Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Buffon: δεν αρκούν τα λόγια...

Μετρημένος, μερικές φορές υπερβολικά (ως προληπτικός), ο Buffon στέλνει ένα μήνυμα: αν έχει ριζώσει στην ψυχή της ομάδας η θέλησή της να κερδίζει αυτό θα φανεί, διαφορετικά όλα θα μείνουν μόνο λόγια...

Μου λείπει πολύ η νίκη...

"Με αυτή τη βαθμολογία, τι μένει από το Juventus-Inter", τον ρωτά ο Nerozzi. "Ένα σημαντικό παιχνίδι το οποίο θέλουμε πολύ, εμείς, οι φίλαθλοί μας αλλά και αυτοί. Ανεξάρτητα από τη διαφορά, η αντιπαλότητα υπάρχει πάντα", απαντά για να συμπληρώσει ότι "η ιστορία επιβάλλει μερικούς στόχους, όταν παίζεις σε κάποιες ομάδες. Και μένα η νικη μου λείπει πολύ"... "Έχει εθιστεί σε αυτήν η Inter", τον προβοκάρει ο δημοσιογράφος. "Χωρίς πολλά πολλά: ότνα κάποιος κερδίζει σημαίνει πως είναι ο καλύτερος. Και αν ως τώρα το κάνουν αυτοί, σημαίνει πως ήταν καλύτεροι", λέει για να απαντήσει στη συνέχεια, όσον αφορά στους νέους παίχτες, ότι "ο σύλλογος έκανε σημαντικές προσπάθειες για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, αυτό το βλέπουν όλοι" αλλά πρέπει να δέσει η ομάδα "για να γίνει σημαντική. Μετά, δεν έχω ιδέα αν θα κερδίσουμε ή όχι".

Πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε
ξανά σημασία στη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

"Τι λείπει;". "Η διαφορά ανάμεσα σε όποιον κερδίζει και σε όποιον δεν το κάνει είναι στις λεπτομέρειες. Πρέπει να ξεκινήσουμε να δίνουμε ξανά σημασία στη λεπτομέρεια". "Ανησυχείς;". "Όχι, καθόλου. Τα μεγάλα παιχνίδια σου δίνουν όλα τα κίνητρα, δύσκολα τα κάνουμε λάθος. Δυστυχώς, για να κερδίσεις πρωταθλήματα οι πιο σημαντικοί βαθμοί είναι αυτοί που χάνει με τις μικρές: βάλε τους δυο βαθμούς με τη Bologna, που ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό, και τους τρεις με τη Napoli, με την οποία κερδίζαμε ως το εξηκοστό, και ήδη αλλάζει όλη η σεζόν".

Αν είσαι πιο δυνατός, τη μοίρα σου τη φτιάχνεις εσύ
Αν πραγματικά ρίζωσε μέσα μας η θέληση να
νικήσουμε, θα εμφανιστεί. Διαφορετικά θα μείνει μόνο λόγια

"Νιώθετε ακόμα ότι μπορείτε να τα καταφέρετε (στο πρωτάθλημα);". "Αν είσαι πιο δυνατός, τη μοίρα σου τη φτιάχνεις εσύ. Και αν πραγματικά έχουμε αυτή τη θέληση να νικήσουμε που λένε και στις εφημερίδες, αυτή τη θέληση να ξεκινήσουμε ένα σημαντικό κύκλο, αν έβγαλε πραγματικά ρίζες στην ψυχή μας, θα εμφανιστεί. Διαφορετικά θα μείνουν μόνο λόγια"... "Πώς θα πάνε τα ματς με Inter και Bayern;". "Η εμφάνιση θα υπαρξει. Μετά, εναντίον δυο μεγάλων ομάδων μπορεί και να χάσεις. Αλλά κάτω από οποιοδήποτε πρίσμα, τακτικής, χαρακτήρα, θα είμαστε έτοιμοι".

Είχα πει ότι ενισχύθηκαν...

Σε αυτό το σημείο, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Inter πάει καλύτερα χωρίς τον Ibrahimovic αφού έχει δυο βαθμούς περισσότερους από πέρυσι. "Εμένα μ' αρέσει να μιλάω πριν, οχι μετά. Και αυτό το καλοκαίρι ήμουν από τους λίγους που είπαν ότι οι μεταγραφες των Eto'o, Milito και Thiago Motta, τους έδιναν κάτι παραπάνω. Αν και ο Ibra είναι μεγάλος".

Η υπόθεση Balotelli

Η συζήτηση, στη συνέχεια στράφηκε στην "υπόθεση Balotelli" και στην παρέμβασή του στους ultra' στο ματς με τη Bordeaux, ξεκινώντας από τα "μπουου" κατά του Sissoko στο Cagliari: "Μια ενοχλητική επιδημία;". "Πρέπει να δίνουμε το σωστό βάρος, όπως σε όλα τα πράγματα. Φυσικά, ένα "μπουου" είναι σίγουρα ρατσιστικό. άλλα συνθήματα, κατά την άποψή μου, είναι γηπεδικά και δεν έχουν καμιά σχέση με το ρατσισμό", επαναλαμβάνει και όταν του επισημαίνεται ότι προ εικοσαετίας ακούγονταν λιγότερο", ο Buffon παρατηρεί ότι "υπήρχαν λιγότεροι ξένοι, ότι άλλαξαν τόσα πράγματα" για να πει στη συνέχεια πως είναι στη φύση του ανθρώπου "όταν κάποιος έχει λανθασμένες συμπεριφορές ή στάσεις που δεν αρέσουν, είναι σαφές ότι βρίσκεται στο στόχαστρο. Και αυτή είναι η περίπτωση για την οποία συζητάμε εδώ και βδομάδες. Όχι, όμως, επειδή είναι έγχρωμος", υποστηρίζει επαναλαμβάνονατς ό,τι είπε προ ημερών και ο Seedorf.
"Ο Balotelli", λέει ο δημοσιογράφος. "Μερικές φορές, προσθέτει ο Buffon, κάνουμε το λογαριασμό χωρίς να μετράμε ήρεμα και σωστά τα πράγματα. Για χρόνια ο φουκαράς ο Materazzi, και ας μην ήταν έγχρωμος, κατεδαφιζόταν σε όλα τα γήπεδα και κανείς δεν σκέφτηκε να σταματήσει το ματς. Με τον Lucarelli τα ίδια. Τότε λοιπόν, λέω: όλα καλά, είναι συνθήματα που πρέπει να στιγματιστούν αλλά μη γινόμαστε ρατσιστές από την ανάποδη. Διαφορετικά πέφτουμε στη δημαγωγία".
Στο Μπορντώ τι είπε στους ultrà; "Μου ζητήσανε να μιλήσω στους φιλάθλους. Είπα: "Παιδιά, το ξέρω ότι τελικά δεν τα θεωρώ ρατσιστικά συνθήματα αλλά γηπεδικά (σ.σ. τα "αν πηδάς, πεθαίνει ο Balotelli") αλλά αν είναι να πληρώσουμε εμείς, να ηττηθούμε στα χαρτιά και νας μας αποκλείσουν το γήπεδο, δεν αξίζει τον κόπο. Είναι καλύτερα να το κόψετε"...

Θα άξιζα να είμαι στη λίστα για τη "Χρυσή Μπάλα"

Τελευταία ερώτηση για τη "Χρυσή Μπάλα" και το γεγονός ότι έμεινε έξω από τη λίστα: "ναι, ξέρω, η συνηθισμένη κουβέντα για το ιταλικό ποδόσφαιρο που είναι σε κρίση. Λέω, όμως, ένα πράγμα και ας μην ακούγεται πολύ μετριόφρων: ίσως μια θεσούλα να την άξιζα. Και αν ακόμα σταματούσα να αγωνίζομαι για ένα χρόνο"...

Πηγή: La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: