Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Inter-Juventus 2-1. Αποκλεισμός παρά το 0-1 από τον Diego... Δοκάρι του Chiellini στο 0-1

Η Juventus κυνήγησε την πρόκριση, προηγήθηκε νωρίς με τον Diego (και ένα κραυγαλέο λάθος του Toldo) αλλά η Inter ισοφάρισε εξίσου τυχερά και πήρε την πρόκριση στο 89'. Αντίο και στο Κύπελλο... Ο Blanc δήλωσε πως αύριο θα ανακοινώσει "τις σχετικές αποφάσεις"...

(Update 2) Φάσεις, το δοκάρι, τα γκολ...
Χωρίς Del Piero, ο Ferrara έβαλε τον Diego με τον Amauri σε ένα 4-4-1-1 με De Ceglie, Candreva, Sissoko, F.Melo στη μέση ενώ ο Mourinho χρησιμοποίησε μια σχεδόν βασική ενδεκάδα με τον Sneijder πίσω από Pandev, Balotelli. Πρώτη ανατριχίλα πριν κλείσει το πεντάλεπτο: ο Sissoko πεσμένος στο έδαφος χτυημένος στον ώμο -ξανασηκώθηκε, ευτυχώς! Οι nerazzurri προσπαθούσαν με μακρινά σουτ αλλά απέτυχαν εκεί που πέτυχε ο Diego: γκολ στο 10' με τη... συνδρομή του Toldo που έκανε πατάτα ολκής αφήνοντας να του ξεφύγει το σουτ του Βραζιλιάνου... Ο Balotelli προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Buffon έδιωξε σε κόρνερ. Η Juve συνέχισε να πιέζει με τον Diego να να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες -ένα σκληρό μαρκάρισμα του Thiago Motta στο 16' θα έπρεπε να "κιτρινιστεί"... Chiellini, Cannavaro δυναμικοί ενώ από την άλλη ο Toldo εξακολουθούσε να δείχνει ασταθής... Μεγάλη ευκαιρία για την Inter στο 20' με τον Maicon που ευτυχώς αστόχησε... Ο Sissoko έδειχνε να υποφέρει από το χτύπημα στις αρχές του ματς. Στο 30', και ενώ η Inter έδειχνε να έχει την πρωτοβουλία, o Amauri κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Diego αλλά ο Toldo απέκρουσε άνετα... Στο 36', απόκρουση του Buffon και μετά επιθετική πρωτοβουλία της Juve με Grosso (κόρνερ), Cannavaro, De Ceglie που έδειχνε καλά και στα αμυντικά του καθήκοντα: στο 41' έκοψε τον Maicon σε κόρνερ. Στο 42' κίτρινη κάρτα στον Maicon για φάουλ στον Diego... Στο 44' η Inter ζήτησε πέναλτυ για χέρι του F.Melo: πήγε να κόψει σέντρα του Thiago Motta και σήκωσε τα χέρια ...ψηλά -ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο και έδωσε κόρνερ... Με το σφύριγμα της λήξης, Mourinho και Oriali κατευθύνθηκαν προς το διαιτητή καθώς πήγαινε στα αποδυτήρια... Η Juve άντεξε, o Buffon δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια αξιόλογη επέμβαση, το ημίχρονο έληξε με προβάδισμα των bianconeri!
Με δέσιμο στον ώμο μπήκε να παίξει το δεύτερο μέρος ο Sissoko. Η Inter μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι, η άμυνα το νιώθει: κίτρινη κάρτα στον Chiellini στο 50' για φάουλ στον Sneijder. Στο 52' σουτ του Diego για λίγο έξω από το δοκάρι... Στο 55' η ευκαιρία: έξοχη σέντρα του Diego, κεφαλιά του Chiellini και το αναθεματισμένο δοκάρι στέρησε τη Juve από το δεύτερο γκολ! Αποφασιστικός, αυτή τη φορά, ο F.Melo, στην αντεπίθεση των nerazzurri πρόλαβε τον Pandev. Ο Mourinho έβαλε τον Milito να προθερμανθεί... Ο Sissoko έσφιγγε τα δόντια αλλά ήταν φανερό ότι δεν ήταν αυτός που ξέρουμε... Πάνω κάτω η μπάλα, συνδυασμοί της Inter (Sneijder, Pandev, Balotelli κάνουν την άμυνα να υποφέρει), η Juve όμως προσπαθεί να απαντά... Στο 61' πέρασε στο παιχνίδι ο Milito στη θέση του Cambiasso. Αμέσως μετά, συγκρούστηκαν De Ceglie-Sissoko... Αυτή τη φορά χτύπησε ο De Ceglie που, ευτυχώς, ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο διαιτητής τα έχει λίγο χαμένα: σφυρίζει λίγο ανάποδα τα φάουλ... Diego, Amauri προσπαθούσαν να συνδυαστούν, και να κρατήσουν την Inter, που είχε γίνει ακόμα πιο πειθτεική, απασχολημένη... Στο 67' ο Balotelli έπεσε στην περιοχή μετά από κανονικό κόψιμο του Chiellini -ο Damato δεν του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο... H Juve συνέχισε να προσπαθεί: Candreva, De Ceglie, Diego συνδυάστηκαν στο 70' αλλά ο Βραζιλιάνος δεν τα κατάφερε. Αντεπίθεση της Inter, o Buffon έκοψε, φάουλ του F.Melo στον Maicon και κίτρινη κάρτα... Στη συνέχεια της φάσης, στο 71', η ισοφάριση: φάουλ του Sneijder που χτύπησε στο τείχος, πετάχτηκε ο Lucio. πρόλαβε τον Chiellini και από κοντά εκτέλεσε τον Buffon... H Juve συνέχισε να προσπαθεί... Κίτρινη κάρτα στον Cannavaro στο 76'. Στο 77' λίγο άουτ το σουτ του Candreva... Η Juve συνέχιζε να επιτίθεται: στο 80' ο Toldo βγήκε και έκοψε τον Sissoko. Νέα αλλαγή του Mourinho: Muntari στη θέση του Pandev. Σουτ του Milito στο 82' αλλά ο Buffon ήταν πάντα εκεί... Ο Muntari πρόλαβε τον Diego προ του Toldo στο 83'... Ο πάγκος της Inter ζητά δεύτερη κίτρινη στον Chiellini στο 84': υπερβολές! Στο φάουλ του Sneijder απάντησε ο Buffon (παρ' ότι το τείχος πάλι πήγε να τον ξεγελάσει), όπως έκανε στη συνέχεια και με τον Milito! Η Juventus στην επίθεση τα τελευταία λεπτά αλλά στο 89', μετά από σουτ του Thiago Motta και απόκρουση του Buffon, ο Balotelli έγραψε το 2-1... Στο 92' ο Paolucci στη θέση του De Ceglie... Τέλος. Η Inter θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Fiorentina που δεν θα έχει τον Mutu: πιάστηκε ντοπαρισμένος και κινδυνεύει με αποκλεισμό 1-4 χρόνων αφού είναι η δεύτερη φορά!
334η εμφάνιση του Buffon σήμερα, ημέρα των 32ων γενεθλίων του, αλλά το δώρο δεν ήρθε... Η παράδοση που έδειχνε τη Juventus να έχει κερδίσει την Inter στις 28 Ιανουαρίου 1990, δεν τηρήθηκε...

INTER-JUVENTUS 2-1
Τέρματα: 71' Lucio, 89' Balotelli - 10' Diego
Κίτρινες κάρτες: 42' Maicon (I) - 50' Chiellini, 70' F.Melo, 76' Cannavaro (J)
Διαιτητής: Antonio Damato. Επόπτες: Gianluca Cariolato, Francesco De Luca. Τέταρτος διαιτητής: Christian Brighi.

INTER: 1 Toldo, 13 Maicon, 6 Lucio, 23 Materazzi, 39 Santon, 4 Zanetti, 19 Cambiasso (61' 22 Milito), 8 Thiago Motta, 1o Sneijder, 45 Balotelli, 27 Pandev (80' 11 Muntari). Αναπληρωματικοί: 12 Julio Cesar, 2 Cordoba, 25 Samuel, 77 Quaresma, 89 Arnautovic.
Προπονητής: Josè Mourinho.
JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso, 26 Candreva, 22 Sissoko, 4 F.Melo, 29 De Ceglie (92' 27 Paolucci), 28 Diego, 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 15 Zebina, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 43 F.Boniperti, 32 Yago.
Προπονητής: Ciro Ferrara.

Μάθημα τρόπων από το Mourinho στον Blanc:
αφού κανείς δεν σέβεται τον Ferrara, εγώ τον σέβομαι!

(Update) Αφού είπε ότι η ομάδα προκρίθηκε δίκαια και ότι είναι προτιμότερο να ξεχάσουμε τη φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (το πέναλτυ που ζήτησε η Inter), o Mourinho δήλωσε "αλληλέγγυος" στον Ciro Ferrara: "είμαστε άνθρωποι, έχουμε οικογένεια, δεν είναι ωραίο να μιλάνε για τον Benitez και τον Zaccheroni ενώ δουλεύεις, ο Ferrara αξίζει σεβασμό. Αν ο σύλλογος αποφασίζει την απομάκρυνση, κάντε το, συμβαίνει σε μας τους προπονητές να πάμε σπίτι. Αλλά δεν γίνεται έτσι... Και επομένως, αφού κανείς δεν σέβεται τον Ferrara, ακριβώς τη στιγμή που ο Ferrara βιώνει μια στιγμή που κανένας δεν τον σέβεται, εγώ το σέβομαι".

Ferrara: αύριο έχουμε προπόνηση
Το παιχνίδι άλλαξε ανάμεσα στα δυο ημίχρονα...

Οι δηλώσεις του Ferrara και το ριπλέι που δείχνει το οφσάιντ του Milito που δεν σφυρίχτηκε 30'' πριν γίνει το φάουλ του Melo που οδήγησε στην ισοφάριση...
(Update 2) Στη γραμμή που ακολουθεί τον τελευταίο καιρό, καλύπτονατς και το σύλλογο, κινήθηκε όσον αφορά το θέμα του, ο Ferrara: "μου την κάνετε καιρό τώρα αυτή την ερώτηση. Εμένα μέχρι και τώρα δεν με ειδοποίησε κανείς, επομένως αύριο προπονώ τη Juventus στο γήπεδο", απάντησε και στράφηκε κατά της διαιτησίας λέγοντας πως στο δέυτερο ημίχρονο ο επόπτης δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα και ότι η ισοφάριση της Inter δεν θα έπρεπε να μετρήσει λόγω οφσάιντ του Milito νωρίτερα: "ο Buffon θα είχε εκτελέσει το φάουλ και η Inter δεν θα ισοφάριζε"...
Μιλώντας ως πρώην -"ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να μάθω σε αυτή τη δουλειά είναι αν παραπονούμαι όπως κάνουν οι άλλοι", ο Ferrara είπε ότι "δυστυχώς το παιχνίδι άλλαξε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, ο διαιτητής ένιωσε σίγουρα την πίεση και στην επανάληψη πολλές αποφάσεις δεν με έπεισαν. Ίσως πρέπει να μάθω να κλαίγομαι και εγώ γιατί με το να είσαι πολύς καλός δεν παίρνεις βραβείο. Προφανώς είμαι στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα γιατί τα παιδιά τα έδωσαν όλα και πρόσφεραν ένα δέιγμα χαρακτήρα, δεν τα παράτησαν ποτέ και το αποτέλεσμα δεν τα επιβραβεύει".
Oι δηλώσεις του Blanc, εδώ
Buffon: μας άφησε και η τύχη...
Ο Ciro δεν μας έκανε να νιώσουμε το βάρος της κατάστασης

(Update 3) Όπως πέρυσι, που βίωσε την ήττα από την Udinese, έτσι και φέτος ο Buffon γνώρισε την ήττα την ημέρα των γενεθλίων του: "απόψε το βράδυ παίξαμε το παιχνίδι μας και δνε θα ήταν ανάξιο να κερδίσουμε αλλά και η Inter δεν έκλεψε τίποτα. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ούτε καν τυχεροί και αν η ζυγαριά πρέπει να γείρει προς μια μεριά, δεν γέρνει ποτέ προς τη δική μας. Είμαστε επαγγελματίες και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αν την ίδια οργή που έχουμε τώρα καταφέρουμε να την εκφράσουμε στο γήπεδο, θα είμαστε σε θέση να ανακάμψουμε", δήλωσε ο Νο 1 που την Κυριακή θα λείψει από το ματς με τη Lazio.
O capitan Buffon ρωτήθηκε και για τον Ferrara και αφού σημείωσε ότι δεν είναι ο κατάλληλος να απαντήσειθ σε τέτοια θέματα -"εμείς οι παίχτες πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να προπονούμαστε"- είπε ότι "ο Ciro απέδειξε μεγάλο επαγγελματισμό και αγάπη για τη φανέλα της Juve. Δεν μας έκανε να νιώσουμε το βάρος αυτής της κατάστασης. Εγώ είμαι ακόμα τερματοφύλακας και δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση του Ferrara. Σρα 32 μου δεν φαντα΄ζομαι να σκέφτεστε ότι θα σας έλεγα κάτι παραπάνω, έτσι;".

2 σχόλια:

Stefanos K. είπε...

Toulaxiston paiksame mpala, ntaksei oti kati tromero, alla se sigkrisi me ta teratourgimata pou exoume dei kai tin aniparksia sta proigoumena match kati kaname. Anamesa se ola ta asxima, toulaxiston fenete oti o Candreva isos einai kalos paixtis gia mas.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αρκεί να αγωνιστεί στη σωστη θέση. Σε μια συμπαγή ομάδα...