Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γραφειοκρατικό θρίλερ εμπλέκει τον Cannavaro σε υπόθεση ντόπινγκ για ένα αντιαλλεργικό! Juve: είχαμε ενημερώσει κανονικά. Προς αρχειοθέτηση

Ο Fabio Cannavaro βγήκε θετικός σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ της 29ης Αυγούστου (πριν το ματς με τη Roma) και αφού είχε στείλει κανονικά αίτηση εξαίρεσης επειδή, μετά από τσίμπημα μέλισσας στην προπόνηση της Juventus, του χορηγήθηκε αντιαλλεργικό φάρμακο που περιέχει κορτιζόνη (φαίνεται ότι πρόκειται για το διαδεδομένο "Gentalyn") για να αποφύγει το αλλεργικό σοκ (στη φωτογραφία το δημοσίευμα της "Tuttosport" που ανέφερε το περιστατικό του τσιμπήματος). Όμως από την αίτηση έλειπε, σύμφωνα με την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή (Coni) ένα από τα προβλεπόμενα χαρτιά με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε τεστ και να βγει θετικός.
Ολοκληρώθηκε η ανάκριση. Αναμένεται να ζητηθεί
να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον παίχτη και
να επιβληθεί πρόστιμο στο σύλλογο για γραφειοκρατική παράλειψη

(Update) Απόψε το βράδυ, τελικά, και όχι αύριο όπως είχε ανακοινωθεί, εξέτασε τον Cannavaro, τον γιατρό της Juventus Bartolomeo Goitre, τον αθλητικό διευθυντή του συλλόγου Alessio Secco και τον γιατρό Luca Stefanini, o Ettore Torri, επίτροπος αντιντόπινγκ της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni). Ο Torri εντόπισε στο Τορίνο την αίτηση αποστολής επιπλέον εγγράφων της υπηρεσίας (γίνεται αναλυτική αναφορά πιο κάτω) που είχε παραληφθεί αλλά δεν είχε ανοιχτεί. Ο Cannavaro βγήκε χαμογελαστός από τη συνάντηση στις 22:50 (ώρα Ελλάδας). Ο Torri αποχώρησε στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) και επιστρέφει στη Ρώμη όπου αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του: προβλέπεται να ζητηθεί να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση όσον αφορά τον Cannavaro (θα αποφανθεί το εθνικό δικαστήριο αντιντόπινγκ) μιας και δεν φέρει ευθύνες ενώ για το σύλλογο προβλέπεται πρόστιμο. Αυτό που φοβούνται στη Juventus είναι το πλήγμα στην εικόνα της -κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, κάθε άλλο, ένα κύμα αμφισβήτησης από αντίπαλους φιλάθλους όπως είχε γίνει στο παρελθόν με την "υπόθεση ντόπινγκ" που δικαστικά απέδωσε τη Juve αθώα.
Η Juventus είχε ενημερώσει και την Εθνική
και πήρε το πράσινο φως να αγωνιστεί σε δυο ματς


Το αρμόδιο τμήμα της Ολυμπιακής Επιτροπής, που ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, είχε αναγγείλει ότι το συντομότερο δυνατό o επικεφαλής του γραφείου αντιντόπινγκ Ettore Torri θα μετέβαινε στο Τορίνο όπου θα άκουγε πρώτα τον παίχτη και μετά τον γιατρό του ώστε να αποφανθεί και να ανακοινώσει τι θα πράξει. Το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας αξιολογείται παράλληλα και από την εισαγγελία του Τορίνο.
Πάντως, από πηγές κοντά στη Juventus υποστηριζόταν από το απόγευμα πως το πρόβλημα φαίνεται να δημιουργήθηκε γραφειοκρατικά καθώς, από αμέλεια κάποιου στο σύλλογο, ο παίχτης και ο γιατρός δεν είχαν λάβει το αίτημα αποστολής επιπλέον δικαιολογητικών (βεβαίωση ιατρού ή Πρώτων Βοηθειών) που είχε σταλεί από την Επιτροπή Εξαιρέσεων για θεραπευτικούς σκοπούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το θέμα.
Αντίγραφο της αίτησης εξαίρεσης που στάλθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή είχε σταλεί από τη Juventus, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την Ομοσπονδία, και στον γιατρό της Εθνικής Enrico Castellacci καθώς ο capitano των azzurri ετοιμαζόταν να ενταχθεί στην Εθνική ενόψει των παιχνιδιών κατά της Γεωργίας και της Βουλγαρίας τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 9 Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτή την ειδοποίηση ο παίχτης πήρε επίσημα το "πράσινο φως" να αγωνιστεί με την Εθνική.

Η ανακοίνωση της Juventus: επεμβήκαμε επειγόντως
για να αποτρέψαμε το χειρότερο σύμφωνα με όλες
τις υγειονομικές διατάξεις. Στην διάθεσή σας και για

ενδεχόμενο εσφαλμένων επιδόσεων ντοκουμέντων


Με επίσημη ανακοίνωσή του το ιατρικό τιμ της Juventus διευκρίνιζε από το απόγευμα ότι "ενήργησε με σεβασμό στις υγειονομικές διατάξεις και τους δεοντολογικούς κανόνες, επεμβαίνοντας σε κατάσταση ανάγκης, τον Αύγουστο που μας πέρασε, μετά την επιβάρυνση της κλινικής εικόνας εξαιτίας του τσιμπήματος εντόμου. Σε αυτή την υπόθεση πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη φαρμακολογική θεραπεία για να προληφθούν ενδεχόμενες παρενέργειες, ακόμα και θανατηφόρες. Ο παίχτης και το ιατρικό τιμ της Juventus θα είναι, ως συνήθως, στη διάθεση της Επιτροπής για να ξεκαθαριστεί το ταχύτερο αυτή η υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου εσφαλμένης επιδόσεως ντοκουμέντων".

Πηγές: Coni.it, Juventus.com, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: