Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Πρόβες ορχήστρας και τακτικής στα φιλικά για μια Juventus "χαμαιλέοντα"

Τα σοβαρά φιλικά ξεκινάνε για τη Juventus από την Τετάρτη, 23 με την Brondby. Θα ακολουθήσει το παιχνίδι με τη Borussia Dortmund στις 26 Ιουλίου στη Γερμανία και αμέσως μετά, στις 29, έρχεται το Trofeo Tim με τα 45λεπτα ματς εναντίον Inter και Milan. Και έπεται συνέχεια στην Αγγλία τον Αύγουστο, με Arsenal και Manchester United.

Ο Ranieri ήθελε δυνατά φιλικά, με ομάδες που θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από τη Juventus, που θα ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τα ματς πρωταθλήματος, για να μπορέσει να δοκιμάσει εναλλακτικούς τρόπους παιχνιδιού σε "πραγματικές" συνθήκες. Αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες της Juventus την οποία "θέλει να ΄ναι ανθεκτικός χαμαιλέοντας", όπως προανήγγειλε ο Ranieri, αποκωδικοποιούν διάφορα δημοσιεύματα με αυτό της Corriere dello Sport να συνοψίζει πληρέστερα τα σενάρια που έχει στην διάθεσή του ο ρωμαίος τεχνικός.

Μοναδική σταθερά στον τρόπο ανάπτυξης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται να είναι η άμυνα με τέσσερεις παίχτες. Από εκεί και μπροστά, φαίνεται ότι θα διερευνηθεί:


  • ένα κλασικό 4-4-2, αυτό που επισήμως δήλωσε ότι θα ακολουθήσει, με Camoranesi και Nedved στα πλάγια, το Sissoko (ή τον Poulsen) συν τον Zanetti στο κέντρο, και τον Del Piero με έναν από τους Amauri ή Trezeguet (χωρίς να αποκλείεται και ο Iaquinta) να σχηματίζουν το επιθετικό δίδυμο.

  • η πιθανότητα του "ρόμβου" με τον Zanetti μπροστά από την άμυνα, το Sissoko και τον Poulsen στη μέση (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα) να λειτουργούν ως φίλτρο και τον Camoranesi (προσοχή όμως, γράφει η εφημερίδα, γιατί υπάρχει και ο Giovinco) να ανοίγει διαδρόμους και να βγάζει μπαλιές προς τους επιθετικούς. Ταυτόχρονα, σε αυτό το σχήμα τη μπάλα θα κατεβάζουν από τα πλάγια τα μπακ, Molinaro (ή De Ceglie, προσθέτουμε εμείς) και Zebina, ενώ ο Del Piero θα ήταν ελάχιστα διατεθειμένος να μετακινηθεί πίσω από τους επιθετικούς προτιμώντας, όπως γράφει η εφημερίδα, να παίξει μπροστά...

  • το "χριστουγεννιάτικο δέντρο". Ένας μόνος καθαρόαιμος επιθετικός να κυνηγά το γκολ (Trezeguet, Amauri, Iaquinta, όποιος είναι πιο φορμαρισμένος) με δυο από τους Nedved, Del Piero, Camoranesi και Giovinco να βγάζουν τις πολύτιμες άσιστ -και εδώ, θα παίζει όποιος είναι πιο φορμαρισμένος αφού ο Ranieri έχει αποδείξει πως δεν τηρεί τις ιεραρχίες αλλά έχει ως κριτήριο την κατάσταση του κάθε παίχτη.

  • την επιλογή ενός 4-2-3-1 με Nedved, Camoranesi και Giovinco (αλλά και Iaquinta) σταθερά στα πλάγια ώστε να δοκιμαστεί ο Del Piero σε ένα ρόλο α λα Totti...

Η εφημερίδα θεωρεί πως οι βεβαιότητες για τον τρόπο ανάπτυξης της Juventus 2008-2009 είναι ελάχιστες: κατ' αρχήν ότι ο Ranieri δεν θα άφηνε ποτέ εκτός ενδεκάδας ένα φορμαρισμένο Zanetti και δεύτερο ότι δεν θα βάλει μαζί τους Amauri-Trezeguet, θεωρώντας πως είναι πολύ όμοιοι για να συμβιώσουν παρά, όπως γράφει η εφημερίδα, τον "αλτρουισμό του βραζιλιάνου"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: