Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Primavera

Πολύτιμο 2-2 με τη Fiorentina στη Φλωρεντία
Με ισοπαλία 2-2 μέσα στη Φλωρεντία που της δίνει την πρώτη θέση, ξεκίνησε το 2010 η Primavera. Έχοντας μείνει, με τη νίκη της κατά την τελευταία αγωνιστική του 2009, ένα βαθμό πίσω από τη Sampdoria, η Juve εκμεταλλεύθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο την ήττα των doriani με 1-0 στη Siena και φτάνοντάς τους στους 29 βαθμούς μοιράζεται μαζί τους τον τίτλο του "πρωταθλητή χειμώνα" του Ομίλου Α με το τέλος του πρώτου γύρου.
Η ομάδα του L.Bruni βρέθηκε δυο φορές να χάνει -οι μικροί viola (με προπονητή τον Renato Buso, παίχτη της Juventus στα τέλη της δεκαετίας του '80 που ως προπονητής των allievi nazionali της Fiorentina κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα σε βάρος της Inter) προηγήθηκαν με πέναλτυ στο πρώτο μέρος στο οποίο ισοφάρισε η Juve με πέναλτυ του Esposito. Ξαναπροηγήθηκαν στο δεύτερο μέρος αλλά οι μικροί bianconeri βρήκαν την ισοφάριση με το νεαρό Filippo Boniperti. Στην Primavera, που στερήθηκε τους Immobile και Fausto Rossi μιας και τους πήρε ο Ferrara στην αποστολή με τη Milan, αγωνίστηκε για πρώτη φορά το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Fischnaller. Με τα δυο σημερινά της γκολ η επίθεση της Primavera γίνεται η καλύτερη του Ομίλου: 29 έναντι 28 της Sampdoria...
Την επόμενη αγωνιστική, 14η και 1η του δευτέρου γύρου, η Juventus θα υποδεχτεί τη Genoa την οποία είχε κερδίσει 1-0 μέσα στη Γένοβα (εδώ και βίντεο) το Σεπτέμβριο ενώ η Sampdoria θα υποδεχτεί την Torino.
Γεννιέται το Primaverapass.com

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, το πρωτάθλημα Primavera online στο Ρrimaverapass.com όπου, όπως ανακοίνωσε η Lega Calcio που έχει την πρωτοβουλία μαζί με Wi Group και Sky, από το βράδυ του Σαββάτου θα μπορεί να δει κανείς τα γκολ στη ζώνη free. Τη δευτέρα, στον τομέα επί πληρωμή τα ματς.
Νίκη και 2η θέση για τη Berretti

(Update) Νικώντας 3-0 την Pro Vercelli (δυο γκολ του Schena, ένα του Mirimin), η Berretti ξεκίνησε κατά τον καλύτερο τρόπο το δέυτερο γύρο του πρωταθλήματος. Χάρη και στην αναβολή του παιχνιδιού της Varese, η ομάδα του Schincaglia βρίσκεται μόνη στη 2η θέση με 26 βαθμούς (σε 14 ματς) έναντι 33 της πρωτοπόρου Novara (σε 13 ματς). Η Varese 3η με 25 βαθμούς σε 12 ματς... Την επόμενη βδομάδα η Juve θα παίξει στην έδρα της Pro Patria που στον πρώτο γύρο είχε αποσπάσει 1-1 στο Τορίνο και τώρα είναι 7η με 18 βαθμούς...

Πηγές: it.violachannel.tv, acsiena.it, Lega Calcio, zonacalcio.it, Juventus.com (η φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: