Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ferrara: έχουμε αυτό το ματς και τη ρεβάνς για να επιβραδύνουμε την Ιnter. Θέλουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και να το κερδίσουμε!

Κάλεσμα στους φιλάθλους να προτιμήσουν την ειρωνία. "Λάδι στη φωτιά" απ' τον Mourinho για την υπόθεση Maicon...

(Update 2) Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ciro Ferrara
"Είναι μια στιγμή σημαντικοί για μας" και "είμαστε έτοιμοι" διαμήνυσε ο Ciro Ferrara κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου πριν το ματς με την Inter που τελικά προηγήθηκε εκείνης του Mourinho καθώς ο Πορτογάλος ανέβαλε τη δική του για να μπορεί να απαντήσει... Ο Ferrara βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί και στους φιλάθλους και επικαλούμενος την ανοιχτή έκκληση του προέδρου Blanc για "υποστήριξη παθιασμένη αλλά όχι επιθετική", τόνισε: "θα προτιμούσα την ειρωνία" και θύμισε πως όταν είχε σπάσει το πόδι του οι οπαδοί της Fiorentina του έγραφαν: "Ferrara corri ai Mondiali" ("Ferrara τρέχα στο Μουντιάλ"), "Ferrara sei in gamba" (ιταλισμός, κάτι σαν "Ferrara είσαι ωραίος"), "Ferrara salta con noi" ("Ferrara, χοροπήδα μαζί μας").
Blanc: είδα την ομάδα έτοιμη

(Update 2) "Είδα την ομάδα έτοιμη, δυνατή, με θέληση να παίξει αυτό το παιχνίδι και είμαι πεισμέννος ότι θα είναι ένα ωραίο ματς", είπε από τη συνεδρίαση της Lega o πρόεδρος Blanc που, αναφερόμενος στο κλίμα στις εξέδρες, σημείωσε ότι "πρέπει να υπάρχει ισορροπημένη συμπεριφορά όλες τις Κυριακές, σε όλα τα παιχνίδια, σε όλα τα γήπεδα. Εύχομαι και αύριο αυτή η ισορροπία να γίνει σεβαστή όπως πρέπει να είναι σεβαστό σε όλα τα παιχνίδια", τόνισε αναφερόμενος προφανώς στους θεσμούς που χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά... "Κάναμε το παν αυτή τη βδομάδα φια να μείνουν όλα στο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Εύχομαι να είναι έτσι και να κερδίσει ο καλύτερος".
Προετοιμαστήκαμε καλά

Αφού επανέλαβε την ανάλυση που είχε ξανακάνει γαι το ματς με την Cagliari (δεν πιέσαμε στο πρώτο μέρος αλλά δεν κινδυνέψαμε, πιέσαμε στο δέυτερο μέρος, χάσαμε ευκαιρίες και βρεθήκαμε να χάνουμε), ο Ferrara σημείωσε πως "είναι σημαντικό που επιστρέφουμε αμέσως στους αγώνες και που η επιστροφή συμπίπτει με ένα παιχνίδι υψηλότατου επιπέδου που το νιώθουμε. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Σε σχέση με το παρελθόν μπορέσαμε να δουλέψουμε όλη τη βδομάδα με πολύ ηρεμία επομένως προετοιμαστήκαμε κατά το σωστό τρόπο. Είμαστε ήρεμοι παρά τις δυο ήττες", είπε.
Ο Ferrara τόνισε ότι "θα χρειαστεί μια Juve υψηλότατου επιπέδου. Η Inter αγωνίζεται με αξιοσημείωτο ρυθμό και μεγάλη ποιότητα αλλά έχω πίστη γιατί αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται καν να τα προετοιμάσεις. Μπορούν να συμβούν τα πάντα: πάμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα σε καλή υγεία που έχει μια συγκεκριμένη νοοτρόπία. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή του πρωταθλήματος, για τους τρεις βαθμούς και για όλα όσα σημαίνει το ντέρμπυ της Ιταλίας. Για να επιβραδύνουμε την κούρσα τους έχουμε στην διάθεσή μας το πρώτο παιχνίδι και τη ρεβάνς, μετά δεν θα εξαρτηθεί πια από μας. Θέλουμε να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι και να το κερδίσουμε", τόνισε ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Mourinho είπε ότι "θα είναι τεράστια χαρά να τον αντιμετωπίσω και θα νιώσω χάρα, ελπίζουμε, νικώντας τον"... Ο Ferrara τόνισε ότι ούτε η ομάδα του ούτε η Βayern θεωρεί πως θα επηρεαστούν από το γεγονός ότι την Τρίτη έχουν ένα -ακόμα πιο κρίσιμο- ματς για το Champions League.
Η λίστα των 23 παιχτών που κλήθηκαν και στους οποίους περιλαμβάνεται και ο Trezeguet, εδώ.
Απλουστευτική η κριτική για τον τρόπο
παιχνιδιού όταν είχαμε τόσες απουσίες
Μπορεί και να επανέλθουμε στο ρόμβο...

Ο Ferrara αναγνώρισε πως θα προτιμούσε θετικές κριτικές αλλά τόνισε ότι δεν εκνευρίζεται από τις αρνητικές κριτικές. "Το καθήκον μου είναι να μεταδίδω θετικότητα και πεποίθηση στην ομάδα μου", είπε επισημαίνοντας ότι ένιωσε τη μέγιστη εμπιστσούνη από πλευράς συλλόγου.
Όσον αφορά την κριτική που δέχεται ότι το παιχνίδι της ομάδας δεν έχει ακόμα μια ταυτότητα, τη χαρακτήρισε "απλουστευτική" εξηγώντας ότι χρειάστηκε δυο φορές να αλλάξει σύστημα ανάπτυξης λόγω των απουσιών: "κάποια στιγμή βρέθηκα με δυο μέσους και φυσικά δεν μπορούσα να παίξω με ρόμβο. Είναι επίσης αλήθεια ότι με το νέο σύστημα πετύχαμε καλά αποτελέσματα και επομένως μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι ίσως αυτός να ήταν ο σωστός δρόμος. Τώρα ξαναέχω όλους τους μέσους, επανέρχονται και όλοι οι επιθετικοί και θα μπορούσαμε και να επιστρέψουμε στο πρώτο σχήμα", είπε ενώ ειδικά για τον F.Melo, αφού απάντησε ότι τον άφησε στην εξέδρα στο ματς με την Cagliari για να ξεκουραστεί, σημείωσε ότι ξεπέρασε τη φαρυγγίτιδα και θα μπορούσε να αγωνιστεί.

Η Juve φτιάχτηκε από άσους. Φεύγουν και έρχονται
άλλοι. Έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει να είναι

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν στη Juventus λείπει ο Nedved τόνισε ότι ο σύλλογος επέλεξε να δώσει έμφαση σε άλλες αξίες και χαρακτηριστικά και να μην προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον Τσέχο ("ποιός θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει;") "και έτσι άλλαξε ο τρόπος παιχνιδιού. Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι είναι φτιαγμένοι από μεγάλους άσους αλλά όταν αυτοί, για τον ένα ή τον άλλο λόγο σταματάνε, οι ομάδες πρέπει να προχωρήσουν. Η Juventus έχει μια ιστορία φτιαγμένη από τόσους πρωταθλητές, αλλά πήγε πάντα μπροστά, συνεχίζοντας να νικά. Μετράει η ταυτότητα, να νιώθεις μέρος ένός σχεδίου. Το ειδαμε με τον Vialli, με τον Baggio, με τον Zidane, με το Nedved, έτσι θα το δούμε και με άλλους παίχτες".

Mourinho: άδικη η δικαιοσύνη που δεν θα... δικαιώσει τον
Maicon (!) έλεγε πριν γίνει γνωστό ότι,
όπως ορίζουν οι κανονισμοί, απορρίφθηκε η έφεση...
Δεν τα κατάφερε ο Sneijder, κλήθηκε ο Balotelli

(Update) Ο Mourinho έριξε "λάδι στη φωτιά" συμπεριλαμβάνοντας τη λίστα τον Maicon, παρ΄ότι ήταν τιμωρημένος ("τον συμπεριλάβαμε γιατί εμείς ξέρουμε ότι θα έπρεπε να αγωνιστεί", είπε) και φροντίζοντας να απαξιώσει προκαταβολικά τυχόν απόρριψη της έφεσης της Inter που τελικά ήρθε: "περιμένουμε και θα δούμε τι απόφαση θα ληφθεί αλλά αν εσείς με ρωτάτε τι περιμένω σας λέω, κατά τρόπο απόλυτα αντικειμενικό ότι περιμένω μια "δικαιοσύνη μη δίκαια" αν μπορούμε να την ονομάσουμε δικαιοσύνη ακόμα και όταν δεν είναι δίκαιη. Αλλά αυτό αναμένω", είπε ο Mourinho δίνοντας έναυσμα σε άλλη μια γκρίνια της Inter, απ' αυτές που οι nerazzurri κάνουν μηντιακούς μύθους (δες εδώ) για να δικαιολογούν τις ήττες τους -μέχρι που αποκαλύπτεται πώς πιέζουν οι ίδιοι για να μειωθούν οι ποινές τους (αποκαλύπτική η δίκη για την υπόθεση calciopoli σήμερα, εδώ)...
Για την ιστορία, η έφεση της Inter δεν έγινε δεκτή και ο Maicon παρέμεινε τιμωρημένος όπως άλλωστε προβλέπουν οι κανονισμοί -2 αγωνιστικές για εξύβριση διαιτητή/επόπτη- που οι πονηροί θέλησαν να παρακάμψουν παίζοντας με τις λέξεις (εδώ).
Ο Πορτογάλος υποστήριξε ότι το παιχνίδι αυτό είναι όπως όποιο άλλο με την έννοια ότι οι 3 βαθμοί που παίζονται είναι "ίδιοι με τους 3 που πήραμε νικώντας τη Fiorentina και τους 3 που χάσαμε από τη Sampdoria" και θεώρησε πλεονέκτημα το γεγονός ότι, μη όντας Ιταλός, μπορεί να παρακολουθήσει πιο ψύχραιμα την αναμέτρηση. Αναγνώρισε πάντως ότι η Juve θα είναι μια ομάδα τσαντισμένη και με συγκέντρωση και κίνητρα που ξεπερνούν τα όρια. "Ξέρει όμως ότι κατά της Inter δεν θα είναι εύκολα"...
Όσον αφορά τους παίχτες που κάλεσε, επιβεβαιώθηκε ότι δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Sneijder αλλά όλοι οι άλλοι, και ο Balotelli, έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Πηγή: Juventus.com, Gazzetta dello Sport, Tuttosport, inter.it

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Loipon mia mera emeine gia to toso shmantiko (se prestige perissotero giati vathmologika xreiazomaste kualia) paixnidi me thn ahdia!o ferrara eipe proetoimasthkan katallhla eida kai thn apostolh kai eimaste pragmatika komple!pragmatika perimeno me terastia periergia (kai oxi agonia pleon )na do thn antidrash tous meta tis duo httes!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

H Roma είχε μείνει 11 βαθμούς πίσω πολύ μετά και τελικά έχασε το πρωτάθλημα 20' πριν λήξει το τελευταίο παιχνίδι και αφού οι διαιτητές είχαν δώσει μια γερή ώθηση στην Inter. Είναι νωρίς να μιλάμε για κυάλια: έχουμε δυο ματς μαζί τους. στα πόδια μας είναι το -8 να γίνει -2 και από εκεί και πέρα να πάμε καλύτερα απ' αυτούς. Όσο τα μαθηματικά μας κρατάνε στο παιχνίδι, τόσο εμείς πρέπει να παλεύουμε: αυτό σημαίνει να είσαι η Juventus!