Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ferrara: θα χρειαστεί μια Juve πεισματάρα

"Θα είναι ένα έντονο ματς όπως πάντα και εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε τη Milan" ήταν το μήνυμα του Ciro Ferrara που, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς, επισήμανε ότι "θα χρειαστεί μια Juve πεισματάρα κατά μιας Milan που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση", για την οποία έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλό του προπονητή, επίσης νέο στον πάγκο, Leonardo επισημαίνοντας ότι είχε λιγότερα προβλήματα τραυματισμών απ' όσα η Juventus "αλλά, πάντως, κάνει καλή δουλειά"...

(Update) Οι δηλώσεις του Ciro

Παιχνίδι υψηλού επιπέδου, όχι τελικός

"Η Juventus σε αυτού του είδους του παιχνίδια πρέεπι να είναι πεισματάρα και πρέπει να καταφέρει να περιορίσει την τεχνική της Milan βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο ποιότητα", είπε ο Ferrara που αρνήθηκε να χαρακτηρίσει το παιχνίδι "κάτι σαν τελικό γιατί όταν χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο, έφερε γρουσουζιά. Είναι ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, που το νιώθουμε όλοι πολύ και θα είναι όμορφο για όποιον κατέβει στο γήπεδο, να αγωνιστεί σε ένα τέτοιο ματς", συμπλήρωσε.
Εύλογο να ερωτηθεί για τον Del Piero: "με τον Alessandro μίλησα με καθαρό τρόπο και μένει αυτό που είπαμε μεταξύ μας. Δεν θα μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν βρίσκει χώρο αλλά μου φάνηκε ήρεμος και συμπεριφέρεται ως σοβαρός επαγγελματίας και capitano".
Ποιόν θα αφαιρούσε από τη Milan; "Ούτε εγώ ούτε εκείνος (ο Leonardo) έχουμε περιθώριο να χάσουμε άλλους παίχτες. Και η Milan έχει σημαντικές απουσίες και θα παμε να αγωνιστούμε έτσι όπως είμαστε"... Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτήθηκε για τον Iaquinta και απάντησε ότι έχει κάνει μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα, "θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι να τον ξαναδούμε στον αγωνιστικό χώρο"...

Ferrara και Leonardo για Melo, Diego

Άλλη μια συνηθισμένη ερώτηση, για τους Diego και F.Melo: "κάθε παίχτης μπορεί να περάσει στιγμές δυσκολίας (σ.σ. ο Ronaldinho θύμισε, αναφερόμενος στην "Gazzetta dello Sport" στους συμπατριώτες του της Juventus, τη δική του δυσκολία στη Milan πέρυσι). Η αρχή του Melo και του Diego ήταν καλή, μετά συνάντησαν δυσκολίες όπως όλη η ομάδα. Αν θα χρειαζόταν ένας βραζιλιάνος προπονητής να τους ξαναζωντανέψει; Δεν ξέρω, ως τώρα γινόταν λόγος για ένας Ολλανδό... Πέρα απ' τα αστεία, η πρόθεση ενός προπονητή είναι να αναζωογονήσει όλη την ομάδα, όχι κάποια στοιχεία μόνο".
Η ίδια ερώτηση, για τους δυο, έγινε και στον Βραζιλιάνο προπονητή της Milan, Leonardo που αφού τόνισε ότι δεν είναι γραμμένο πουθενά ότι ένας προπονητής της ίδιας εθνικότητας διευκολύνει την ένταξη ενός παίχτη στην ομάδα, σημείωσε ότι και οι δυο "πληρώνουν το ότι ήρθαν φέτος. Όπως και να έχει είναι δυο σημαντικά πιόνια για τη Juventus, δυο μεγάλοι παίχτες, αρκεί να δει κανείς την ιστορία τους"... Μάλιστα, ο Leonardo θύμισε ότι με τον Melo έπαιξαν μαζί στη Flamengo: "εγώ έκλεινα την καριέρα μου ενώ εκείνος αναδεικυόταν. Είναι ένας παίχτης που γεννήθηκε ως κεντρικός μέσος, ήταν πάντα πολύ δυνατός και έχει κλίση προς την επίθεση".

Νιώθω την εμπιστοσύνη αλλά η μοίρα
κάθε προπονητή συνδέεται με τα αποτελέσματα

Στον θέμα της θέσης του στον πάγκο, ο Ferrara επανέλαβε ότι την εμπιστοσύνη του συλλόγου "την ένιωθα και τη νιώθω και τώρα, με δεδομένο πάντα ότι η μοίρα κάθε προπονητή είναι συνδεδεμένη με τα αποτελέσματα". Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, όταν του έγινε μια σύγκριση της πορείας Milan-Juve, σημείωσε ότι στο πρωτάθλημα έχουν ένα βαθμό διαφορά λόγω του κακού ξεκινήματος των rossoneri που όμως προκρίθηκαν στο Champions League και προφανώς αυτό μετράει στην κρίση που τελικά γίνεται για κάθε μια ομάδα.
Οι 19 κατά της Milan

Επανέρχεται ο Cannavaro ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο Tiago καθώς η συμφωνία με την Atletico προβλέπει να μείνει για το ματς με τη Milan [1]. Από τη λίστα των παιχτών που κλήθηκαν για το αυριανό ματς λείπει βέβαια και ο Giovinco (στοπ 25-30 ημερών) και συμπεριλαμβάνονται και δυο παίχτες της Primavera (F.Rossi, Immobile). Αναλυτικά: 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 18 Poulsen, 21 Grygera, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie, 37 F.Rossi, 40 Immobile.
Κάποιος θα έρθει...

Όσον αφορά, τέλος, τα μεταγραφικά θέματα, ο Ferrara αρκέστηκε να πει ότι με την αναχώρηση του Tiago "κάτι θα γίνει, κάποιος θα έρθει" αλλά προτίμησε να μην ξανοιχτεί λέγοντας πως το θέμα αφορά στο σύλλογο "που ακολουθεί διάφορες επιλογές". "Στην άμυνα έφυγαν δυο παίχτες αλλά ήμασταν δέκα σε αυτόν τον τομέα και άρα είμαστε καλυμμένοι. Οι αφίξεις στις άλλες ομάδες; Συμπλήρωσαν γκρουπ που είχαν ανάγκες..."....

Leonardo: σημαντική αναμέτρηση, θα σημαδέψει
το πρωτάθλημα. Αμφιβολίες για αρκετούς παίχτες

"Αναμετρήσεις σαν την αυριανή με τη Juve είναι παιχνίδια που σίγουρα σημαδεύουν την πορεία του πρωταθλήματος. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι μια σημαντική ευκαιρία και για τις δυο ομάδες να κάνουν ένα άλμα στη βαθμολογία όχι μόνον για τους τρεις βαθμούς αλλά και για τα κίνητρα που μπορεί να φέρει μια νίκη", είπε από τη μεριά του ο Leonardo για να προσθέσει ότι: "η αυριανή αναμέτρηση με τη Juventus δεν θα είναι αποφασιστική για το scudetto αλλά ανάμεσα στον αγώνα στο Τορίνο, το ντέρμπυ με την Inter και το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Fiorentina, ο Ιανουάριος θα δώσει πολύ σημαντικές απαντήσεις".
Εκτός από την αναφορά στους τραυματίες Seedorf, Zambrotta και Pato (για τον τελευταίο άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τον διακινδυνέψει), ο Leonardo είπε ότι "ο Pirlo θα είναι αμφίβολο ως την τελευταάι στιγμή όπως και ο Beckham. O Άγγλος δεν έπαιξε για ένα μήνα, όταν έφτασε έκανε μια μικρή προετοιμασία. Και ο Gattuso έπαιξε την Τετάρτη κατά της Genoa το πρώτο του 90λεπτο μετά από πολύ καιρό. Θα πρέπει να αξιολογήσω και όλα αυτά τα μκροπράγματα", συμπλήρωσε λέγοντας ότι δεν θεωρεί "πεθαμένη, όπως λένε κάποιοι" τη Juventus και αυτό, τόνισε, φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζονται οι παίχτες της.
(Update 2) Ο Leonardo για το ματς με τη Juventus κάλεσε τους: Dida, Roma, Storari, Antonini, Bonera, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Thiago Silva, Abate, Ambrosini, Beckham, Flamini, Gattuso, Pirlo, Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Ronaldinho.

[1] Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 2008 με τον Boumsong (λιγότερο συμφωνημένα, β'έβαια...). Ο Γάλλος. που είχε πάρει μεταγραφή για τη Lyon, έπαιξε στο ματς Κυπέλλου με την Inter στις 23 Ιανουαρίου και έβαλε και το δεύτερο γκολ της Juventus στο 85' (2-2 μέσα στο Μιλάνο αλλά με την Ιnter με 10 παίχτες από το 8'...). Αν ο Tiago Θέλει να αποχαιρετίσει με γκολ (και νίκη), κανείς δεν θα πει όχι! Άλλωστε, δεν έχει σκοράρει ακόμα...

Πηγές: Juventus.com, acmilan.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mporei na maste ektos protathlimatos kai champions league ,mporei na pame gia akoma mia atitlh xronia(etsi fainetai makari na diapseusto) alla aurio thelei thn allh vroma tou milanou na thn pathsoume kato!poso mallon pou paizoun xoris tous duo kaluterous paiktes tous(pato kai seedorf)!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τίτλοι είναι και τα Κύπελλα (Ιταλίας και Europa League) και εκεί όλα είναι ανοιχτά.

Τώρα, Seedorf και Pato δεν έχει, αλλά χωρίς αυτούς έπαιξε καλά με τη Genoa. Εκτός αν τους επηρεάσει το βαρύ γήπεδο και εμείς βγάλουμε μια ψυχή σαν εκείνη που ΄χαμε με την Inter... Θα άξιζε: και για μας και την ιστορία μας αλλά και για να τιμήσουμε την ιστορία της Milan!