Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η Juventus τιμωρήθηκε σε μια αγωνιστική (με τη Roma) χωρίς θεατές στην Curva Sud λόγω ρατσιστικών συνθημάτων στο ματς με τη Napoli

Κανένα σχόλιο από το σύλλογο που δεν θα κάνει προσφυγή -και σωστά
Αφού ο σύλλογος έχει πληρώσει ως τώρα 144.500 € πρόστιμα για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της (αναλυτικά εδώ), πριν από λίγο έφτασε και η πρώτη τιμωρία του γηπέδου. Ο αθλητικός δικαστής Gianpaolo Tosel, συνεκτιμώντας τη συνεργασία του συλλόγου, περιορίστηκε να τιμωρήσει τη Juventus να παίξει μια αγωνιστική χωρίς θεατές στην "Curva Sud" με το σκεπτικό ότι στο ημίχρονο του ματς με τη Napoli οπαδοί από αυτή την curva και μόνον, απηύθυναν ρατσιστικού χαρακτήρα εκφράσεις "σε βάρος παίχτη άλλης ομάδας" (Βalotelli). Στην απόφαση του αθλητικού δικαστή επισημαίνεται ότι επιφυλλάσσεται να ξαναδεί το θέμα όταν λήξει η προανάκριση για τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό ανθρώπων -εννοεί τον πετροπόλεμο από πλευράς οπαδών της Napoli που οδήγησαν στον τραυματισμό πέντε steward.
Η Juventus δεν θα κάνει προσφυγή

(update 2) Το site της Juventus αναδημοσίευσε την απόφαση του αθλητικού δικαστή επισημαίνοντας ότι το σκεπτικό βρίσκεται στο site της Lega και αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο -και σωστά. Δημοσίευμα της "Stampa" προαναγγέλει ότι η Juventus δεν θα καταθέσει προσφυγή -και σωστά!

(update 3) Οι δηλώσεις του Blanc και της Mariella Scirea, εδώ

Ένα προηγούμενο: της Inter...

(update) Το μόνο προηγούμενο που υπάρχει, να έχει κλείσει curva σε κάποιο γήπεδο, το πέτυχαν οι nerazzurri: στις 6 Οκτωβρίου 2007 όταν κρέμασαν προσβλητικά και ρατσιστικά πανό κατά της Napoli... Τι ντροπή! Σαν τους nerazzurri καταντήσαμε...
Συμφωνεί η πλειοψηφία

(Update 4) Σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στο site της "Corriere dello Sport", εφημερίδας της Ρώμης που ευνοείται καθώς η απόφαση θα εφαρμοστεί στο Juventus-Roma, το 70,6% (επί 1.725 ατόμων) συμφωνεί με το μέτρο-"δώρο" των ακραίων tifosi που με τη συμπεριφορά τους κάνουν ζημιά στη Juventus. Η πλειοψηφία συμφωνεί όμως και στο site της τορινέζικης "Tuttosport": 65,6% (επί 2.593 ατόμων) έλεγε "ναι" στις 22:24.

Πηγή: Lega Calcio

Δεν υπάρχουν σχόλια: