Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Republic of Ireland-Italia 2-2 και η ItalJuve του Lippi είναι ήδη στο Μουντιάλ με γκολ του Camoranesi και του Gilardino!

Η ItalJuve του Lippi στο Μουντιάλ: 1-1 από τον Camoranesi και φινάλε γκραν γκινιόλ με τους Ιρλανδούς του Trapattoni να προηγούνται στο 87' και τους azzurri να κερδίζουν την πρόκριση στο 90' με τον Gilardino από άσιστ του Iaquinta!...Με 6 παίχτες της Juventus στην ενδεκάδα κατέβασε την ομάδα ο Lippi αλλά οι Ιρλανδοί του Trap προηγήθηκαν στο 8' με φοβερό σουτ του Whelan έξω από την περιοχή. Στο πρώτο τέταρτο οι azzurri ένιωσαν την πίεση των γηπεδούχων αλλά σιγά σιγά ξαναβγήκαν μπροστά και στο 25' έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Grosso αλλά του το στέρησε ο Given. Ό,τι δεν πέτυχε ο αριστερός μπακ της Juventus, πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο συμπαίκτης του Mauro German Camoranesi μετά από κόρνερ του Pirlo: 1-1. Άξιο γκολ από έναν Camo που ταλαιπώρησε τους Ιρλανδούς με τις εμπνεύσεις του.
Με την έναρξη της επανάληψης ακυρώθηκε γκολ του Iaquinta που είχε σπρώξει τη μπάλα στα δ'ιχτυα από κεφαλιά του Chiellini ο οποίος, όμως, υποδείχθηκε οφσάιντ... Η Ιρλανδία προσπάθησε να απαντήσει αλλά η άμυνα και ο Buffon ήταν προσεχτικοί. Ο ρυθμός έπεσε και οι azzurri δεν έδειχναν καμία ιδιαίτερη φροντίδα να επιταχύνουν... Και το πλήρωσαν στο 87' όταν ο Ledger μπήκε στην περιοχή μετά από φάουλ του Hunt και με κεφαλιά "εκτέλεσε" τον Buffon, τον μόνο που δεν έφταιγε... Αλλά η χαρά των Ιρλανδών κράτησε μια ανάσα: στο 9ο' ο Gilardino έγραψε το 2-2 μετά από άσιστ του Iaquinta που πήρε τη μπάλα από το νεοεισελθόντα Pepe και επέτρεψε στον επιθετικό των viola να νικήσει τον Given. Η πρόκριση είναι γεγονός! Μια αγωνιστική νωρίτερα! Οριστικά δεύτερη η ομάδα των Trapattoni-Tardelli θα παίξει την τύχη της στα μπαράζ -καλή τύχη mister!

(Update 11/10) Φάσεις και γκολ...

REPUBLIC OF IRELAND-ITALIA 2-2
Τέρματα: 8' Whelan, 87' Ledger - 26' Camoranesi, 90' Gilardino
Κϊτρινες κάρτες: 33' Whelan, 83' Best (IR) - 67' De Rossi
Διαιτητής: Terje Hauge (Νορβηγία). Επόπτες: Steinav Holvik, Frank Andas. Τέταρτος διαιτητής: Espen Berntsen

IRLANDA: 1 Given, 4 O'Shea, 5 Dunne, 2 Ledger, 3 Kilbane, 11 Lawrence, 6 Whelan (70' 15 Rowlands), 8 Andrews, 7 McGeady (78' 17 S.Hunt), 10 R.Keane, 9 Doyle (67' 18 Best). Αναπληρωματικοί: 12 Westwoodm 13 McShane, 14 Nolan, 16 N.Hunt.
Προπονητής: Giovanni Trapattoni.
ITALIA: 1 Buffon, 2 Zambrotta, 5 Legrottaglie, 4 Chiellini, 3 Grosso (76' 14 Bocchetti), 6 De Rossi, 8 Palombo (88' 17 Pepe), 7 Camoranesi, 10 Pirlo, 11 Di Natale (76' 18 Gilardino), 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 12 Marchetti, 13 Gamberini, 15 Gattuso, 16 D' Agostino.
Προπονητής: Marcello Lippi.
Οι δηλώσεις μετά το ματς, από εδώ.
4-1 η Κύπρος τη Βουλγαρία

Η Κύπρος, την οποία θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη η Ιταλία για το τελευταίο, τυπικό, ματς του Ομίλου της, νίκησε τη Βουλγαρία με 4-1!
H Δανία του Poulsen στο Μουντιάλ!
H Πορτογαλία του Tiago πέρασε τη Σουηδία του Ibra

(Update 2) Και άλλος bianconero θα μας συνοδέψει στη Νότια Αφρική, ο Christian Poulsen. Η Δανία του, με τον ίδιο στο γήπεδο και στα 90', κέρδισε τη Σουηδία του Ibrahimovic και του Mellberg με 1-0 με γκολ του Jakob Poulsen και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση. (update 3) Και σαν να μην της έφτανε η ήττα της, η Σουηδία είδε την Πορτογαλία του Tiago (δεν αγωνίστηκε) να κερδίζει λίγο αργότερα με 3-0 την Ουγγαρία και να περνά στη 2η θέση με ένα βαθμό διαφορά... Πορτογαλία-Μάλτα και Σουηδία-Αλβανία την Τετάρτη ενώ η Δανία παίζει με την Ουγγαρία...
Η Τσεχία του Grygera, που έμεινε στον πάγκο, κέρδισε 2-0 την Πολωνία και είναι 3η στον Όμιλό της.

Μεγάλη νίκη της Ουρουγουάης του Caceres,
κυνηγά το Μουντάλ κόντρα στην Αργεντινή!


(Update 11/10-2) Γραν γκινιόλ στη Λατινική Αμερική τα ξημερώματα: η Αργεντινή του Maradona κατάφερε να κερδίσει την ουραγό ομάδα του Περού στο 93' (γκολ του Palermo) και αφού πρώτα είχε ισοφαριστεί στο 90'! Έτσι έφτασε στην 4η θέση με 25 βαθμούς. Την ίδια ώρα, όμως, η Ουρουγουάη του Martin Caceres (αγωνίστηκε και στα 90'), η οποία θα υποδεχτεί την Αργεντινή την Τετάρτη στο Μοντεβιδέο, απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο αφού νίκησε μέσα στο γήπεδο του Εκουαδόρ παρ' ότι βέθηκε να χάνει στο 67'. Ισοφάρισε στο 69' και πήρε τη νίκη στο 90' φτάνοντας τους 24 βαθμούς, έναν περισσότερο από το Εκουαδόρ, ένα λιγότερο από την Αργεντινή για την προνομιούχο 4η θέση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: