Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Μήνυμα από τον Ferrara: προσοχή και ταπεινότητα και... δεν τα παρατάμε!

"Προσοχή και ταπεινότητα, που απαιτείται κυρίως στις μεγάλες ομάδες", στοιχεία ανάλογα με του ματς με τη Napoli, όπως είπε, ζήτησε ο Ferrara ενόψει του αυριανού ματς με την Chievo, ένα ματς που χαρακτήρισε πιο δύσκολο από εκείνο στην Parma με το σκεπτικό ότι "για μένα τα επόμενα ματς είναι πάντα πιο δύσκολα" αλλά και επειδή... "δεν εμπιστεύομαι τον φίλο Di Carlo"...

(Update) Οι δηλώσεις του Ciro Ferrara

Πέπει να πιστέψουμε στους στόχους μας
και να κοιτάμε τον εαυτό μας, ούτε μπρος ούτε πίσω

Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Mourinho, που ενέταξε τη Juventus στις ομάδες, μαζί με τη Roma και τη Milan, που μπορούν να διεκδικήσουν το scudetto, ο Ciro Ferrara προσπάθησε να ισορροπήσει: "τους στόχους πρέπει να τους βάζουμε πάντα, πρέπει να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε για να φτάσουμε στο καλύτερο στόχο. Μπορεί να υπάρξουν και απότομα φρεναρίσματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αλλάζει τη νοοτροπία. Scudetto; Μας χωρίζουν τόσοι βαθμοί από την κορυφή, το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να κοιτάξουμε μπροστά τι κάνουν οι άλλοι. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα με τις άλλες. Πϊσω μας υπάρχει ένα φοβερί ανακάτεμα, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε εκεί, πρέπει να σκεφτόμαστε μόνον εμάς τους ίδιους", είπε.

Ο Paolucci θα μας μπορέσει να μας βοηθήσει

Όσον αφορά το παιχνίδι, δεν θέλησε να αποκαλύψει αν θα χρησιμοποιήσει από την αρχή το νεοπακτηθέντα Paolucci: "έκανε μόλις μια προπόνηση με μας", είπε σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει πολλές εναλλακτικές και τονίζοντας τα θετικά χαρακτηριστικά του παίχτη που έκαναν το σύλλογο να τον φέρει πίσω. "Τον βρήκα σε καλή κατάσταση, είναι μια ωραία ικανοποίηση για τον ίδιο να επιστρέφει, έψχει πάρα πολλά κίνητρα. Θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε, πόσο μάλλον σε αυτόν που στη Juventus έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Θα μπορέσει να μας δώσει μια καλή βοήθεια", είπε επισημαίνοντας, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι ο παίχτης έχει μια δυνατότητα και για το μέλλον: "αν πήραμε την απόφαση, θα υπάρχει κάποιος λόγος: να τον έχουμε κάθε μέρα κάτω από τα μάτια μας, μας επιτρέπει μαι καλύτερη αξιολόγηση".
Buffon, Paolucci, Yago στην αποστολή,
αργεί ακόμα η επάνοδος του Iaquinta...

Με τον Buffon, τον Paolucci, τον Yago που επέστρεψε χθες και τέσσερα παιδιά της Primavera, η αποστολή της Juventus στη Βερόνα: 1 Buffon, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 21 Grygera, 27 Paolucci, 28 Diego, 29 De Ceglie, 32 Yagο, 33 Legrottaglie, 35 Esposito, 36 Giandonato, 37 Rossi, 40 Immobile.
O Ferrara ευχαρίστησε τον Manninger για τη συνεισφορά του, θυμίζοντας πως είχε δηλώσει ότι τον εμπιστευόταν απόλυτα, και τόνισε φυσικά ότι η επιστροφή του Buffon "είναι σημαντική, είναι ο πιο δυνατός από όλους στο ρόλο του". Τα νέα όσον αφορά στον Iaquinta δεν είναι τα καλύτερα: εναλλάσσοντας κανονικές και διαφοροποιημένες προπονήσεις, "δεν θα τον δούμε στο γήπεδο σε μια βδομάδα", με τη Roma η οποία, από την πλευρά της υπολογίζει να έχει τον Totti...

Χωρίς τον Pellissier η Chievo

Ο Pellissier, σημαία και πρώτος σκόρερ (μαζί με τον Marcolini) της Chievo, θα παρακολουθήσει το ματς από τις εξέδρες -οι γιατροί δεν θέλησαν να τον διακινδυνέψουν. "Δεν μπορώ να το θεωρήσω πλεονέκτημα. Θα είναι μόνον αν είμαστε καλοί να εκμεταλλευθούμε τις αδυναμίες τους και προσέξουμε αμυντικά", σχολίασε ο Ferrara που σημείωσε πως "αν δεν παίζει ο Pellissier θα υπάρχουν επιθετικοί με διαφορετικά χαρακτηριστικά που όπως και να έχει θα μας δυσκολέψουν".
Για το αυριανό παιχνίδι, ο Di Carlo κάλεσε 20 παίχτες: Sorrentino, Miskiewicz, Squizzi (τερματοφύλακες), Morero, Yepes, Mandelli, Mantovani, Sardo, Frey (αμυντικοί), Ariatti, Pinzi, Iori, Bentivoglio, Rigoni, Luciano, Marcolini (μέσοι), Abbruscato, Bogdani, Granoche, De Paula (επιθετικοί).
Ήττα για όλους μας να παίζουμε με κλειστή μια curva
Είμαστε πολύ πίσω ως ποδοσφαιρική κουλτούρα

Τελος, ο Ciro Ferrara ρωτήθηκε για την απόφαση του αθλητικού δικαστή το παιχνίδι με τη Roma να γίνει με κλειστή την Curva Sud λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων που ακούστηκαν από εκεί: "είμαι κατά κάθε μορφής ρατσισμού και βίας. Δυστυχώς, βιώνουμε μια ποδοσφαιρική κουλτούρα συνδεδεμένη με το αποτέλεσμα, αν πας καλά όλα είναι εντάξει διαφορετικά υπάρχουν προβλήματα. Αυτό όσον αφορά στην ομάδα. Όσον αφορά τους φιλάθλους, δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω, σκεφτόμαστε περισσσότερο να προσβάλουμε τον αντίπαλο παρά να υποστηρίξουμε την ομάδα μας. Στην Αγγλία υπάρχουν ομάδες που υποβιβάζονται και οι παίχτες πηγαίνουν κάτω από την curva να τους χειροκροτήσουν: όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε ναι, θα έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Το να παίξουμε χωρίς μια curva, όπως θα συμβεί με τη Roma είναι μια ήττα για όλους. Ο σύλλογος έκανε τα πάντα για να αποφύγει αυτές τις συμπεριφορές από πλευράς των φιλάθλων της ομάδας, αλλά ο ιταλικός νόμος της αντικειμενικής ευθύνης τιμωρεί υπερβολικά τους συλλόγους", κατέληξε σε απόλυτα αρμονία με όσα είπε χθες ο Blanc και η Mariella Scirea.

Πηγή: Juventus.com, juventusfcnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: