Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο γιατρός της Εθνικής: για μας δεν υπήρξε ποτέ θέμα με τον Cannavaro. Lippi: την Κυριακή θα είναι μαζί μας

Μετά τη χθεσινοβραδυνή ανάκριση του Cannavaro και των υπευθύνων της Juventus από τον αρμόδιο δικαστή-επίτροπό της Ουμπιακής Επιτροπής, Ettore Rorre, η υπόθεση "ντόπινγκ" με αντιαλλαεργικό που ξέσπασε λόγω της γραφειοκρατικής παράλειψης αποστολής ενός εγγράφου (αναλυτικότατα εδώ), η υπόθεση οδεύει προς το αρχείο, σύμφωνα με την εισήγηση που αναμένεται να κάνει προς το δικαστήριο ο Torre. Στο μεταξύ, ο γιατρός της Εθνικής επιβεβαίωσε ό,τι είχε πει και η Ομοσπονδία: ότι είχαν ενημερωθεί πλήρως από τη Juventus και δεν υπάρχει κανένα θέμα.
"Δεν ακούστηκα προσωπικά με τον παίχτη αλλά πιστεύω ότι θα είναι ήρεμος και καθησυχασμένος. Άλλωστε δεν υπάρχουν αντενδείξεις όσον αφορά στην άφιξή του την Κυριακή στο Coverciano" (σ.σ. προπονητικό κέντρο της Εθνικής όπου ο Cannavaro θα πάει μετά το ματς της Ιρλανδίας στο οποίο δεν παίζει λόγω τιμωρίας), δήλωσε ο υπεύθυνος του ιατρικού τιμ της Εθνικής Enrico Castellacci. "Για μας δεν υπήρξε ποτέ θέμα. Όταν ο Cannavaro ήρθε στην Εθνική μετά το παιχνίδι στο οποίο υποβλήθηκε στον έλεγχο αντιντόπινγκ που μετά βγήκε θετικό στην κορτιζόνη, μας αφηγήθηκε αυτό που του συνέβη (σ.σ. τσίμπημα μέλισσας στην προπόνηση που είχε καταγραφεί στα δημοσιεύματα της ημέρας) και μας είπε ότι χωρίς εκείνο το φάρμακο με βάση την κορτιζόνη θα είχε μια αντίδραση, ένα σοκ αναφυλαξίας Εμείς, κατέληξε ο Castellacci, ζητήσαμε από τη Juventus την ιατρική τεκμηρίωση, όλα τα απαραίτητα ντοκουμέντα όσον αφορά στα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον Cannavaro και ολόκληρη η επικοινωνία για το θέμα είναι στα χέρια μας".

Lippi: δεν του μίλησα, δεν υπάρχει λόγος,
ήταν μια σπαουνόφουσκα δυο ωρών που έσκασε

(Update) Σε ανάλογο πνεύμα με τον γιατρό που τόνισε ότι πρόκειται για "γραφειοκρατικό θέμα", εμφανίστηκε και ο Lippi: "δεν συντρέχει λόγος να μιλήσω για κάτι που έχει τελειώσει: κράτησε δυο ώρες, χρησιμοποιήθηκε λίγο αλλά έσκασε σαν σαπουνόφουσκα", είπε στους δημοσιογράφους. "Δεν ακούστηκα με τον Cannavaro, δεν υπήρχε λόγος. Θα έιναι με μας την Κυριακή", συμπλήρωσε ο Lippi και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν τους πήρε στην άκρη και τους εξήγησε: "δεν είμαι αγενής, εσείς με κάνετε να δέιχνω αγενής αλλά πολύ απλά δνε υπάρχει καμία ανάγκη να μιλάμε για κάτι που τελείωσε και επομένως δεν μας ενδιαφέρει", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνοντας καθαρά ότι δεν θέλει να τροφοδοτήσει μια συζήτηση που κινδυνεύει να θολώσει την εικόνα της Εθνικής.

Chiellini: όλα έγιναν κάτω απ' το φως
του ήλιου, ήμουν εκεί όταν τον τσίμπησε η μέλισσα

(Update 2) "Όλη η ανησυχία για τον Cannavaro κράτησε τρία δευτερόλεπτα, όσο χρειάστηκε να διαβάσουμε την είδηση. Κρίμα αν κάποιος σκέφτεται ότι υπάρχει κάτι από κάτω, ο Fabio είναι καθαρότατος, θα ήταν άσχημο να στηθεί ένα θέμα που δεν υπάρχει", δήλωσε από την πλευρά του ο Chiellini που ήταν μάρτυρας του ατυχήματος με τη μέλισσα: "εγώ ήμουν εκεί όταν μια μέλισσα τσίμπησε τον Fabio κατά την προπόνηση πριν το παιχνίδι με τη Roma. Του φούσκωσε αμέσως το μπράτσο, υπήρχε κάποιος κίνδυνος", είπε ο Chiellini τονίζοντας πως "όλα έγιναν κάτω από το φως του ήλιου". Με τον Cannavaro δεν ακούστηκε αλλά αντάλλαξαν μηνύματα: "είναι ήρεμος όπως και εμείς, τον περιμένουμε στο Coverciano την Κυριακή", κατέληξε ο Chiellini.

Οι azzurri στο πλευρό του capitano τους

(Update 3) Στο πλευρό του capitano τους βρέθηκαν και άλλοι azzurri που δεν είναι bianconeri με πρώτος τον Gilardino που τονίζει ότι πρέπει να πάψει να δημιουργείται κλίμα "και επειδή η υπόθεση έχει ήδη λυθεί". Ο Giuseppe Rossi και ο Alessandro Gamberini επανέλαβαν τα λόγια του γιατρού της Εθνικής -"γραφειοκρατικό λάθος"- ενώ ο Angelo Palombo, που αναμένεται να αγωνιστεί στη θέση του Marchisio, πέταξε μια ατάκα: "ο Fabio δεν έχει ανάγκη από τέτοια πράγματα, θα ήθελα να φτάσω και εγώ στα 36 και να είμαι σε φόρμα σαν αυτόν".

Πηγή: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: