Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Del Piero: με την ενότητα θα βγούμε από τα δύσκολα. Ο προπονητής είναι μαζί μας και εμείς μαζί του όπως και ο σύλλογος

Στην τροπαιοθήκη του site του capitano βρίσκονται φυσικά και τα δυο πρωταθλήματα που ανακλήθηκαν: τα κέρδισε στο γήπεδο, τα δικαιούται και το δείχνει!
Μήμυμα ενότητας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παιχτών, διοίκησης και προπονητή έστειλε ο Alessandro Del Piero με τα virtual εγκαίνια του site του (www.alessandrodelpiero.com/it/) σήμερα το απόγευμα: "είμαι καλά και μπορώ να παίξω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Από αυτά τα μικρά πράγματα πρέπει να ξεκινήσουμε. Μπορούμε να καθορίσουμε τη μοίρα μας με τα χέρια μας. Δεν κρυβόμαστε: ήταν μια δύσκολη βδομάδα, με πολύ δουλειά, μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με την Inter, αμέσως μετά το Champions League αλλά από όλες τις δύσκολες καταστάσεις βγαίνεις. Βγαίνεις με την ενότητα που υπάρχει ανάμεσά μας, τη βιώσαμε και απόψε το πρωί, και με τη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθούμε, και πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά για να βελτιώσουμε τις πλευρές που δεν θεωρούμε σωστές. Αρνητικές στιγμές πάντα υπήρξαν για όλους, η Juventus είδικά είχε την απολύτως πιο αρνητική της στιγμή πριν από λίγα χρόνια. Σηκωθήκαμε για τα καλά από εκείνη και έχουμε την πρόθεση να το κάνουμε και τώρα, μετά από αυτές τις δυο κατραπακιές. Η ευθύνη είναι όλων, χωρίς καμιά αμφιβολία και των παιχτών γιατί τελικά είμαστε εμείς που κατεβαίνουμε στο γήπεδο, επομένως πρέπει να απαντήσουμε εμείς οι ίδιοι μας και ανάμεσά μας. Το καλό σε αυτή την αρνητική στιγμή που βιώνουμε είναι ότι μιλώντας κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια, καταλάβαμε ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και επομένως πρέπει να ταρωηδτούμε έξω. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί ήδη το Σάββατο από αυτή την λεπτή στιγμή. Και συχνά αυτή η ενότητα είναι που κάνει τη διαφορά σ εόλους τους τοιμείς: ο προπονητής είναι με μας, εμείς είμαστε με τον προπονητή και ο σύλλογος το ίδιο. Τώρα δουλεύουμε και επαναλαμβάνω, πρέπει να διορθώσουμε τόσα πράγματα, πρέπει να προετοιμαστούμε καλά γι' αυτή την αναμέτρηση αλλά όχι μόνον γι΄αυτή αλλά γι' αυτό που θα είναι η συνέχεια μετά απ'΄αυτή την αναμέτρηση", είπε ο capitano που, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Milan, Adriano Galliani είπε ότι το Σάββατο θα υποστηρίζει τη Milan, σημείωσε ότι "δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, όντας της Milan και σε απόσταση, και αυτοί, από την Inter. Ας ελπίσουμε και η δική του βοήθεια να μας δώσει ένα χεράκι το Σάββατο".

H συνέντευξη του Alessandro Del Piero

Για την Εθνική ελπίζω να ξανασυζητήσουμε τον Ιούνιο

Κατά την παρουσίαση του site του, ο Del Piero μίλησε και για την Εθνική. Καθώς μάλιστα ρωτήθηκε με αφορμή το αίτημα του γκρουπ προς Totti και Nesta να επιστρέψουν, αίτημα που δημοσιοποιήθηκε από τον Cannavaro και στο οποίο η απάντηση τνω δυο ήταν ότι η όποια συζήτηση θα γίνει την άνοιξη, ο capitano θεώρησε "εύλογο να μην έχει γίνει συζήτηση γι΄αυτόν αφού ως χθες δεν έπαιζα. Ελπίζω να ξανασυζητήσουμε τον Ιούνιο", είπε δέιχνοντας γι' άλλη μια φορά πόσο θέλει να είναι στη Νότιο Αφρική.

Άξιζε το βραβείο ο Messi. Εγώ; Δεν θα το
αντάλλασσα με τις επιτυχίες μου με την ομάδα

Ο Del Piero αναφέρθηκε επίσης στον Messi που σήμερα πήρε με εξαιρετική πλειοψηφία τη Χρυσή Μπάλλα: "είναι σωστό που το πήρε. Έκανε μια φανταστική χρονιά, σκόραρε στον τελικό του Champions League, κορυφαία στιγμή της χρονιάς που μας πέρασε και επομένως αξίζει το βραβείο με το παραπάνω", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει αυτό το βραβείο, απάντησε: "δεν μου λείπει γιατί όπως και να έχει έφτασε σε πολλές κορυφές στην καριέρα μου. Δεν θα αντάλλασσα τις επιτυχίες μου με την ομάδα με μια νίκη αυτού του επάθλου. Φυσικά, αν το κέρδιζα δεν θα με πείραζε".

Ν' αγωνιστούμε κατά κάθε μορφής ρατσισμού

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στα γήπεδα με αφορμή την υπόθεση Balotelli: "αφήνοντας να πάει το πρόσωπο Balotelli, ούτε εγώ ούτε η Juve θα μπορούσαμε ποτέ να επιδοκιμάσουμε μια παρόμοια κατάσταση. Πρέπει να αγωνιστούμε κατά κάθε είδους ρατσισμού. Δεν υπήρξε ποτέ καμιά διάκριση για μας στο γήπεδο. Όσον αφορά στις βρισιές, είναι υπόθεση πολιτισμού. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους, πέρα από το ποδόσφαιρο. Το σημάδι που μπορούμε να δώσουμε εμείς, όμως, είναι σημαντικό".

Βίντεο από το "Αγώνα της καρδιάς" που ανέβασε στο site του ο capitano

Πηγές: alessandrodelpiero.com, juventusfc.com, juventus.com, corriere dello sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: