Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

O διεθνής Βέλγος, Frank De Bleeckere σφυρίζει το Juventus-Zenit

Ο Βέλγος διεθνής διαιτητής Frank De Bleeckere θα διευθύνει το ματς Juventus-Zenit. Και μπορεί η προϊστορία μαζί του να μην είναι ιδιαίτερα θετική αλλά υπάρχει ένα πρόσφατο θετικό σημάδι: αυτός ήταν που διεύθυνε τον ημιτελικό Ισπανίας-Ρωσίας 3-0 στο Euro 2008 που οδήγησε στον αποκλεισμό των Ρώσων πολλοί από τους οποίους παίζουν στη Zenit...
O 42χρονος De Bleeckere, που έγινε διαιτητης στα 18 του καθώς ένας άσχημος τραυματισμός τον υποχρέωσε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, έχει σημαντική διεθνή καριέρα (Μουντιάλ, Euro, Champions League σε επίπεδο ημιτελικών) και είναι ο μόνος Βέλγος που έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των διαιτητών για το Μουντιάλ 2010.
Το μόνο κακό είναι ότι η προϊστορία μας μαζί του δεν είναι ιδιαίτερα θετική: μια ισοπαλία εντός έδρας και μια ήττα εκτός έδρας, μια πρόκριση, ένας αποκλεισμός. Η ισοπαλία σημειώθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1999 για το Κύπελλο Uefa: Juventus-Levski Sofia 1-1 (Kovacecic 80', Atanassov 14'), που ωστόσο ήταν άνευ αντικρίσματος αφού η Juve είχε ήδη προκριθεί με το 3-1 του πρώτου ματς μέσα στη Σόφια (με δυο γκολ του Kovacevic και ένα του Oliseh). Η ήττα, αντίθετα, ήταν καθοριστική. 5 Απριλίου 2005, σε ένα από τα σημαντικότερα γήπεδα της Ευρώπης για τα προημιτελικά του Champions League: Liverpool-Juventus 2-1 (Hyypia 10', Luis Garcia 25', Cannavaro 63') και, δεδομένου του 0-0 της ρεβάνς, αποκλεισμός...
Υπάρχει όμως το Ισπανία-Ρωσία για να χαμογελάμε... Κι έπειτα, οι κακές παραδόσεις είναι για να σπάνε... Γιατί υπάρχουν και οι καλές που δείχνουν μόνο νίκες για τη Juve όταν παίζει με ρώσικες ομάδες.

(Update) Με τη νίκη επί της Zenit με 1-0, βελτιώσαμε την παράδοσή μας με τον De Bleeckere: τώρα, υπό τη διεύθυνσή του έχουμε και μια νίκη!

Πηγές στατιστικών: JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: