Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Οι tifosi καλούν σε ειρηνική διαδήλωση το Σάββατο και προτείνουν για πρόεδρο της Allegra Agnelli, χήρα του Umberto

Οι διοργανωτές θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του Avvocato, στην 7η επέτειο από το θάνατό του και ζητούν η ομάδα να εμφανιστεί με την ασημί και όχι την ασπρόμαυρη φανέλα...Ραντεβού στο piazzale Caio Mario του Τορίνο το Σάββατο στις 17:30 (ώτα Ιταλίας) δίνουν ομάδες tifosi που καλούν τους "gobbi veri", ασχέτως φύλου, ηλικίας και συμμετοχής σε club, να δώσουν το ειρηνικό παρόν σε μια διαδήλωση πριν το ματς με τη Roma για να τιμήσουν την 7η επέτειο από το θάνατο του Gianni Agnelli και να τονίσουν ότι χωρίς τους ανθρώπους που έγραψαν την ιστορία του συλλόγου, δεν μπορείς να πας μακριά [1]. Θα καταλήξουν έξω από την, κλειστή, Curva Sud για μια ειρηνική αμφισβήτηση της διοίκησης και για να ζητήσουν σεβασμό στην ιστορική φανέλα της ομάδας -γι' αυτό, άλλωστε, ζητούν η ομάδα να μην αγωνιστεί με την ιστορική φανέλα με τις ασπρόμαυρες ρίγες αλλά με την ασημί εμφάνιση. Γράφουν στο vecchiasignora.com: "o Avvocato δεν θα είχε επιτρέψει ποτέ σε αυτά τα πρόσωπα να κάνουν τόσες πολλές ζημιές, δεν θα είχε εκθέσει ποτέ τη Juve σe τέτοιες αθλιότητες... Στο παρελθόν, ακόμα και το πρόσφατο, πολλοί “gobbi” απομακρύνθηκαν γιατί έβαζαν το πορτοφόλι πάνω από την καρδιά και σήμερα δεν έχουμε πια εκείνα τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την ιστορική μνήμη του συλλόγου". Μια άλλη ομάδα, προσθέτει στο αίτημα της απομάκρυνσης του Blanc, "να δοθούν πλήρεις αρμοδιότητες στον Bettega".

"Το πρότζεκτ απέτυχε, η Juventus χρειάζεται
πρόεδρο που θα διεκδικήσει το σεβασμό που αξίζει"

Παράλληλα, μια ομάδα tifosi bianconeri, "Associazione nazionale amici della Juventus" ("Εθνική Ομοσπονδία φίλων της Juventus") που έχει ως πρόεδρο τον πανεπιστημιακό στο Torino, Paolo Bertinetti και η οποία θα μετέχει στην ειρηνική διαδήλωση, επισημαίνει ότι "το πρότζεκτ του καλοκαιριού 2009 ναυάγησε και η κλήση του Bettega είναι σημάδι ότι αυτό έγινε αντιληπτό. Πέραν των αναγκαίων τεχνικών λύσεων, μας φαίνεται απαραίτητο η Juve να έχει έναν πρόεδρο όπως η Allegra Agnelli, μια πρόεδρο που αφ' εαυτής, για την αντιπροσωπευτικότητά της και το κύρος της, θα ξέρει να πάρει από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο το σεβασμό που η Juventus αξίζει και έχει ανάγκη". Η 65χρονη Allegra Agnelli, χήρα του Umberto, Μητέρα του Andrea (και της Αnna) και εγγονή του σκηνοθέτη Luchino Visconti, ήταν και είναι tifosissima juventina και ήταν πάντα παρούσα στο γήπεδο, δίπλα στο σύζυγό της. Είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας για την Έρευνα του Καρκίνου και έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 2004, με το Χρυσό Μετάλλιο για τη Δημόσια Υγεία και με το Βραβείο Ειρήνης το 2005.

Το 62% αποδίδει τις ευθύνες σε Blanc, Secco

(Update 2) Σε ψηφοφορία online στο site της "Tuttosport" με το ερώτημα "ποιος ευθύνεται για την κριση;", το 62% έχει απαντήσει "η διοικητική διαχείριση" (Blanc, Secco), το 21% "ο προπονητής Ciro Ferrara", το 10% "οι λανθασμένες μεταγραφές (παίχτες και προπονητής)" και το 6,9% "οι παίχτες". Τα ποσοστά είναι επί 5.974 ψήφων.
Ιδέα Trapattoni για 4 μήνες
Θα δεχόταν αρκεί να μείνει και στην Ιρλανδία

Στο μεταξύ, και παρά την επιβεβαίωση του Ferrara χθες, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ονόματα αντικαταστατών του: από τον Hiddink στο Benitez, από εκεί στον Laudrup και τον Van Basten ως τον Juande Ramos και, τελικά, τον Giovanni Trapattoni. "Όποιος βρίσκεται κοντά του, γράφει η "Tuttosport", υποστηρίζει ότι ο Trap θα ήταν ευτυχής να αποδεχθεί μια μορφή part time απασχόλησης για τους επόμενους 4 μήνες με τον όρο να παραμείνει στον πάγκο της Ιρλανδίας. Για τον τεχνικό του Cusano Mila­nino θα ήταν ένα είδος κελισίματος του κύκλου μιας μεγάλης καριέρας, για τη Juve ένας λόγο παραπάνω εμπιστοσύνης. Μετά, θα του μέλλοντος. Με την έξοδο στο Champions League στο τσεπάκι θα ήταην πιο εύκολα. Ή μάλλον, plus facile"...
Προς απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών εκτός έδρας

(Update) Έκτακτη συνεδρίαση του "Παρατηρητηρίου για τις αθλητικές εκδηλώσεις" αύριο και η "Tuttosport" αποκαλύπτει ότι στο υπουργείο Εσωτερικών μελετούν μέτρα για την αντιμετώπιση της μερίδας οπαδών της Juventus που φωνάζουν συνθήματα, ρατσιστικά η μη, κατά του Balotelli (χθες επιβλήθηκε το τελευταίο πρόστιμο). Το site της "Tuttosport" υποστηρίζει ότι, εκτιμώντας πως ο σύλλογος όχι μόνον δεν ευθύνεται αλλά συνεργάστηκε και είναι αυτος που ζημιώνεται, στο υπουργείο μελετούν να απαγορέψουν στο επόμενο εκτός έδρας ματς αλλά ενδεχομένως και ως το τέλος της σεζόν, τις μετακινήσεις οπαδών της Juventus εκτός έδρας, όπως και την εμφάνιση αστυνομικών δίπλα στους steward μέσα στο γήπεδο στο Τορίνο ώστε να εντοπιστούν εκείνοι που φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα.

[1] (update 3) Το κείμενο της πρόσκλησης αναφέρει: "Ταγμένοι, όπως πάντα, στην υπεράσπιση της ιστορίας μας. 23 Ιανουαρίου: ο λαός gobbo δηλώνει παρών!!! Εδώ και 7 χρόνια ο Avvocato Gianni Agnelli δεν είναι πια μαζί μας. Αυτές τις στιγμές έχουμε το καθήκον να θυμίοσυμε σε αυτή τη διοίκηση ποιος ήταν, πώς ζει αυτά τα χρώματα και πως έφτανε μια δική Του λέξη για να δώσει κίνητρα και στους πιο άχρηστους. Και γι' αυτό θα ξαναβρεθούμε, Όλοι, στις 23 Ιανουαρίου, ώρα 17:30, στο Piazzale Caio Mario. Η υπομονή μας τελείωσε: βλέποντας ότι μας έχουν εγκαταλείψει, θα υπερασπιστούμε μόνοι τον εαυτό μας. Θα είναι μια ειρηνική συνάντηση με την παρουσία μιας εσωτερικής δύναμης ασφαλείας που θα διαχειριστούν τα παιδιά της curva. Αποκλείονται ενέργειες βίαιες ή που να μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις. Στην πλατεία θα υπάρχουν Ultras και Οικογένειες, Club και Associazioni, ηλικωμένοι και παιδιά. Θα φωνάξουμε την οργή μας ενανατίον αυτού του συλλόγου των ανίκανων και θα ταρακουνήσουμε το χώρο. Είναι η ώρα κάθε Gobbo να αναλάβει τις ευθύνες του: η παρουσία Σας είναι θεμελιώδους σημασίας για το καλό αυτής της Φανέλας που λατρεύουμε. Σας περιμένουμε: να έχετε μια ή περισσότερες λαμπάδες στο κεφάλι γιατί θέλουμε , στο τορινέζικο σκοτάδι, αυτή η ενέργεια να σηματοδοτήσει τη στιγμή της αναγέννησής μας. Όποιος λείψει θα ζει με τύψεις το υπόλοιπο της ζωής του ως tifoso. Και τώρα, Juve μου, δεν θα σε εγκαταλείψουν: ο Λαός σου είναι εδώ".

Πηγή: Tuttosport, Ansa

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://forzajuve.ru/images/stories/news10/479.jpg

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ευχαριστώ για την εικόνα της πρόσκλησης, την έβαλα ήδη! Grazie!

Ανώνυμος είπε...

welcome :))