Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Juventus-Inter 2-1 με Chiellini και ένα σπουδαίο Marchisio. Ψυχωμένη νίκη Juve!

Ψυχωμένη νίκη της Juventus που έμεινε με δέκα παίχτες στο τέλος ενός νευρικού ματς που κατέληξε σε άσχημο καυγά. Το πρωτάθλημα ξανανοίγει με τη Juve -5 και τη Milan -4 από την Inter.

(Update 3) Mόνο για το γκολ του Marchisio, είναι μια νίκη αντάξια της Juve
Με πλήρη και υποδειγματική ενδεκάδα κατέβηκε στο γήπεδο η ομάδα του Ferrara αλλά το πρόβλημα ήταν το κομμάτι των ultrà που ουρλιάζοντας "Se saltelli muore Balotelli" παρά τις εκκλήσεις του προέδρου Blanc -τα μεγάφωνα έπαιζαν πλέον στη διαπασών για να καλύψουν τα συνθήματα- έδειξαν ότι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα. Η πλειοψηφία των φιλάθλων, πάντως, έδειξε ότι δεν ανέχεται αυτή την κατάσταση και αποδοκίμασε την επανάληψη του φαινομένου κατά τη διάρκεια του ματς.
Δυνατό ξεκίνημα στο γήπεδο με το Sissoko να παίρνει τη μπάλα απ' τον Amauri και να ανατρέπεται από τον Muntari στο 4' την ώρα που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει σουτ, μέσα από την περιοχή. Δυο λεπτά μετά έπεσε ο Samuel στην περιοχή της Juve σε επαφή με τον Cannavaro αλλά ο διαιτητής Saccani έδειξε να συνεχιστεί κανονικά. Στο δεκάλεπτο ο Caceres, που αναλάμβανε πρωτοβουλίες (χωρίς ιδιαίτερα ευτυχή κατάληξη) στην επίθεση από δεξιά, πρόλαβε να κόψει την αντεπίθεση της Inter. Η Juventus πίεζε περισσότερο και τελικά άνοιξε το σκορ στο 20': φάουλ του Diego, σηκώθηκαν όλοι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα: μάλλον από τον F.Melo παρά από τον capitano. Αποβολή του Mourinho αμέσως μετά (χειροκροτούσε ειρωνικά), έτσι για να έχει να λέει... Και αφού ο Buffon γλύτωσε το τέρμα στο 24', φάση καρμπόν λίγο μετά, σέντρα του Stankovic για τον ξεμαρκάριστο Eto'o και 1-1 -είχε υποσχεθεί ότι φύλαγε το γκολ του για μας... Από εκεί και πέρα το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις: η Juve είχε τον έλεγχο, η Inter προσπαθούσε να βγει στην αντεπίθεση. Στο 38', μπαλιά του Diego για τον Del Piero που έφερε τη μπάλα μπροστά του αλλά υπό πίεση έκανε χλιαρό σουτ. Στο 40' ένα άσχημο φάουλ του Muntari στον Diego έμεινε χωρίς κάρτα... Και το ημίχρονο έληξε με τον Chiellini να έχει σταγόνες αίμα στη φανέλα, έχοντας διεκδικήσει ένα πέναλτυ από τράβηγμα μες στην περιοχή...
Με την Inter να μπαίνει πιο δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ένα σουτ του Diego στο 53' (από συνδυασμό των πιο κινητικών της ομάδας, Sissoko και Marchisio) έσπασε την πρωτοβουλία των nerazzurri που στο 57' είδαν Cannavaro και Chiellini να μπλέκονται μπροστά στο Buffon, αλλά ευτυχώς τα χειρότερα αποσοβήθηκαν. Και στην αντεπίθεση, το γκολ με τσαμπουκά: σουτ του Sissoko, απόκρουση του Julio Cesar και ψυχωμένη έφοδος του Marchisio με τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο σε ελάχιστο χώρο, κάθισε τον Samuel και νίκησε τον Julio Cesar και 2-1. Λίγο μετά μπήκε ο Balotelli και ο Marchisio έσωσε το τέρμα δυο φορές σε κόρνερ του νεαρού Ιταλοαφρικανού της Inter. Στο 70' Samuel γλύτωσε τη δεύτερη κίτρινη όταν ανέτρεψε τον Del Piero τραβώντας τον από πίσω... Ο capitano άφησε τη θέση του στον Camoranesi αμέσως μετά. Στο 75' ο Milito πάτησε τον Caceres και έπεσε στην περιοχή ξεσηκώνοντας... διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής πάντως απόψε έδειξε ότι δεν θέλει να βγάλει κάρτες ούτε να αφεθεί στα αιτήματα για πέναλτυ κανενός από τους δυο... Βέβαια, όταν ανέτρεψε τον Stankovic στο 79' και είδε την κίτρινη κάρτα ο Amauri κινδύνεψε να δει και δεύτερη λόγω των (αδικαιολόγητων) διαμαρτυριών του στον Saccani... H Inter πίεζε. Και μετά όλα έγιναν στο 86' ο F.Melo όταν βρέθηκε να τον κυνηγά ο Balotelli που του έδωσε μια, ο Melo απάντησε με αγκωνιά και ο Balotelli έκανε θέατρο ότι την έφαγε στο πρόσωπο: επακολούθησε ένας χαμός όπου κόντεψαν να πιαστούν όλοι στα χέρια: ακόμα και ο Buffon αρπάχτηκε με τον Thiago Motta και χρειάστηκε να τους χωρίσουν (!), κουτουλιά του Chivu στον Sissoko αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η αποβολή του F.Melo... Τα υπόλοιπα θα τα δει ο αθλητικός δικαστής κοιτώντας τις τηλεοπτικές εικόνες... O Materazzi στη θέση του Samuel στο 90' και ο Grygera στη θέση του Diego στο 91'. Η Juve άντεξε ως το 95' με τον Chiellini να συγκρούεται στον αέρα με τον Materazzi και να σώζει. Ψυχωμένη νίκη.

JUVENTUS-INTER 2-1
Τέρματα: 20' Chiellini, 58' Marchisio - 26' Eto'o
Κίτρινες κάρτες: 24'+86' F.Melo, 62' Grosso, 79' Amauri (J) - 28' Samuel (Ι)
Κόκκινη κάρτα: 22' Mourinho (Ι), 86' F.Melo
Διαιτητής: Massilimiano Saccani. Επόπτες: Sandro Rossomando, Flaviano Lanciano. Τέταρτος διαιτητής: Sebastiano Peruzzo.

JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Caceres, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso, 22 Sissoko, 4 F.Melo, 8 Marchisio (81' 18 Poulsen), 28 Diego (91' 29 Grygera), 10 Del Piero (71' 16 Camoranesi), 11 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 20 Giovinco, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Ciro Ferrara.
INTER: 12 Julio Cesar, 4 J.Zanetti, 6 Lucio, 25 Samuel (90' 23 Materazzi), 26 Chivu, 11 Muntari (59' 45 Balotelli), 19 Cambiasso (79' 30 Mancini), 8 Thiago Motta, 5 Stankovic, 22 Milito, 9 Eto'o. Αναπληρωματικοί: 1 Toldo, 2 Cordoba, 15 Kthin, 14 Vieira.
Προπονητής: Mourinho.
(Update 7) H Lega Calcio κατάγραψε τελικά ως σκόρερ του πρώτου γκολ της Juventus τον Chiellini και όχι τον Felipe Melo που είχε βάλει αρχικά
Ικανοποίηση και ψύχραιμη ανάλυση Marchisio

(Update) Ικανοποιημένος με τον εαυτό του και την ομάδα ο Marchisio εμφανίστηκε ψύχραιμος μετά το τέλος του ματς: "σήμερα επανακτήσαμε τους τρεις βαθμούς που χάσαμε στο Cagliari, τους βαθμούς που δεν πρέπει πια να χάνουμε", είπε πικραμένα και με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης. Και όταν ρωτήθηκε αν αυτή είναι μια Juve για scudetto, απάντησε πως "πάντα ήταν" αρκεί να μη χάνει αυτούς τους βαθμούς με τις μικρές...
John Elkann: αυτή η Juve θα άρεσε στον Avvocato

(Update 2) "Μου άρεσε η Juve, μια πολύ μεγάλη νίκη", σχολίασε μετά το ματς ο εγγονός του Agnelli και ισχυρός άντρας της Οικογένειας, John Elkann: "η ομάδα ήταν ενωμένη και δυνατή και νίκησε. Το γκολ του Marchisio; Εξαιρετικό κατόρθωμα. Αυτή η Juve θα άρεσε στον Avvocato. Τώρα, πάμε με τη Bayern, είμαστε έτοιμοι για τα σημαντικά παιχνίδια. Η Juve, όπως είδαμε απόψε, είναι έτοιμη για σημαντικά παιχνίδια".
O Mourinho αποχώρησε, η Inter θέλει... δυο πέναλτυ
Πάντως, ο Zanetti εγκωμίασε το γκολ του Marchisio
και βλέπει το πρωτάθλημα ισορροπημένο ως το τέλος...

(Update 4) Ο Mourinho αποχώρησε χωρίς δηλώσεις -ήταν απόφαση του συλλόγου να μη μιλήσιε ούτε ο βοηθός του...- αλλά ανέλαβε η ιστοσελίδα της Inter: χαρακτηρίζει "ανύπαρκτο" το φάουλ επί του Del Piero από το οποίο ξεκίνησε το πρώτο γκολ και έτσι δικαιολογεί το ειρωνικό χειροκρότημα του προπονητή της που οδήγησε στην αποβολή του... Παράλληλα θεωρεί πως υπάρχει πέναλτυ επί του Samuel αλλά και επί του Milito, και ας πάτησε αυτός τον Caceres... (update 5) Πάντως, ο αρχηγός της Inter, Javier Zanetti απέφυγε να μπει σε παρόμοια πολεμική και χαρακτήρισε "ισορροπημένο το παιχνίδι" τονίζοντας ότι κρίθηκε "από ένα πολύ μεγάλο γκολ του Marchisio". Η άποψή του για το πρωτάθλημα; "Πέντε βαθμοί είναι σημαντικοί αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς. Το πρωτάθλημα δεν έκλεισε ακόμα, υπάρχει και η Milan, πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ισορροπημένο ως το τέλος".

Ικανοποίηση Ferrara και συγχαρητήρια
σε Marchisio, Caceres. Και τώρα η Bayern

Καθυστερημένα βγήκε για δηλώσεις και ο Ferrara (o καυγάς στο γήπεδο κράτησε τις ομάδες στα αποδυτήρια για να ηερμήσουν τα πνεύματα). Εμφανώς ικανοποιημένος, για τη νίκη και το come back της ομάδας, ο Ferrara σημείωσε ότι η ομάδα θα πρέπει να βρει τον εαυτό της και στα παιχνίδια που δεν είναι αυτού του επιπέδου και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τον Marchisio και τον Caceres. Τέλος, αφού ξανασημείωσε ότι η ομάδα άξιζε τη νίκη και ότι έδωσε απαντήσεις στις υπερβολικές κριτικές, τόνισε ότι το μυαλό τώρα πάει απευθείας στο κρισιμότατο ματς της Τρίτης με τη Bayern.

(Update 6) O Buffon επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζεται για την επέμβαση του, δεν κρύβει ότι θα στεναχωρηθεί που θα αφήσιε την ομάδα αλλά παρηγοριέται θυμίζοντας ότι πέρυσι, με το που βγήκε και παρέδωσε στον Manninger η ομάδα ξεκίνησε ένα νικηφόρο σερί: "μακάρι να επαναληφθεί", είπε και ευχήθηκε αυτή η νίκη να σηματοδοτήσει την αλλαγή της κατάστασης. Παράλληλα, πάντως, εξέφρασε τον εκνευρισμό του για τον τρόπο που δέχθηκε το γκολ μιας και συνέχεια δέχεται τέτοια γκολ που σε κάποια ματς αποδείχθηκαν καθοριστικά...

Buffon: πετύχαμε χάρη στο Ferrara

Στη δουλειά του Ferrara απέδωσε τη νίκη ο Buffon: "ο προπονητής μας κατά τη διάρκεια της βδομάδας έκανε εξαιρετική δουλειά, πρέπει να του αναγνώρισουμε μεγάλη συνεισφορά γιατί μας ξανάδωσε ηρεμία και εμπιστοσύνη στα μέσα μας", είπε ενώ σχολιάζοντας το παιχνίδι δεν δίστασε να μιλήσει αυτοκριτικά για τον καυγά στον οποίο ενεπλάκη: "ήταν ένα αντρικό αλλά σωστό παιχνίδι, με εξαίρεση φυσικά ό,τι έγινε στα τελευταία λεπτά. Πάντως, μερικά πράγματα είναι λογικό να γίνονται σε τόσο σημαντικά παιχνίδια", είπε. Τέλος, αναφέρθηκε στη φάση του δευτέρου μέρος, όταν επισήμανε στον διαιτητή ότι η μπάλα είχε βγει κόρνερ και όχι άουτ όπως την είχε δώσει: "αν ήταν πέναλτυ ή κάτι πιο σημαντικό δεν ξέρω αν θα το έκανα", παραδέχθηκε.

Del Piero: τι ωραία γεύση αυτή η νίκη


"Αυτή η νίκη έχει εξαιρετική γεύση", σχολίασε ο Del Piero: "είναι τρεις βαθμοί σωστοί ως προς το πως παίξαμε και δώσαμε στο γήπεδο. Δώσαμε σε μας τους ίδιους ένα σημάδι για τις ικανότητές μας και ξαναβρήκαμε σημαντικές αρετές. Πέρα απ' όλα μένει η σημασία ενός αποτελέσματος το οποίο θέλαμε πάρα πολύ. Τώρα με τη Bayern πρέπει να είμαστε πονηροί και προσεχτικοί για να αγωνιστούμε με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού και αγωνιστική οργή. Αν δεν το κάνουμε, ρισκάρουμε άλλη μια φορά".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Loipon....as ta paroume apo thn arxh!!!vroma inter 95-65 metraei to konter mas dhldh 30 nikes sto kefali!poso pragmatika krima na xoume moirasei tosous vathmous se kathe xorio kai meta apo tetoia nikh na maste pali 5 vathmous piso!oson afora to paixnidi epigrammatika
1on:den trelathika me thn apodosh mas eimaste polu provlepsimh dustuxos
2on:caseres makran o kaluteros mas,se kathe paixnidi kai kaluteros einai
3on:kante 15 etes sumvolaio ston prigkipa.ti evale to palikarri shmera!
4on:h inter einai polu dunath omada dustuxos gia na diekdikisoume protathlima prepei na upervalloume euatous
5on:doste ta ola kai thn trith einai akoma krisimotero ekeino to match
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

1. Όπως είπε και ο capitano, υπάρχουν ματς που πρέπει απλώς να κερδίσεις...
2. Βελτιώνεται ο Caceres αλλά χρειαζόμαστε ακόμα κάτι παραπάνω επιθετικά από δεξιά...
3. Αν τον διαχειριστούμε προσεχτικά, θα μείνει για πάντα, θα γίνει σημαία!
4. Έχει πάγκο δυνατότερο από οποιονδήποτε και αυτό της δίνει τη δυνατότητα να περνά και από το "μικρά γήπεδα" (με κάποιες βοήθειες και με τη νοοτροπία νικητή που απέκτησε) αλλά δεν την είδα τόσο δυνατή που να μην παίζεται...
5. Οκ, να τα δώσουν όλα: πρέπει και για το όνομά μας και για τα έσοδα αλλά έτσι που τα κατάφεραν με τη Bordeaux, η κλήρωση θα είναι δύσκολη.
Forza Juve πάντα!