Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Primavera παίζει για να κατακτήσει τη μοναχική πρωτιά στο πρωτάθλημα

Αν η Juventus των μεγάλων μας γεμίζει πίκρες, υπάρχει μια άλλη Juventus, αυτή των Ελπίδων (Primavera) που στέκεται στο ύψος της: έχοντας ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τη νίκη της το Σάββατο επί της Genoa (παρά τις απουσίες των Immobile, Marrone, Rossi, Giandonato, Crivello, Yago που ήταν με την Πρώτη ομάδα), μοιράζεται την 1η θέση με τη Sampdoria και σήμερα το απόγευμα δίνει στην Chisola το εξ αναβολής (λόγω κακοκαιρίας) παιχνίδι με την Parma που της δίνει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη της στην κορυφή λίγες μέρες πριν το τουρνουά του Viareggio, που ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου (αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ) όπου η Primavera θα εμφανιστεί ως περυσινή νικήτρια.

Luciano Bruni: σημαντική ευκαιρία για την πρωτιά

"Για μας είναι μια σημαντική ευκαιρία", είπε ο προπονητής της Primavera Luciano Bruni, αναφερόμενος στο ματς με την Parma. "Θέλουμε να ξαναπιάσουμε την κορυφή ώστε να επιβεβαιώσουμε ό,τι καλό κάναμε ως τώρα. Θα έχουμε ακόμα κάποιες απουσίες αλλά τα παιδιά ήταν εξαιρετικά την τελευταία περίοδο να αντέξουν τις απουσίες των συμπαικτών τους που τέθηκαν στην διάθεση της Πρώτης Ομάδας", είπε ο Bruni που αναφέρθηκε και στην Viareggio Cup: "πρόκειται σίγουρα για ένα ραντεβού που για μας έχει μεγάλη σημασία και θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο", συμπλήρωσε θυμίζοντας ότι και ο ίδιος έχει κερδίσει, ως παίχτης της Fiorentina, το τουρνουά Viareggio, "το πιο δύσκολο διεθνώς".

Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι
να βάζει
ς παιδιά της Primavera
σε αυτή τη φάση η Πρώτη ομάδα...

Όχι, oι μικροί δεν τραυματίζονται στο Vinovo

Ο Bruni ρωτήθηκε και για την χρησιμοποίηση παιδιώς της Primavera από την Πρώτη ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση και αν υπάρχει κίνδυνος να "καούν": "περισσότερο και από το να "καούν", δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά για την ομάδα. Είναι λίγο βαριά η κουβέντα και για τα παιδιά ακόμα περισσότερο τη στιγμή που μπαίνουν στο γήπεδο σε μια τέτοια κατάσταση. Τα παιδιά τα βάζεις σιγά σιγά, τα κάνεις να ωριμάσουν αλλά, κατά την άποψή μου, σε πιο άνετες καταστάσεις"...
Ο Bruni ρωτήθηκε επίσης και για τον Filippo Boniperti, εγγονό του μυθικού Giampiero που σήμερα έχει κληθεί να παίξει στο φιλικό της Εθνικής Under 19 κατά της Τουρκίας: "έκανε σημαντικά βήματα ως τώρα. Είναι ένας παίχτης που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Πήρε τις χαρές του, βάζοντας και κάποια γκολ, κάνοντας καλές εμφανίσεις αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ωρίμασε από πλευράς τεχνικής, χαρακτήρα και δύναμης, που τελικά είναι αυτά που του χρειάζονται. Επομένως, είαμστε ικανοποιημένοι για την πρόοδό του αλλά όχι μόνον τη δική του αλλά και των άλλων. Οι γεννημένοι το '91 έκαναν σημαντικές προόδους", είπε. Ενώ όταν ρωτήθηκε για την αρνητική φάση της Πρώτης Ομάδας, επισήμανε και αυτός "το φόβο" των παιχτών, αλλά και τους πάρα πολλούς τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν, όπως είπε, στον Ferrara να βάλει ποτέ την ίδια ομάδα. "Τα δικά σου παιδιά προπονούνται μαζί τους, έχουν υποστεί αντίστοχα πολλούς τραυματισμούς;" ρωτήθηκε -μια ερώτηση που έχει να κάνει με το κατά πόσο η κατάσταση του αθλητικού κέντρου του Vinovo, όπυ προπονείται κα η Primavera, ευθύνεται για τους τραυματισμούς: "όχι, οι δικοί μου ευτυχώς όχι, να χτυπήσω ξύλο".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: