν έβαλε τον Xabi στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά αντ' αυτού προτίμησε έναν 32χρονο όπως ο Sen­na. Να συνεννοούμαστε, ο βάσκος είναι παίχτης αξίας αλλά για το δικό μας σχέδιο θεώρησα πιο χρήσιμο τον Poul­sen".
Στη συνέντευξη γίνεται λόγος και για τον Aquilani. "Είναι πραγματικό αντικείμενο του πόθου", ρωτά η εφημερίδα. "Οι μεταγραφές μας, όσον αφορά τις αγορές, τελείωσαν αλλά θα μπορούσα να πω όχι στον Aquilani;", αναρωτιέται διπλωματικά... Οπότε, αμέσως μετά, του θυμίζουν τις θετικές δηλώσεις για τον Stankovic και, επισημαίνοντάς του τις αντιδράσεις μερίδας των οργανωμένων φιλάθλων, τον ρωτάνε αν θα είχε ακόμα το θάρρος να τον αγοράσει... "Δεν είναι θέμα θάρρους. Η ομάδα και οι φίλαθλοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι, αν ένας παίχτης χρειάζεται, πρέπει να τον πάρεις. Τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Μετά από τρία παιχνίδια με τη Juve, κανείς δεν θα θυμόταν πια τον Stankovic της In­ter"...

Δεν συζητάω καν παραχώρηση του Trezeguet

Επόμενο θέμα, το ενδεχόμενο να φτάσει στη Juventus προσφορά για τον Trezeguet. "Δεν το συζητάω καν. Έκανα τόσα για να έχω αυτούς τους τέσσερις επιθετικούς, αυτό μας έλειπε να τα διαλύσω όλα εγώ ο ίδιος. Πρόβλημα συνύπαρξης με τον Amauri δεν υφίσταται", δηλώνει κατηγορηματικά ενώ για τον Del Piero λέει πως συμμερίζεται τον εκπληκτικό χαρακτηρισμό του avvocato Agnelli: "Pintu­ricchio". Τότε, του λένε, πέρυσι γιατί τον ξεκινάγατε συχνά από τον πάγκο; Προβλέπεται κάτι αντίστοιχο και για φέτος; "Βάζω πάντα όποιον είναι πιο φορμαρισμένος. Πέρυσι, ο Del Piero δεν έκανε προετοιμασία και φορμαρίστηκε μόλις το Νοέμβριο. Από εκείνη τη μέρα δεν ξαναβγήκε. Αν θέλουμε να τα πούμε όλα, υποχρεώθηκα να τον περιμένω. Αλλά, το έκανα με ευχαρίστηση".
Όσον αφορά το σχέδιό του, ο Ranieri επιβεβαιώνει ότι "ο Giovinco είναι ο κληρονόμος του Nedved γιατί εγώ κοιτώ το γήπεδο. Πέρυσι ο Gio­vinco έπαιξε αριστερά".
Η κατάληξη της συνέντευξης γίνεται με μια πάσα: "αν, μετά από όσα συνέβησαν, η Juve επέστρεφε στις νίκες, πρωτάθλημα ή Champions League, εσείς θα βρίσκατε μια θέση στην ιστορία της ομάδας δίπλα σε πρόσωπα όπως ο Trapattoni και ο Lippi. Είναι αυτός ένας στόχος σας;"... "Φυσικά και είναι στόχος μου, θέλω να γίνω σαν αυτούς. Γι' αυτό είμαι στο Τορίνο. Αν ήταν αλλιώς, δεν θα είχα δεχθεί να έρθω στη Juventus". Και αν μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα σε Ιταλία και Ευρώπη. "Δεν διαλέγεις. Παλεύεις για να τα κερδίσεις όλα. Όπως ο Lippi, όπως ο Trap"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: