Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Goitre: οι τραυματισμοί στη Juventus; Σύμφωνοι με το μέσο όρο των άλλων μεγάλων συλλόγων, ιταλικών και ξένων

Οι τραυματισμοί των bianconeri είναι σύμφωνοι με τον μέσο όρο των άλλων μεγάλων ιταλικών και ξένων συλλόγων [1]: το υποστήριξε ο υπεύθυνος του ιατρικού τιμ της Juventus, Bartolomeo Goitre, που αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις Marchisio και Buffon.

Marchisio: αλλοίωση και όχι κάκωση μηνίνσκου
γνωστή από το Μάρτιο. Θέλει 6 βδομάδες...

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον Marchisio, που εγχερίστηκε το Σάββατο, ο Goitre διευκρίνισε ότι "επρόκειτο για αλλοίωση (και όχι κάκωση) του εξωτερικού δεξιού μηνίσκου που ήταν ήδη γνωστή στο σύλλογο από το Μάρτιο αλλά δεν είχε ενοχλήσει τον παίχτη. Μόνο την επόμενη μέρα από το παιχνίδι στο Μόναχο, ο Marchisio ένιωσε πόνο και ειδοποιήσαμε για την κατάσταση και την Ομοσπονδία. Προβλέφθηκε, σε συμφωνία με τον Marchisio, μια συντηρητική θεραπεία που όμως δεν έδωσε αποτελέσματα. Η επέμβαση του Σαββάτου πέτυχε απόλυτα κια σώθηκε ο μηνίσκος του παίχτη, βασικός για την ισορροπία του γονάτου και που σε αντίθεση με τον εσωτερικό για την οποία προβλέπονται τρεις εβδομάδες για την επάνοδο, σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται έξι", τόνισε.

Την περίπτωση του Buffon την ξέρουμε
από τον Ιούλιο. Α
ν συνεχίσει έτσι
μπορούμε να φτάσουμε στο Δεκέμβριο...


Όσον αφορά στην περίπτωση του Buffon, αντίθετα, ο Goitre είπε ότι "ένιωσε το πρόβλημα τον Ιούλιο (σ.σ. και έκτοτε έκανε παιχνιδάρες) αλλά παρά την κάκωση του εξωτερικού του μηνίσκου, δεν ένιωσε ποτέ πόνο. Τώρα δεν διατρέχει κίνδυνο να βλάψει τον χόνδρο αλλά είναι σαφές ότι ο μηνίσκος είναι να αποκοπεί γιατί σε βάθος χρόνου θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Πάντως ο Gigi παρακολουθείται καθημερινά με την επίβλεψη του συναδέλφου Quaglia (σ.σ. πρόκειται για τον ορθοπεδικό που εμπιστεύεται η Juventus): αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να φτάσουμε στο Δεκέμβριο. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι για την επέμβαση ανά πάσα στιγμή".
Blanc: η υγεία του Buffon αποτελεί προτεραιότητα

Αναφορά στον Buffon έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Juventus J-C Blanc από το Μοντεκάρλο: "όταν είναι να εγχειρίσουμε το κάνουμε, αν αποφασίζουμε να περιμένουμε το κάνουμε σε συμφωνία με τον παίχτη. Εξαρτάται από το feeling του Buffon με το σώμα του, η υγεία του αποτελεί προτεραιότητα".
"Δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση μυϊκής
υποτροπής
". Τι λέει για Trezeguet, Sissoko, Zebina

Ο υπεύθυνος του ιατρικού τιμ της Juventus αναφέρθηκε και στη γενική κατάσταση επισημαίνοντας ότι "δεν καταγράφηκε καμία περίπτωση μυϊκής υποτροπής, ούτε η υγρασία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τους τραυματισμούς. Παίζουν κάθε τρεις μέρες και πολλοί παίχτες της Juventus, πέραν της προχωρημένης ηλικίας, έχουν μακριές καριέρες σημαδεμένες από κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Για έναν αθλίατρο είναι μεγάλες νίκες να έχουμε καταφέρει να κάνουμε να ξαναπαίξουν παίχτες σαν τον Trezeguet (μετά τη διπλή επέμβαση) ή τον Zebina, που είχε προβληματα φλεγμονώδη για μεγάλο διάστημα: βρήκαμε τη σωστή υεχνικά λύση, όπως ένα πελματικό ή μια πατούσα, για να τα λύσουμε. Μια περίπτωση σαν του Sissoko, από την άλλη, είναι από μόνη της ευαίσθητη: στην ιατρική βιβλιογραφία προβλέπεται, για κάταγμα του μεταταρσίου, υποτροπή στο 80% των περιστατικών. Εμείς, με την επέμβαση στη Λυών, μειώσαμε κατά το ήμισυ το ποσοστό. Με τον Del Piero και τον Cannavaro, το πρόβλημα έχει λυθεί".

[1] Είναι πολύ πρόσφατη η περίπτωση του Cristiano Ronaldo που θα μείνει μακριά από την αγωνιστική δράση για δεύτερη φορά και μάλιστα για ένα μήνα. Ο Olic της Bayern ανακοινώθηκε μόλις σήμερα ότι τραυματίστηκε στην προπόνηση και θα χάσει 6 βδομάδες -ο Robben δεν επανήλθε από την εγχείριση ενώ και ο Ribery δεν έπαιξε με τρη Γαλλία γιατί έχει πρόβλημα στο γόνατο. Στην Inter: Milito, Thiago Silva, Lucio...

Πηγή: La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: