Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Πίστωση χρόνου για τη Juve ζητά ο Capello. Σφοδρή κριτική από τον Moggi

Πϊστωση χρόνου στη νέα Juventus ζητά ο Fabio Capello και ταυτόχρονα συμφωνεί απόλυτα με τον Blanc ότι τα δυο scudetti που ανακλήθηκαν η ομάδα του τα κέρδισε στο γήπεδο.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας μίλησε στην "Tuttosport" σε μια συνέντευξη που ξεκίνησε με μια ερώτηση για τις διαφορές της αναμέτρησης Real-Barcelona και Juventus-Inter: "είναι αναμετρήσεις "εθνικές" ενώ το Barca-Real έχει και μια πολιτική γεύηση. Όλη η διαφορά βρίσκεται εδώ", εκτίμησε. Όταν ρωτήθηκε πόση είναι η απόσταησ ανάμεσα σε Juve και Inter, αφού σημείωσε τη δύναμη των nerazzurri και το γεγονός ότι η Juve θέλει να επιστρέψει, o Capello τόνισε ότι "η Inter είχε το χρόνο να ενισχυθεί, να κάνει αλλαγές και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις. Η Juve ενισχθύθηκε αλλά χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει. Ας δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα σε αυτή τη Juve", είπε. Και το επανέλαβε όταν ρωτήθηκε ποια από τις δυο ομάδες ενισχύθηκε περισσότερο το καλοκαίρι: "η Inter έχασε τον Ibrahimovic αλλά ο Milito και ο Eto'o μπορεί να την έκαναν να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού αλλά βέβαια δεν θα βάλουν γκολ και στίγμα λιγότερο από το Σουηδό. Η Juve, αντίθετα, ήταν μια ομάδα που είχε πάει καλά και αναζήτησε παίχτες για να βελτιωθεί. Η κουβέντα είναι αυτή που είπαμε πριν. Η Inter, που είναι ήδη ισχυρή, μπόρσε να παρέμβει χειρουργικά ενώ η Juventus είναι λίγο πιο δύσκολο να βρει το σωστό δρόμο".

Τα δυο μου scudetti τα κέρδισα στο γήπεδο

Τέλος, με αφορμή τη δήλωση του Blanc ότι αν κατακτηθεί το scudetto θα είναι αυτό του τρίτου αστεριού, ρωτήθηκε αν θεωρεί νομιμοποιημένο αυτό το αίτημα ως προπονητής εκείνης της Juventus: "δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Όμως, πάντα δήλωνα το εξής, ότι εγώ τα δυο μου scudetti τα κέρδισα στο γήπεδο. Είμαι απολύτως σύμφωνος με τον Blanc. Και μου φαίνεται αρκετό".
Cannavaro: λάθος απ' όλους

Μιλώντας στην παρουσίαση ενός ημερολογίου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο Fabio Cannavaro, βασικός παίχτης του Capello, αναφέρθηκε στη δύσκολη στιγμή της ομάδας τονίζοντας ότι "τα λάθη γίνονται απ' όλους, όχι μόνο απ' τον προπονητή" και αφού τόνισε ότι "η ομάδα γνωρίζει ότι δεν περνά μια καλή στιγμή', σημείωσε πως "τα παιχνίδια με Inter και Bayern μπορούν να μας επιτρέψουν να αναπνεύσουμε. Με τους nerazzurri ήταν πάντα ένα ευαίσθητο παιχνίδι. Πρέπει να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τους τόνους χαμηλούς. Εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και εκτός από το αποτέλεσμα να προσφέρουμε μια πειστική εμφάνιση στους φιλάθλους μας". Γενικότερα, ο Cannavaro σημειώνει ότι θέληση της ομάδας να εμφανιστεί ανταγωνιστική για σημαντικούς στόχιυς, "μπορεί να ενώσει ακόμα περισσότερο το γκρουπ".
Moggi: αφήσανε μόνο τον Ferrara

(Update) Σφόδρα επικριτικός έως πολεμικός κατά της διοίκησης την οποία κατηγόρησε ότι άφησε μόνο του τον Ferrara περίπου ως αποδιοπομπαίο τράγο, εξαπέλυσε ο Luciano Moggi λέγοντας ταυτόχρονα πως "το φταίξιμο του Ferrara, αν θέλουμε να βρούμε ένα, είναι ότι χάθηκε στην αναζήτηση του καλύτερου σχήματος παιχνιδιού για την ομάδα, αλλά συνήθως αυτές οι επιλογές προηγούνται των μεταγραφών. Αποφασίζεται μια στρατηγική και δουλεύεις για να την υπηρετήσεις με τους σωστούς ανθρώπους. Η Juve έκανε το αντίθετο και τις επιπτώσεις θέλουν να τις φορτώσουν όλες στο Ferrara. Ακόμα και εκείνες για την απώλεια της 2ης θέσης", έγραψε στο "Libero" σημειώνοντας ότι από το 2006 είχε γράψει ότι το μέλλον θα είναι των ομάδων του Μιλάνο.
Σε αυτό το πλαίσιο επέκρινε όσους από το σύλλογο αντιμετώπισαν ειρωνικά τις διαμαρτυρίες του Ferrara για τα δυο πέναλτυ που δεν δόθηκαν με την Cagliari "λες και ο προπονητής πιανόταν από γελοία άλλοθι. Στην πραγματικότητα, πρέπει να κοιτάξεις πίσω από τα φαινόμενα. Η Juve δεν βρίσκει τα πέναλτυ εδώ και μια αιωνιότητα, η Inter τα βρίσκει τη σωστή στιγμή πέραν του δικαίου ή μη των αποφάσεων. Επιπλέον, εδώ και λίγο καιρό η Juve έχει ελάχιστη τύχη, είδος που τελευταία υπάρχει σε υπερεπάρκεια στη Milan (δες τα δυο γκολ του Huntelaar). Μην έρθει κανείς να μου πει ότι είναι αποτέλεσμα της τόλμης του Leonardo: εδώ είχαμε μόνο την πλευρά Β που λειτουργεί, όπως ο cul de sac (σ.σ. κωλ... του sac...) της εποχής Sacchi", είπε ο Moggi βάλοντας στη συνέχεια ευθέως κατά του Blanc και των "περίεργων διαρροών" που έγιναν σε βάρος του Ferrara που υποδείχθηκε ως μοναδικός υπέυθυνος.

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: