Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Zaccheroni ή Gentile και στο βάθος Benitez. Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή;...

Συνάντηση των νομικών Benitez-Juve στο Μιλάνο;
Αν πιστέψουμε τα σημερινά δημοσιεύματα, η κρίσιμη μέρα για τον πάγκο της Juventus θα είναι η Παρασκευή. Για το επόμενο τετράμηνο, άλλοι στοιχηματίζουν στον Zaccheroni (οι περισσότεροι) και κάποιοι στον Gentile. Και στο βάθος, Benitez με μια πολύ πολύ μικρή πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία για να έρθει άμεσα. Οι νομικοί σύμβουλοι των δυο πλευρών έχουν συναντηθεί, εκτός Ιταλίας, εκτός Αγγλίας, για να μελετήσουν τις δυνατότητες που ο ίδιος ο Rafa δεν διέψευσε (εδώ) ενώ υπάρχει και μια πληροφορία για ταξίδι του Blanc προκειμένου να πείσει τον Ισπανό να έρθει άμεσα -δεν φαίνεται πολύ πιθανό, ως πιθανότερη εμφανίζεται μια συμφωνία για τον Ιούνιο...
Συνάντηση των δυο πλευρών;

(Update) Το "Sky" μετέδωσε το βράδυ ότι οι νομικοί των δυο πλευρών, Bnietz-Juve, είχαν συνάντηση στο Μιλάνο για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες άμεσης έλευσης του Ισπανού. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Ferrara θα έμενε να περιμένει τον Rafa και στο επόμενο ματς. Ο Blanc, όταν ρωτήθηκε πριν το ματς με την Inter από τη Rai ποιος θα είναι αύριο ο προπονητής της Juventus απάντησε ξερά: "Ferrara"...
Αίσθηση προκάλεσε στην Αγγλία
το ότι ο Benitez δεν διέψευσε τις επαφές

Ταξίδι του Blanc για να τον πείσει να έρθει τώρα;

H "Stampa" υποστηρίζει ότι η Juventus αποφάσισε Benitez και εγκατέλειψε τον Hiddink, περισσότερο λόγω της εμπλοκής του με τη Ρωσική Ομοσπονδία παρά για οικονομικούς λόγους -άλλωστε, και ο Ισπανός δεν θα στοιχίσει λίγα και επιπλέον αρέσει, από παλιά, περισσότερο. Το γεγονός ότι ο Rafa, άνθρωπος που ασχολείται ιδιαίτερα με την επικοινωνία, απέφυγε να διαψεύσει την προοπτική Juventus μετά το τελευταίο ματς της Liverpool (οπότε απάντησε ότι προτιμά να μιλήσει για το παιχνίδι) έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην Αγγλία: ο "Guardian" σημείωσε ότι "αυτή ήταν η ευκαιρία για να απομακρύνει τις υποψίες για επαφές με τη Juventus αλλά ο Benitez δεν το έκανε" -σημάδι διαθεσιμότητας, γράφει η "Stampa" που μένει να φανεί, "ως την Παρασκευή ή το τέλος της βδομάδας", αν μπορεί να φέρει κάτι άμεσο.
H "Corriere dello Sport" μάλιστα αναφέρει ότι ο Blanc, εξουσιοδοτημένος από τον John Elkann που φέρεται να αποφάσισε την πρόσληψη του Benitez, πηγαίνει στην Αγγλία σε μια προσπάθεια να πείσει τον Ισπανό. Δύσκολο μιας και ο Benitez δεν συνηθίζει να αφήνει στη μέση της χρονιάς ούτε να αναλαμβάνει στη μέση της χρονιάς (προτιμά να προετοιμάζει τις μεταγραφές και όλη την προετοιμασία) και επιπλέον μια τέτοια κίνηση θα τραυμάτιζε την εικόνα του ανάμεσα στους οπαδούς της Liverpool. Παράλληλα, οι γραφειοκρατικές-νομικές λεπτομέρειες είναι τέτοιες που δυσχεραίνουν μια μετακίνηση τόσο άμεσα. Ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα, η προσπάθεια θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των αμερικανών ιδιοκτητών της Liverpool που πιθανόν να μην έβλεπαν με κακό μάτι την ελάφρυνση του ισολογισμού τους κατά μερικά εκατομμύρια... Διαφορετικά, θα μπει η βάση για την μετακίνηση του Benitez στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Έγινε νέα επαφή και με τον Zac
που δέχεται να αναλάβει για ένα τετράμηνο

Παράλληλα, η Juventus και ειδικά ο Bettega που ανέλαβε να βρει τον ενδιάμεσο προπονητη, δουλεύει στην κατεύθυνση ενός προπονητή το επόμενο τετράμηνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες βράδυ υπήρξε νέο τηλεφώνημα στον Zaccheroni που από πλευράς του διαψεύδει οποιοαδήποτε επαφή αλλά οι φίλοι του ορκίζονται ότι αν του έχουν ζητήσει μυστικότητα είναι απ' αυτούς που δεν θα το έλεγαν ούτε στην οικογένειά τους.
Κατά τη "Stampa" παραμένει αυτός η πρώτη επιλογή για το τετράμηνο: λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας (αναλυτικά εδώ), επειδή δεν έθεσε όρους για τη χρησιμοποίησή του μετά (όπως ο Gentile στη συνάντηση με τον Bettega) αλλά προφανώς και επειδή ο Gentile πριν λίγες μέρες είχε κάνει δηλώσεις που δεν άρεσαν και τόσο στην διοίκηση: "εξαιρουμένου του Bettega, οι διοικούντες δεν καταλαβαίνουν και πολλά από ποδόσφαιρο", είχε πει αφήνοντας αιχμές και κατά του Ferrara για κακή τοποθέτηση των παιχτών στον αγωνιστικό χώρο.
Παράλληλα, η "Tuttosport" αναφέρει ότι μετά την επικοινωνία με τον Zaccheroni οι επαφές συνεχίστηκαν ανάμεσα στους δικηγόρους των δυο πλευρών, κάτι που εκλαμβάνεται ως σημάδι θετικό για τον 57χρονο προπονητή.

Πηγές: La Stampa, Corriere dello Sport, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: