Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Εμείς είμαστε η Juve και θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε κρατώντας την ένδοξη σημαία μας ψηλά (άλλοι πρέπει να σιωπήσουν πια)!


"Juvecentus" του Pierangelo Bertoli

"Juve, Juve, o cara squadra senza eta'"...
(Update) H σιωπή επιβάλλεται στους λαλίστατους παίχτες -αυτοί αγωνίζονται σε τελική ανάλυση, αυτοί σέρνονται... Με τα λόγια δεν κερδίζεται τίποτε... Ας αναλογιστούν ότι έχουν να παίξουν με Bari εκτός και Catania εντός χωρίς Chiellini, Sissoko και Buffon... Και μετά τις γιορτές, Parma εκτός και Milan εντός... Και ενδιάμεσα, η Napoli για το Κύπελλο...

Στρατηγικό λάθος

(Update 2) Η Juventus, θεωρώ ότι έκανε ένα στρατηγικό λάθος μετά το 2006: ενώ δήλωνε ότι, αναγκασμένη καθώς ήταν να ξεπουλήσει και συνειδητοποιώντας ότι δεν θα μπορούσε να ξαναστήσει γρήγορα μια σούπερ ομάδα (που στην Ευρώπη πάτωνε) , θα έδινε έμφαση στους νέους Ιταλούς, δεν ακολούθησε με συνέπεια αυτό το δρόμο. Με εξαίρεση τον Marchisio και κάπως τον Giovinco. Ενδεχομένως, αυτός ο δρόμος θα την απομάκρυνε την πρώτη χρονιά από την 3η θέση και μετά από τη 2η τις οποίες, πώς τις εκμεταλλεύτηκε; Τα λεφτά που έβαζε στα ταμεία τα επένδυε σε Βραζιλιάνους (τυχαίο είναι που ποτέ, με εξαίρεση τον Altafini που ήρθε μεγάλος, δεν επένδυσε σε αυτούς) ή άλλους που δεν βάλαν τη σφραγίδα τους αλλά έκοψαν το δρόμο σε νέους που θα μπορούσαν να κάνουν άλματα σε μια νεανική ομάδα με μερικές σημαίες. Δεν μπορεί να λες ότι θες να γίνεις Arsenal χωρίς να ακολουθείς τη βασική της φιλοσοφία. Ούτε μπορεί να ακολουθείς τη λογική της Milan, γιατί οι Βραζιλιάνοι αυτό ήταν (ok, όλοι πανηγυρίσαμε ενόψει της "samba Juve" αλλά προσωπικά τις επιφυλάξεις μου τις έγραφα από νωρίτερα). Η Juventus έχει άλλο dna στο οποίο ταιριάζουν Ουρουγουανοί και αυτό που στην Ιταλία λέμε oriundi: οι Ιταλοαργεντίνοι.
Εδώ που φτάσαμε, τι κάνουμε; Υπομονή! Δεν ξηλώνεται σε μια νύχτα η ομάδα. Ο Ferrara; Τον συμπαθώ, δεν θεωρώ πως είναι ο πρώτος υπεύθυνος αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις αυτός την πληρώνει (ο φουκαράς ο Ranieri, που μια χαρά την έβγαζε, έφυγε με λιγότερα). Αν φύγει, όμως, ποιός; Ο Conte, που έλεγαν κάποιοι, δεν γίνεται. Allegri, Giampaolo, Spalletti, που είχαν ακουστεί, δεν μπορούν να αναλάβουν φέτος. Ο Hiddink; Ίσως αν και δεν ξέρω αν μπορεί να λειτουργήσει στη Juventus και μάλιστα μακροπρόθεσμα.
Πριν απ' αυτό, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουν δυο πράγματα: ποιος ο ρόλος του Lippi (από εκεί ξεκινάει ο Ferrara, o Cannavaro, o Grosso και, παρένθεση, τρέμω στην ιδέα του τι θα μας συμβεί στο Μουντιάλ με αυτή την άμυνα) και ποιος θα χτίζει την ομάδα. Το μοντέλο ενός Secco ή Moggi που κάνει τις μεταγραφές και χτίζει μια ομάδα για να την προπονήσει κάποιος άλλος, εμένα δεν μου αρέσει. Θέλω προπονητή με βαρύνοντα λόγο και ρόλο σε αυτά τα θέματα, πραγματικό αφεντικό που θα συνεργάζεται με όποιον από τη διοίκηση έχει τον πρϋπολογισμό.
Κάτι σαν υστερόγραφο: οι διαμάχες στην οικογένεια Agnelli έκαναν ήδη ζημιά στην ομάδα. Ας μην κάνουν και άλλοι. Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω ούτε τον Andrea Agnelli ούτε, κυρίως αυτόν, τον Moggi: η αθλητική δικαιοσύνη έκανε όργια καλύπτοντας τους άλλους αλλά... Και εδώ βάζω τελεία γιατί αυτά δεν γράφονται δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: