Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ferrara: η πραγματική Juventus δεν ήταν αυτή με την Palermo, είναι πολύ κοντά σε εκείνη με τη Roma

Στο πνεύμα της συζήτησης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών με τη διιοίκηση και τους παίχτες εμφανίστηκε ο Ciro Ferrara στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με τη Fiorentina, που είναι προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα (στις 19:00 ώρα Ελλάδας): "θέλουμε να ξεπεράσουμε το ματς με την Palermo αμέσως".

(Update) Οι δηλώσεις του Ciro Ferrara

Οι στραβές στιγμές έρχονται απότομα και φεύγουν γρήγορα

"Ήταν ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να συνυπολογίζεται γιατί για μεγάλα διαστήματα δεν είμαστε η πραγματική Juventus. Χθες είδα όλα τα παιδιά, το συζητήσαμε και το βάλαμε στην άκρη όπως, άλλωστε, κάνουμε και με τις νίκες προσπαθώντας να βελτιωθούμε, να καταλάβουμε τι δεν λειτούργησε για να ξαναγίνουμε η Juve της αρχής της σεζόν", είπε ο Ferrara επισημαίνοντας ότι παιχνίδια σαν αυτό με τους viola "δίνουν πολλά κίνητρα και επιεδή θέλουμε να ξέχασουμε την άσχημη εμφάνιση του Παλέρμο".
Σε αυτό το πνεύμα, ο Ferrara επέμεινε ότι η πραγματική Juventus δεν ήταν αυτή με την Palermo. "Μπορεί να μην ήταν ούτε αυτή με τη Roma. Το campionato είναι μακρύ, κάθε παιχνίδι δινει διαφορετικό στίγμα. Προσωπικά είμαι πεισμένος ότι η Juventus δεν είναι εκείνη του Palermo, την βλέπω πολύ πιο κοντά σε εκείνη με τη Roma, για το πνεύμα και την ένταση που έβαλε σε εκείνο το ματς. Πρέπει να πω ότι σε αυτά τα 15 χρόνια, διατηρώτας τα ίδια χαρακτηριστικά, η Juventus στραβοπάτησε σε κάποια παιχνίδια εντελώς στραβά. Εγώ τις έζησα στο πετσί μου και ξέρω για τι πράγμα μιλάμε αλλά όπως έρχονται αυτές οι στιγμές, έτσι είναι ταχύτατη και η επαναφορά".

Θα δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί από εδώ
και πέρα ο Sissoko. Τώρα δεν έχει τα 90'

Ο Ferrara έδειξε ικανοποιημένος από την κατάσταση των διεθνών που επέστρεψαν χθες και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη μεσαία γραμμή (μιας και λείπουνοι τραυματίες Tiago, Salihamidzic, Marchisio, χαμογέλασε: "σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα είμαστε κάπως λιγότερο"... Η αισιοδοξία οφείλεται στον Sissoko: "κλήθηκε για το παιχνίδι, θα δούμε ποιά θα είναι η εκμετάλλευσή του από αύριο και πέρα, το σμαντικό είναι ότι ανέλαβε αλλά ένας παίχτης που έχει μείνει έξω έξι μήνες, από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού, δεν μπορεί να αντέξει τα 90'", είπε επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που έλεγαν ότι ο Momo πιθανόν να μην ξεκινήσει το παιχνίδι οπότε αναμένεται να μπει στη μεσαία γραμμή ο De Ceglie, ο νεαρός στον οποίο ο θρυλικός "Soldatino" Di Livio είδε, σε συνέντευξή του στην "Tuttosport", τον διάδοχό του...

Μεγάλη αγορά ο Melo,
να βγάλουμε την πίεση από τον Diego

Ο Ferrara υπερασπίστηκε και τον Felipe Melo: "είναι μια πολύ μεγάλη αγορά, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά μας. Είμαστε πεισμένοι γι' αυτό που κάναμε. Όπως είναι φυσικό να σκέτεται το ίδιο και η Fiorentina για τον Zanetti που παραμένει ένας σημαντικός παίχτης", είπε ενώ αναφέρθηκε και στον Diego: "υπάρχουν πολλές προσδοκίες απ' αυτόν βλέποντας τι έκανε τις πρώτες αγωνιστικές. Εγώ προσπαθώ να τον ανακουφίσω από ατή τη μεγάλη πίεση που υπάρχει πάνω του. Δεν είναι σωστό όλα να πέφτουν πάνω του ή η εμφάνισή μας να εξαρτάται από τη δική του. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από ενδεχόμενες μεταπτώσεις μεμονωμένων παιχτών. Σε εκείνη τη θέση πρέπει να νιώθει καλά για να μας επιτρέψει να κάνουμε το ποιοτικό άλμα".
Οι 21 παίχτες της Juventus

Κανονικά στην αποστολή, εκτός από τον F.Melo και ο Sissoko. Οι 21 που κάλεσε ο Ferrara: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 9 Iaquinta, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie.
Το σημαντικό είναι ότι ο Buffon μπορεί να παίξει

Ο Ferrara αναφέρθηκε και στον Buffon: "για το πρόβλημά του με το γόνατο είμαστε ενήμεροι, πρώτα ή μετά θα έπρεπε να γίνει η επέμβαση. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει προβλήματα και μπορεί να αγωνιστεί. Μετά, θα αντιμετωίσουμε την απουσία του".

Πρέπει να περιορίσουμε τη Fiorentina,
μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη χάρη στον Prandelli

O Ferrara αναφέρθηκε στη Fiorentina επισημαίνοντας πρώρα πρώτα ότι "είναι μια ομάδα που έχει δεχτεί μόλις 4 γκολ. Αλλά το δυνατό της σημείο δεν είναι μόνον η άμυνα αλλά η οργάνωση της ομάδας που επιτρέπει στα μετόπισθεν να κινδυνεύουν λίγο, χάρη στον Prandelli, έναν προπονητή που εκτιμώ πάρα πολύ. Είναι καλοί από τα άκρα, δουλεύουν πολύ την κατοχή της μπάλας και ο Vargas είναι καλός στο ένα εναντίον ενός και στο να βγάζει μπαλιές για τους επιθετικούς τους. Και ο Gilardino ξέρει να το εκμεταλλεύεται πολύ καλά, όπως είδαμε και με την Εθνική. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε", είπε προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι ο Gilardino έρχεται "με το ηθικό στα αστέρια είναι ακλό για τους αμυντικούς γιατί ξέρουν ότι είναι σε καλή κατάσταση".

Υπέρ Lippi αλλά και Maradona

Τέλος, ο Ferrara υπερασπίστηκε τον Lippi αλλά και τον Maradona: "δεν θέλω να υπεισέλθω στην ουσία των δηλώσεών τους γιατί μαζί τους είμαι δεμένος με πολύ όμορφες αναμνήσεις. Θέλω να υπογραμμίσω ότι εμένα μ' αρέσει να βλέπω τον προπονητή να υπερασπίζεται την ομάδα του, το γκρουπ του, την ιδέα του. Ορισμένες φορές και με το κόστος να είναι τόσο σκληρός", είπε προσθέτοντας τον εαυτό του στους προπονητές που υπερασπίστηκαν τον Lippi.

Πηγή: Juventus.com, Corriere dello Sport

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h sthriksh ston ferrara kai stous paiktes telos!autoi polu apla den mporoun na paroun protathlima!einai mono logia!as katsoun tora na doun pos tha perasei h inter apo thn genoa kai pos xanoun gia mia akoma fora to protathlima.to na nomizeis oti h juve epaize kalutera me ranieri einai ntropi kai omos auto sumvainei tora!mpravo ston diego gia mia....... akoma foveri emfanish!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στηρίξαμε τη Juventus όταν έβγαινε 12η με τον Sivori και τον Charles... Θα τη στηρίζουμε παντού και πάντα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα... Και δεν βλέπω και πολλούς να παίζουν καλά, με εξαίρεση μικρότερες ομάδες (και τους viola) που δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα αντέξουν ως το τέλος... Μαραθώνιο έχουμε, όχι κατοστάρι...