Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Cobolli Gigli: δεν υπάρχει τιμή για τον Buffon, μένει εδώ για να κερδίσουμε πολλά

Μπαράζ συνεντεύξεων του προέδρου της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli με τις οποίες διαμηνύει ακόμη σαφέστερα από χθες προς κάθε κατεύθυνση ότι "ο Buffon δεν πωλείται", διαβεβαιώνει ότι έρχεται η συμφωνία για τον Giovinco και ταυτόχρονα ανεβάζει τον πήχη για την ομάδα: Champions League στην Ευρώπη και τουλάχιστον 3η θέση στο campionato.
"Πρόεδρε, μετά την απόδοση του Buffon στην Κύπρο, αρκούν 70 εκ. για να σας τον πάρει κανείς", τον ρωτά ο Fabio Vergnano για τη "Stampa": "Όχι, η αξία του ανέβηκε. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Gigi δεν έχει τιμή. Αυτός και ο Del Piero είναι φανταστικοί ως άνθρωποι και ως παίχτες", απαντά και εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Buffon "είναι ο πρώτος που θέλει να μείνει γιατί επιθυμεί να κερδίσει πολλά εδώ".

Ο Cobolli Gigli ερωτάται να το Champions League είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας: "Εγώ το βάζω πάνω απ' όλα αλλά είμαι ένας πρόεδρος tifoso και θυμάμαι τους υπερβολικά πολλούς χαμένους τελικούς. Μιλώντας πάντως με τους παίχτες κατάλαβα ότι και αυτοί έχουν στόχο την Ευρώπη. Ιδίως εκείνοι που έπαιζαν στην παλιά Juve, θέλουν να αποδείξουν ότι είναι πρωταθλητές διεθνούς επιπέδου. Ο Nedved τρελαίνεται και επειδή, για λόγους ημερολογιακούς γνωρίζει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ευκαιρία", λέει σημειώνοντας ότι και ο κόσμος δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον, κρίνοντας από το πόσα εισιτήρια για τη Real του ζητάνε. "Αλλά εγώ φοβάμαι τη Zenit", αναγνωρίζει -και σωστά. Εδώ ο Danny, όπως έγραψε η Tuttosport χθες, είπε ότι... έρχονται να κερδίσουν μέσα στο Τορίνο!
Ο πρόεδρος εγκωμιάζει, τόσο σε αυτή τη συνέντευξη όσο και σε αντίστοιχη στην "Gazzetta dello Sport" τον Ranieri και τον αθλητικό υπεύθυνο Alessio Secco ειδικά για την απόκτηση νέων παιχτών, όπως οι Yago και Ekdal για τους οποίους εκτιμά ότι μπορούν να γίνουν ένα "σημαντικό κεφάλαιο. Το ίδιο κάνει και η Inter με τον Balotelli", δηλώνει εκτιμώντας ότι αυτός με τον Giovinco "αποτελούν το μέλλον της Ιταλίας". Ειδικά για τον Giovinco και την ανανέωση συμβολαίου έναντι 500.000 το χρόνο, ο Cobolli Gigli διαβεβαιώνει ότι "η συμφωνία θα υπάρξει χωρίς πρόβλημα. Μ' αρέσει, έχει χαρακτήρα, ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του".
Όσον αφορά τους στόχους της Juventus σε σχέση με το πενταετές πλάνο ανόρθωσης που είχε εξαγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος, Jean Claude Blanc, ο Cobolli Gigli αναγνωρίζει πως προχωρά καλύτερα από τις προβλέψεις και ειδικά για φέτος δηλώνει πως στο πρωτάθλημα αναμένει "τουλάχιστον την (απευθείας) πρόκριση στο Champions League" -που σημαίνει τρίτη θέση αφού από το 2009, από τις τέσσερις ομάδες που βγάζει η Ιταλία στο Champions, οι τρεις πρώτες πηγαίνουν απευθείας στους Ομίλους.
Τέλος, ερωτηθείς αν θα μείνει στη θέση του και μετά τον Ιούνιο 2009 οπότε λήγει το συμβόλαιό του, απαντά ότι αυτό εξαρτάται από τους μετόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: