Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Juventus-Artmedia 4-0 Περίπατος με Camoranesi, Del Piero, Chiellini, Legrottaglie

Με το δεξί πάτησε η Juventus το δρόμο που οδηγεί στη Ρώμη, επιβεβαιώνοντας την παράδοση που τη θέλει να μην έχει χάσει ποτέ στις 13 Αυγούστου και μάλιστα να κερδίζει χωρίς να δεχτεί τέρμα τα εντός έδρας ματς.

Ένα, δυο, τρία, τέσσερα μηδέν!

Μόλις στο 7', φορώντας τη χρυσαφί εμφάνιση, ο Camoranesi έβαλε το πρώτο χρυσό γκολ στην Ευρώπη ξεσηκώνοντας το ανανεωμένο Olimpico. Η Juventus είχε ξεκινήσει επιθετικά κερδίζοντας τρία κόρνερ στα πρώτα δυο-τρία λεπτά όταν, στο 7', βρέθηκε μέσα στην περιοχή ο Grygera, έπεσε, η μπάλα έφτασε στον πεινασμένο για Champions Ιταλοαργεντίνο και το 1-0 ήταν πια γεγονός. Αναγκαστική αλλαγή στο 16' για τον Τσέχο καθώς μετά από σύγκρουση με τον Urbanek ο Grygera έμεινε στο έδαφος για ένα δίλεπτο (αποδείχθηκε ένα χτύπημα στο λαιμό χωρίς συνέπειες), βγήκε με φορείο και ο Ranieri πέρασε στη θέση του τον Iaquinta γυρνώντας πίσω στη δεξιά πλευρά της άμυνας τον Salihamidzic ενώ ο Del Piero άρχισε να παίζει ελαφρώς πίσω από τους δυο επιθετικούς κάνοντας τα γνωστά μαγικά του, ντρίμπλες, κοντρόλ, μπαλιές. Η Juventus συνέχισε να είναι η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο -η Armtmedia κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στο 10' και απασχόλησε μόλις στο 27', για πρώτη (και μοναδική) φορά τον Buffon ο οποίος απόψε συμπλήρωσε 500 εμφανίσεις στα γήπεδα... Εξαιρετική ευκαιρία για το δεύτερο τέρμα στο 16' με τον Trezeguet να απλώνει το πόδι σε μια "χαμένη" μπαλιά την οποία έβγαλε μόλις άουτ. Στο 21' ο Molinaro είδε τον 20χρονο Kamenar, που έχει ως ίνδαλμα τον Buffon, να αποκρούει σε κόρνερ την προσπάθειά του. Αλλά στο 25' ήταν η ώρα του Del Piero που πήρε την άσιστ από τον Trezeguet και έστειλε τη μπάλα στο "γάμα" του αντίπαλου τέρματος: 2-0. Στο 29' ο Del Piero συνδυάστηκε με τον Camoranesi που δεν πρόφτασε. Πάλι ο Del Piero: στο 30' έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής και με ένα άψογο κοντρόλ στη γραμμή του άουτ έστειλε τη μπάλα στον Molinaro που σούταρε ψηλά ενώ στο 31' έβγαλε μόνο του τον Trezeguet αλλά οι Σλοβάκοι σώθηκαν. Στο 37' ο capitano έβγαλε μόνους τους Trezeguet και Iaquinta που, νομίζοντας πως είναι οφσάιντ μπερδεύτηκαν και έχασαν τη μπάλα. Δυο λεπτά αργότερα, από φάουλ του Camoranesi η μπαλιά έφτασε κάθετα στην περιοχή και ο Chiellini σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους: 3-0 και ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει τα γενέθλιά του σε λίγες ώρες! Να επισημανθεί η εξαιρετική δουλειά του Sissoko στο κέντρο κυρίως στον ανασταλτικό τομέα καθώς και η καλή συνεννόηση στην δεξιά πλευρά του "Brazzo" με τον καλό Camoranesi.
Δυνατά μπήκε η Juve στο δεύτερο μέρος δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ. Πρώτος δοκίμασε στο 47' ο Poulsen, που όσο πέρναγε η ώρα τόσο ανέβαζε την απόδοσή του σε ρόλο επιτελικού μέσου βγάζοντας ωραίες κάθετες μπαλιές: δυνατό σουτ και μεγάλη απόκρουση του Kamenar. Στο 50' σουτ του Del Piero σχεδόν έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 53' ακυρώθηκε γκολ του Trezeguet διότι θεωρήθηκε πως o Camoranesi έβγαλε την άσιστ ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ (αμφίβολο, πάντως). Κρίμα, θα ήταν όμορφο γκολ, κυρίως λόγω της ενέργειας του Sissoko που πέρασε τρεις πριν βγάλει τη μπάλα στον Camo. Στο 56' ένας επιθετικός της Artmedia έφτασε στην μικρή περιοχή της Juve αλλά το σουτ, από πλάγια θέση, μπλοκάρισε ο Buffon. Ένα λεπτό αργότερα, ξεχύθηκε ο Iaquinta αλλά ανατράπηκε από τον Obzera που είδε, δικαίως, την κίτρινη κάρτα από τον Βασσάρα. Κάθετο δοκάρι στο 62' για τον Iaquinta ενώ ένα λεπτό αργότερα εξαιρετικό βολέ του Trezeguet βγήκε ελάχιστα άουτ. Από εκεί και πέρα η κούραση άρχισε να βαραίνει στα πόδια των bianconeri που, πάντως, κράτησαν τον έλεγχο του ματς. Στο 72', επευφημούμενος από όλο το γήπεδο, ο Del Piero έδωσε τη θέση του στον Amauri που στο 82' έβγαλε μια σέντρα ελάχιστα ψηλότερη απ' όσο χρειαζόταν για να καταφέρει να τη στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά ο Trezeguet. Κίτρινη για τον Chiellini πέντε λεπτά πριν τη λήξη για ένα ελαφρώς σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλο. Στο 90' ο κινητικός Amauri κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε ο Camoranesi και ο προωθημένος Legrottaglie έγραψε με κεφαλιά το 4-0! Στις καθυστερήσεις, ευκαιρία του Amauri για ένα πέμπτο γκολ... Έστω... Άλλψστε, υπάρχει και η ρεβάνς, στις 26 Αυγούστου...
Καλή η διαιτησία του Βασσάρα, που άλλωστε δεν αντιμετώπισε προβλήματα και έμεινε πιστός στην παράδοση που θέλει τις ιταλικές ομάδες να φέρνουν θετικά αποτελέσματα όταν τις διευθύνει ο διεθνής Έλληνας ρέφερυ. Να θυμηθούμε και άλλη μια παράδοση: ότι την προηγούμενη φορά που η Juve βρήκε μπροστά της Σλοβάκους (και τους πέρασε), έφτασε στον τελικό του Champions League (εδώ); Και να ευχαριστήσουμε και τα κορίτσια της Juve στο Πεκίνο που μας έφεραν γούρι!

JUVENTUS-ARTMEDIA 4-0
Τέρματα: 7' Camoranesi, 26' Del Piero, 39' Chiellini, 90' Legrottaglie
Κίτρινες: Chiellini (J), Obzera (A)
Διαιτητής: Βασσάρας
Θεατές: 23.102, έσοδα 422.355,00

JUVENTUS: Buffon, Grygera (16' Iaquinta), Legrottaglie, Chiellini, Molinaro, Camoranesi, Sissoko, Poulsen, Salihamidzic, Del Piero (72' Amauri), Trezeguet.
ARTMEDIA: Kamenar, Velicky, Cisovsky, Salata, Urbanek, Piroska (46' Obzera), Kozak, Fodrek, Pedro Anderson, Pospech (81' Oravec), Halenar (68' Glener).

Ικανοποίηση Ranieri, Del Piero και των άλλων παιχτών

(Update) Εμφανώς ικανοποιημένος από "το πραγματικά καλό παιχνίδι που κάναμε" δήλωσε αμέσως μετά στο ματς στο Juventus Channel ο Claudio Ranieri που σημείωσε ότι ακόμη δεν έφτασε η ομάδα τον περυσινό ρυθμό αλλά έδειξε πολύ καλά στοιχεία επιβάλλοντας το παιχνίδι της, ελέγχοντας το ματς, καταφέρνοντας να ανοίξει τους αντιπάλους όταν πήγαιναν να κλειστούν. Όταν ρωτήθηκε, πώς και έβαλε τον Iaquinta στη θέση του τραυματισθέντος Grygera, ενός μπακ, ο Ranieri απάντησε πως αυτή η ομάδα έχει μάθει να επιτίθεται και από τα άκρα κι επομένως θεώρησε εύλογη της αλλαγή.
Μετρημένος αν και σαφώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε στο Juventus Channel και ο Alessandro Del Piero ο οποίος χαρακτήρισε "ολοκληρωμένο" το παιχνίδι που εξέφρασε η ομάδα. "Θελήσαμε το αποτέλεσμα αμέσως, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες", είπε τονίζοντας πως όλοι έπαιξαν καλά και ότι η Artmedia έπεσε θύμα του συνεχούς πρέσσινγκ της Juve. "Είμαστε ικανοποιημένοι. Το σημαντικό τώρα είναι να μη σκεφτόμαστε τόσο αυτό το αποτέλεσμα σε 15 μέρες" είπε ενώ όταν ρωτήθηκε αν φτάνουν τέσσερα γκολ για την πρόκριση απάντησε μετρημένα: "Τέσσερα μπορούν να φτάσουν αν παίξουμε έτσι". "Και πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;", ρωτήθηκε ο capitano για να απαντήσει με το γνωστό του χαμόγελο: "Είμαστε ακόμα στο πρώτο παιχνίδι. Ένα βήμα τη φορά. Ας σκεφτόμαστε μόνον αυτό, να περάσουμε το γύρο και μετά βλέπουμε"...
Ο σκόρερ του τέταρτου γκολ, Nicola Legroattaglie, μιλώντας πάντα στο Juventus Channel ευχαρίστησε το θεό που είναι σε αυτή την ομάδα και αφού τόνισε πως αυτή τη στιγμή την περίμεναν όλοι τους εδώ και δυο χρόνια, αποκάλυψε πως οι παίχτες μπήκαν τόσο θετικά φορτισμένοι στο γήπεδο που δεν θα μπορούσε να τους αντισταθεί κανείς...
Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν και οι Molinaro και Sissoko. O Chiellini, που σε λίγη ώρα έχει γενέθλια, έδειξε εντελώς αισιόδοξος: "Μπορούμε να πούμε πως τα έχουμε σχεδόν καταφέρει. Δυο χρόνια τώρα περιμέναμε μαι τέτοια νύχτα. Ξεκινήσαμε δυνατά και δεν εγκαταλείψαμε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο όταν φάνηκε ότι έβγαινε λίγο η κούραση. Τώρα, αρκεί να παίξουμε έτσι και στη ρεβάνς και θα τα 'χουμε πραγματικά καταφέρει".

Μεταγραφές; Όχι άλλες (μάλλον)...

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν στα άλλα ειδησεογραφικά μέσα, η κουβέντα πήγε στις μεταγραφές... "Εδώ και είκοσι μέρες έχω πει ότι έχω μια ποιοτική ομάδα στα χέρια μου. Είναι αλήθεια ότι τα δώρα δεν τ' αρνείται κανείς, πάντως η ομάδα είναι εντάξει έτσι όπως είναι και ξέρω ότι μπορεί να πετύχει σπουδαία αποτελέσματα", απάντησε ο Ranieri . Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Giovanni Cobolli Gigli τόνισε πως "το πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει την παραχώρηση του Tiago αλλά δεν υπάρχει καμιά επιβεβαιώση για πιθανούς νέους. Ο mister Ranieri τα δώρα τα κάνει μόνος του στον εαυτό του. Αναμένουμε μόνο την επιστροφή του Marchisio και να επανακάμψουν Zanetti και Marchionni, χωρίς να ξεχνάμε τους Giovinco και De Ceglie. Όσον αφορά τον Aquilani -απάντησε- όταν ενδιαφερόμασταν, η Roma δεν ήθελε να τον δώσει, πιστεύω πως τώρα δεν υπάρχουν πια περιθώρια".

Ξεκούραση ενόψει του Trofeo Berlusconi στις 17 Αυγούστου

Μετά την αποψινή επιτυχία, ο Claudio Ranieri παραχώρησε δυο μέρες ξεκούρασης σε όλους. Οι παίχτες θα ξαναβρεθούν το πρωί της 16ης Αυγούστου στο Vinovo για να προετοιμάσουν το φιλικό με τη Milan στο Trofeo Berlusconi (17 Αυγούστου, 21:45, στο Meazza, ζωντανή μετάδοση από το Juventus Channel).

Εγκώμια από τα αθλητικά sites

"Champions League: με χρυσαφί φανέλα η Juve λάμπει" τιτλοφορεί το θέμα του το site τou Eurosport. "Είναι μια μεγάλη Juventus. Del Piero show", τιτλοφορεί το θέμα του το site της Corriere dello Sport. "Η Juve σαρώνει την Artmedia", τιτλοφορεί το θέμα του το site της Stampa. Juve: περίπατος. Ρίχνει την Artmedia με 4-0" τιτλοφόρησε το θέμα του το site της Gazzetta dello Sport. "Juve show, 4-0 την Artmedia", τιτλοφορεί το θέμα του το site του TuttoMercatoWeb. "Σπίτι, γλυκό μου σπίτι", τιτλοφορεί το θέμα του το goal.com.it "Juve, τι επιστροφή! Ένας σούπερ Del Piero και 4-0 την Artmedia", τιτλοφορεί το θέμα του το site της Repubblica. "H Juve προσημειώνει το Champions: 4-0 και μεγάλος Del Piero", τιτλοφορεί το θέμα του το site της Corriere della Sera.

Δεν υπάρχουν σχόλια: