Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Με νέους χτίζεται η Juve των ονείρων ενώ οι φίλαθλοι της Barca διαμαρτύρονται για την παραχώρηση του Yago

Ο Jean Claude Blanc, ο διευθύνων σύμβουλος που ανέλαβε το τιμόνι με την απομάκρυνση του Moggi, είχε περιγράψει από την αρχή την Arsenal ως το πρότυπο που πρέπει να ακολουθηθεί -εταιρικά και ποδοσφαιρικά- λέγοντας μάλιστα πως τους Ronaldinho πρέπει να τους φτιάξουμε. Και ο Johnn Elkann, εγγονός του Agnelli και αφεντικό της Ifil/Fiat είχε συμφωνήσει με το παραπάνω. Έτσι ξεκίνησε το 5ετές πλάνο χτισίματος της νέας Juventus στο οποίο εντάσσεται και η ανακατασκευή του Delle Alpi στα πρότυπα του Emirates Stadium.

Σε αυτή η στρατηγική εντάσσονται οι κινήσεις στην αγορά που στοχεύουν στην ενίσχυση της ομάδας με νέους. Στο πλαίσιο αυτό αποκτήθηκε ο Yago για την απομάκρυνση του οποίου από το Camp Nou έχει ξεσπάσει κλίμα αντιδράσεων των φιλάθλων της Barcelona κατά του Laporta. Όπως αποκαλύπτει η "Tuttosport", στα sites εφημερίδων όπως η "Marca" και ο "Mundo Deportivo" ή σε φόρουμ όπως το Blaugranas.com. οι διαμαρτυρίες είναι έντονες: "Ευχαριστούμε τον Laporta που επανέλαβε τις περιπτώσεις Fabregas και Pique'", "ήταν ένα μεγάλο διαμαντάκι, θα μετανιώσουμε που τον δώσαμε όπως τον Fabregas", διαμαρτύρονται οι Καταλανοί...
Ο Secco, αθλητικός διευθυντής της Juve, κατάφερε να αποσπάσει τον 18χρονο μεσοεπιθετικό δουλεύοντας με την Img, την εταιρία που συνεργάστηκε στην απόκτηση του Poulsen και στη Juve εκπροσωπείται από τους Salihamidzic και Sissoko. Ο Yago θα μπορούσε να αποκτηθεί με μηδενικό κόστος αλλά η Juve προτίμησε να μη χαλάσει τη σχέση της με τη Barcelona και έτσι δέχτηκε να υπογράψει συμφωνία που προβλέπει πως αν ο νεαρός παίξει μέσα στη χρονιά 15 ματς σε πρωτάθλημα ή Champions, οι Καταλανοί θα πάρουν ένα ποσό γύρω στα 2 εκ.
Η επιχείρηση "νεολαίοι" συνεχίζεται. Εκτός από τους Giovinco, Marchisio, De Ceglie υπάρχουν οι Ekdal και Yago ενώ στο στόχαστρο, γράφει η εφημερίδα, είναι οι Felipe και Zapata της Udinese (για του χρόνου περισσότερο παρά για τον Ιανουάριο) ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στην Ελπίδων (Primavera) την οποία ο F.Rossi, το διαμαντάκι που έπαιξε κατά της Manchester United και ζάλισε με τις ντρίμπλες του τον Maicon της Inter, οδήγησε σε νίκη επί των συνομηλίκων του της Roma με 3-0. Και, βέβαια, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο δυνατός Pasquato, που δόθηκε δανεικός στην Empoli και ο Lanzafame που δόθηκε κατά συνιδιοκτησία στην Palermo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: