Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

3-0 της Primavera επί της Piacenza. Την 1η θέση έπιασαν οι Allievi Nazionali

Με μια νέα νίκη, 3-0 επί της 6ης στη βαθμολογία Piacenza, έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Primavera για το 2009 μένοντας στη 2η θέση που την κρατά στο κυνήγι του scudetto μαζί με τη Sampdoria. Οι doriani, που νίκησαν με 2-0 τη Fiorentina, κρατάνε την 1η θέση με 29 βαθμούς ενώ οι μικροί bianconeri, με την 9η νίκη τους έφτασαν τους 28 βαθμούς, 6 περισσότερους από την 3η της βαθμολογίας Empoli την οποία είχαν νικήσει την προηγούμενη αγωνιστική στο γήπεδό της. Για την ομάδα του Luciano Bruni σκόραρε δυο φορές ο Immobile (10ο γκολ φέτος) και μία ο Libertazzi μετά από σπουδαία ενέργεια του Esposito.

(Update 17/12) Φάσεις και γκολ
Το επόμενο Σάββατο η Primavera θα υποδεχτεί τη Genoa για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου: η Juve βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση καθώς κέρδισε το πρώτο παιχνίδι μέσα στη Γένοβα με 2-0.
Την επόμενη αγωνιστική, στις 9 Ιανουαρίου, η Primavera της Juventus αγωνίζεται στη Φλωρεντία με τη Fiorentina, την ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη άμυνα: 8 γκολ παθητικό έναντι 6 της Sampdoria, 7 της Empoli και 9 της Juve που, όμως, έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση: 27 γκολ έναντι 18 της Sampdoria η οποία την επόμενη αγωνιστική παίζει στη Siena.

Εντός έδρας ήττα για την Berretti

Με 2-0 έχασε, εντός έδρας, η Berretti από τη Legnano, ομάδα που κινείται στο μέσο της κατηγορίας... Έτσι, η ομάδα του Schincaglia που είχε αρχίσει να ανεβαίνει, σταμάτησε απότομα και βρέθηκε 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Novara η οποία νίκησε εκτός έδρας τη 2η της Varese με 3-0. Novara 32, Varese 25, Genoa 22 (με ένα παιχνίδι λιγότερο), Juventus 20, Pavia 19: η πρώτη πεντάδα... Την επόμενη αγωνιστική η Berretti αγωνίζεται στο γήπεδο της Pro Belvedere που είναι 4η από το τέλος με 11 βαθμούς.

Μεγάλη νίκη των Allievi: 4-3 τη Samp

Με ένα πλούσιο 4-3 (2 γκολ ο Padovan, από ένα Ruggiero και De Silvestro), οι Allievi Nazionali κέρδισαν μέσα στη Γένοβα τη Sampdoria (που την προηγούμενη βδομάδα είχε κερδίσει 3-0 την Torino) και την έφτασαν στην 1η θέση, με 29 βαθμούς αφήνοντας τους granata (νίκησαν 2-1 την Alessandria) πίσω τους στους 28 βαθμούς. Η ομάδα του Guidoni θα κλείσει τον πρώτο γύρο την επόμενη βδομάδα παίζοντας στην έδρα της με την Pro Patria, τέταρτη από το τέλος με 12 βαθμούς. Οι Allievi έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση: 35 γκολ έναντι 36 της Sampdoria.

Πεντάρα από τους Giovanissimi

H Sampdoria έπεσε θύμα της Juventus και στην κατηγορία των Giovanissimi Professionisti που κέρδισαν τους doriani με ένα ηχηρότατο 5-1 στο οποίο σκόραραν οι: Ceria (3), Mattiello, Ponsat. Η ομάδα του Maggiora παραμένει δεύτερη με 31 βαθμούς, δυο λιγότερους από την Torino (3-0 στο γήπεδο της Alessandria) αλλά ξεμάκρυνε από τη Genoa που έμεινε στους 26 βαθμούς μετά το εντός 1-1 με την Alessandria. Την επόμενη, τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, οι Giovanissimi αγωνίζονται στο γήπεδο της ουραγού Valenzana (έχει 1 βαθμό σε 12 ματς) την ώρα που η Torino θα υποδέχεται την 4η της βαθμολογίας, Cagliari.

Πηγή: zonacalcio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: