Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Under 21 Κροατία-Italia 1-1 και πανάξια πρόκριση για τη μικρή Squadra Azzurra

Άνετα, πολύ περισσότερο από όσο δείχνει το σκορ, πέτυχαν να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Κροατία οι azzurrini του Casiraghi, με τους νέους της Juventus μεταξύ των πρωταγωνιστών. Η νεαρή Squadra Azzurra, που έπαιξε πολύ καλύτερα απ' ότι στο 1-1 με την Ελλάδα, έφτασε στους 24 βαθμούς (πρώτη στον 1ο Όμιλο) κερδίζοντας πανάξια την πρόκριση για τα play off του Οκτωβρίου (11-15) όπου 14 Εθνικές θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, τον Ιούνιο στη Σουηδία. Η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ που οδηγούν στη Σουηδία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου.

(Update 10/9) Το υπέροχο κόρνερ του Giovinco που έφερε το γκολ του Motta

Οι νεαροί Κροάτες επιχείρησαν να ξεκινήσουν δυνατά, στα πρώτα λεφτά έφτασαν στην περιοχή του Consigli αλλά η πρώτη ευκαιρία ήταν του Dessena στο 8'. Από εκεί και πέρα, ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με τον Giovinco και τον Balotelli να προσφέρουν έτοιμα γκολ στους Candreva και Dessena που όμως χαράμισαν τις ευκαιρίες. Απόκρουση του Consigli στο 25', τον μιμείται ο Kelava στο 32' αποκρούοντας μέσα σε ένα λεπτό δυο μακρινά σουτ του Giovinco. Δεν θα 'ναι έτσι στο 37': ο Giovinco εκτελεί ένα κόρνερ, αποκρούει ο τερματοφύλακας, νέο κόρνερ που βρίσκει κατευθείαν τον Motta και 1-0 για την Ιταλία που θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ αλλά οι Κροάτες στέλνουν τον Balotelli εκτός γηπέδου με φορείο (θα ξαναμπεί) και μετά ξαπλώνουν φαρδύ πλατύ τον Giovinco.
Με δυο αλλαγές ξεκινά η Κροατία το δεύτερο ημίχρονο αλλά είναι ο Giovinco που χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, στο 51', στέλνοντας στην εξέδρα τη μπαλιά που του έβγαλε ο Balotelli. Η Ιταλία συνεχίζει να πιέζει και να ελέγχει το παιχνίδι, ο Giovinco χάνει άλλη μια καλή ευκαιρία και παραμένει συνεχής κίνδυνος καθώς οι azzurrini φτάνουν συχνά με τρεις μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή χάρη στην απόδοση της μεσαίας γραμμής της (καλός ο Marchisio)... Αλλά, όταν δεν βάζεις γκολ, όπως προβλέπει ο γνωστός νόμος του ποδοσφαίρου, θα δεχθείς... Και αυτό γίνεται στο 82' όταν αποκοιμήθηκε όλη η ιταλική άμυνα και ένα ανώδυνο φάουλ του Kulusic κατέληξε στο τέρμα! Η Κροατία ελπίζει, για 11' κατά τη διάρκεια των οποίων ο Casiraghi βγάζει τον Giovinco για να καλύψει την άμυνα ενώ από κροατικής πλευράς η σημαντικότερη φάση είναι η αήθης προσπάθεια του Vida να παρασύρει τον διαιτητή παριστάνοντας ότι τον χτύπησε αντίπαλος! Ο Γάλλος Ennjimi ήταν τόσο κοντά που έσπευσε να του δείξει κίτρινη κάρτα -οι κάμερες έπισαν το στιγμιότυπο και έδειξαν ότι δεν υπήρχε ούτε καν φυσική επαφή ανάμεσα στους δυο παίχτες!

UNDER 21 CROAZIA-ITALIA 1-1
Τέρματα: 82' Kulusic - 37' Motta
Κίτρινες κάρτες: Brezovec, Vida (C) - Cigarini, Marchisio, Balotelli, Morosini
Διαιτητής: Ennjimi (Γαλλία)

CROAZIA: Kelava, Simek (46' Vida), Kulusic, Ipsa, Ilievic, Jajalo, Ljubicic (46' Tomasov), Pamic, Badelj, Brezovec (64' Krizman), Smrekar
ITALIA: Consigli, Motta, Andreolli, Criscito, De Ceglie, Dessena, Cigarini, Marchisio, Candreva (75' Morosini), Giovinco (84' Bolzoni), Balotelli (60' Osvaldo)

Οι 14 ομάδες που μπαίνουν στην κληρωτίδα

(Update) Μετά τον αποκλεισμό της νικήτριας του προηγούμενου Euro Under 21, Ολλναδίας (έχασε εντός έδρας από την Ελβετία), στην κληρωτίδα της 12ης Σεπτεμβρίου (στις 12) στον ουρανοξύστη HSB Turning Torso Meetings του Malmo,μπαίνουν οι δέκα νικήτριες των Ομίλων (Ιταλία, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ουαλία, Σερβία, Τουρκία και Φινλανδία) και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες (Γαλλία, Δανία, Ισραήλ και Λευκορωσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: