Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Buffon: έχει σπάσει ο μηνίσκος, πρέπει να εγχειριστώ! Ελπίζω, μετά την Inter...

Δεν προλάβαμε να χαρούμε την πρόκριση στο Μουντιάλ και γυρίσαμε στις καταστήσεις έκτακτης ανάγκης... Μετά τον Marchisio που εγχειρίστηκε χθες, ο Buffon επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της "Stampa" της Παρασκευής: "ο μηνίσκος έχει σπάσει, πρέπει να εγχειριστώ. Θα προχωρήσω όσο μπορώ. Να δούμε αν θα φτάσω στο παιχνίδι με την Inter (σ.σ. στις 5 Δεκεμβρίου), εγώ θα το ήθελα. Είναι ένα πρόβλημα που κουβαλάω εδώ και καιρό, αλλά είμαι πολύ καλά", είπε επιστρέφοντας από το Δουβλίνο και αφού μίλησε επί μακρόν με το γιατρό της Εθνικής, καθηγητή Enrico Castellacci.

Ο γιατρός της Εθνικής: τον συμβούλευσα να εγχειριστεί.
Θα σταματήσει για 30-40 μέρες μετά την επέμβαση...

Ο ίδιος ο καθηγητής Castellacci εξήγησε ότι "ο Buffon έχει ένα πρόβλημα στον εξωτερικό μηνίσκο που κουβαλάει εδώ και καιρό, τώρα δεν του προκαλεί καμιά ενόχληση κλινικού τύπου αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις προσεχείς υποχρεώσεις και ενδεχόμενες μελλοντικές επιπολοκές, συμβούλευσα τον Gigi να εγχειριστεί", είπε και εξήγησε ότι "ο Gigi κατάφερε να το αντέξει ως τώρα μόνον επειδή είναι σούπερμαν αλλά και επειδή δεν νιώθει ούτε πόνο ούτε ενοχλήσεις. Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του, κάνει λιγότερες κινήσεις από άλλους παίχτες. Τελευταία ένιωσε μια μικρή ενόχληση, επανήλθε, και τώρα μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πρέπει να επέμβουμε"...

Δεν θα αγωνιστεί με την Κύπρο και λόγω turnover
"Θα ήθελα να είμαι στο Juve-Fiorentina το Σάββατο"

Ο καθηγητής Castellacci εξήγησε ότι μετά την επέμβαση ο Buffon θα πρέπει να σταματήσει για 30-40 μέρες και τόνισε πως "όλα εξαρτώνται από το πώς θα ανταποκριθεί το γόνατο. Πάντως με ένα ή δυο μήνες (σ.σ. καθυστέρηση) δεν θα αλλάξει η ζωή. Μπορείς να σταθείς στο γήπεδο με σπασμένο μηνίσκο, υπάρχει βλάβη και βλάβη", είπε και σημειώνοντας ότι δυο παίχτες (Buffon, Marchisio) έχουν πρόβλημα με το μηνίσκο, ευχήθηκε "να σταματήσει εδώ"... Αμήν!
Την Τετάρτη με την Κύπρο, πάντως, ο Buffon δεν θα είναι κάτω από τα δοκάρια και λόγω της απόφασης του Lippi να τους αλλάξει όλους ώστε να δοκιμάσει και άλλους παίχτες: "σκέφτομαι να ξεκουραστώ την Τετάρτη και επειδή θα ήθελα να είμαι το Σάββατο στο Juve-Fiorentina", είπε ο Νο 1 που, πάντως, διαβεβαίωσε ότι και με την Κύπρο θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί... Θα χάσει τη γιορτή της πρόκρισης στην Πάρμα, όπου η Squadra Azzurra θα υποδεχτεί την Κύπρο: "είναι το τέταρτό μου Μουντιάλ, ξεκίνησα νωρίς, από το '98 ως το 2010 μοιάζει μια ζωή αλλά κάθε Μουντιάλ είναι διαφορετικό, το αντιμετωπίζεις με διαφορετικά και ωριμότητα διαφορετικές. Βέβαια, σαν και μένα, μόνο ο Cannavaro...".

Αντέχοντας ως το Δεκέμβριο θα χάσει μόνο 2 ματς

Εφόσον πάνε όλα καλά και ο Gigi φτάσει ως τις αρχές Δεκεμβρίου (μετά το ματς με την Inter της 5η Δεκεμβρίου, στις 8 η Juventus υποδέχεται τη Bayern για το τελευταίο ματς του Ομίλου Α του Champions League), θα χάσιε μόλις δυο παιχνίδια πρωταθλήματος, με τη Bari (εκτός έδρας) και την Catania μιας και μετά είναι η χριστουγεννιάτικη παύση και το πρωτάθλημα ξαναξεκινά στις 6 Ιοανουαρίου, κατά της Parma, εκτός έδρας.
Η τελευταία του σκέψη πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο που μετέφερε την Εθνική από το Δουβλίνο στην Πίζα, αφορά στην άμυνα, της Εθνικής και της Juventus (το ίδιο είναι), με αφορμή τα γκολ από στημένες φάσεις: "ναι, πρέπει να τις δουλέψουμε πολύ, αυτό είναι σίγουρο. Και όχι μόνο με την Ιταλία αλλά και με τη Juve"...

Ας πάνε τα φαρμάκια κάτω βλέποντας μερικές από τις καταπληκτικές επεμβάσεις του SuperGigi!

Πηγές: Gazzetta dello Sport, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: