Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ferrara: μετράει μόνο η νίκη

"Για μας υπάρχει μόνον ένα αποτέλεσμα. Εντός έδρας φέραμε μια ισοπαλία με τη Bordeaux και στην Ευρώπη οι δυνατότητες κερδίσεις το χαμένο έδαφος είναι λίγες, επομένως χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς και αύριο έχουμε υποχρεώση να τους πάρουμε": σαφής ο Ferrara στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι την οποία παραχώρησε μαζί με τον Buffon o οποίος διαμήνυσε ότι η ομάδα "ψοφάει για ρεβάνς" και το έδειξε ήδη στις προπονήσεις.

Βuffon: ψοφάμε για ρεβάνς, θα ήταν χοντρό
λάθος να υποτιμήσουμε τη Maccabi. Οι
προπονήσεις δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο

"Περνάμε μια ευαίσθητη στιγμή αλλά, αν είμαστε οι πρωταθλητές που σκεφτόμαστε ωότι είμαστε, από αυτές τις στιγμές βγαίνεις με προπόνηση και μεγάλη διάθεση θυσίας, όπως ήηδ κάνουμε", είπε ο Buffon τονίζοντας ότι δεδομένου ότι ειδε αυτάτα σημάδια στην προπόνηση θεωρεί πως η ομάδα είναι κοντά στην έξοδο από τη σκοτεινή στιγμή. Σε αυτό το πνεύμα, ο Buffon είπε ότι η Maccabi χρειάζεται προσοχή με την έννοια ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί: "θα ήταν το πιο χοντρό λάθος. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε το πρόγραμμα των αγώνων για αν το κάνουεμ τραμπολίνο που θα μας πετάξει ψηλά. Πρέπει να σεβαστούεμ τους αντιπάλους και να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση", τόνισε.
"Η Maccabi είναι μια ομάδα άξια σεβασμού", διαμήνυσε ταυτόχρονα και ο Ciro Ferrara επισημαίνοντας την καλή οργάνωση των Ισραηλινών για τους οποίους είπε ότι έχουν κάποιους καλούς παίχτες: "με τη Bayern έπαιξε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και με τη Bordeaux έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι χάνοντας μόνο στα τελευταία λεπτά", σημείωσε δίνοντας έμφαση όμως στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της Juventus.

Κλειστά χαρτιά απ' τον Ferrara για την τακτική
και το ενδεχόμενο να περάσει στο 4-2-3-1

Ο Ferrara δεν θέλησε, φυσικά, να ανοίξει τα χαρτιά του όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού του και ειδικά τα σενάρια που καταγράφηκαν από το σύνολο του αθλητικού τύπου για προσαρμογή του σε ένα 4-2-3-1 που θα έδινε "πόντους" στον Poulsen και τον Trezeguet (ο Γάλλος φέρεται να εγκωμίασε τη λύση θυμίζοντας ότι με αυτό το σύστημα κέρδισε ένα Μουντιάλ). Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι καινούργιο θα δείξει: "δουλέψαμε κάτι διαφορετικό αλλά θέλω να αξιολογήσω και να περιμένω ως αύριο. Οι επιλογές άλλοτε γίνονται στη βάση της στιγμής που περνά η ομάδα μας και άλλοτε στη βάση του αντιπάλους που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Τους θέλω όλους έτοιμους, συγκεντρωμένους και κακούς", είπε. Ενώ όταν ρωτήθηκε, σε άλλη μια προσπάθεια των δημοσιογράφων να καταλάβουν τι αλλαγές μελετά, αν θα ήταν καλύτερα ο Sissoko να παίζει δίπλα στον Melo μπροστά στην άμυνα παρά στον ρόμβο, απάντησε σιβυλλικά: "θεωρώ ότι μπορεί να προσαρμοστεί και στις δυο απαιτήσεις. Η επάνοδός του προχωράει καλά, κυρίως για κάποιον σαν αυτόν που αναγκάστηκε να μείνει εκτός για έξι, εφτά μήνες. Πιστεύω ότι με τη Fiorentina έπαιξε καλά, κερδίζοντας πολλές μπαλιές".
Αναφορά στην αλλαγή τακτικής και από τον Buffon με το δικό του, χιουμοριστικό τρόπο όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε αντιπαράθεση με τον προπονητή: "κλείσαμε τον Ferrara στα αποδυτήρια και πετάξαμε και εμείς το κλειδί. Πέρα απ' τα αστεία, είναι σαφές ότι πάντα αντιμετωπιζόμαστε όταν βλέπουμε τα βίντεο της τακτικής αλλά σκέτομαι ότι η απόφαση ανήκει πάντα στον προπονητή. Είναι σωστό να υάρχει αντιπαράθεση της ομάδας με το τεχνικό τιμ αλλά ο τελευταίος λόγος πρέπει να είναι του προπονητή", διαμήνυσε.
Άλλο η ισοπαλία με τη Bologna
άλλο με τη Fiorentina. Μετά από

5 χρόνια 4-4-2 αλλάξαμε και αυτό θέλει χρόνο

Εκ των πραγμάτων η συζήτηση περιστράφηκε στα τελευταία παιχνίδια. Και αφού ο Ferrara ξεκαθάρισε, σε όσους του έλεγαν ότι άρχισαν οι έντονες επικρίσεις, ότι "η περίοδος χάριος τελείωσε εδώ και καιρό" και ότι το θεωρεί φυσιολογικό και καλοδεχούμενο όταν γίνεται "με σωστούς τόνους", σημείωσε ότι άλλο πράγμα είναι η ήττα στην Palermo ("παίξαμε άσχημα"), και άλλο οι τελευταίες ισοπαλίες: "κατά της Fiorentina είδα μια ομάδα με καλό τόνο και ικανότητα δημιουργίας ευκαιριών, ειδικά στο πρώτο μέρος. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ισοπαλία με τη Genoa ή τη Fiorentina και εκείνη με τη Bologna. Όπως και να έχει είναι μια ειδική στιγμή και βλέπω ότι υπάρχει επιθυμία όλων να επιτρέψουν στις επιτυχίες", είπε υπερασπιζόμενος και πάλι το σύστημα παιχνιδιού. Σημείωσε μάλιστα ότι μετά από πέντε χρόνια 4-4-2 η Juventus άλαξε, "και ήταν η μόνη" και αυτό ήταν δεδομένο ότι θέλει χρόνο...
Επάνοδος Sissoko στην αποστολή

Επιστροφή Sissoko στο Champions League. Ο Ferrara τον συμπεριέλαβε στην 22μελή αποστολή για το ματς με τη Maccabi: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 9 Iaquinta, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 23 Ariaudo, 28 Diego, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie. Από την αποστολή λείπουν μόνον οι τραυματίες Del iero, Marchisio, Salihamidzic και Tiago.
Με ελλείψεις η Maccabi, μιλά για ...νίκη!
Ferrara: θα βάλω τους καλύτερους έτσι και αλλιώς,
τους θέλω όλους έτοιμους, συγκεντρωμένους, "κακούς"

(Update) Οι δηλώσεις του Ciro και του Gigi
H Maccabi βρίσκεται από χθες στο Τορίνο χωρίς τον αρχηγό της Yaniv Katan (έμεινε πίσω για εξετάσεις λόγω γρίπης) οπότε ο προπονητής των Ισραηλινών Elisha Levi αναμένεται να εμπιστευτεί στην επίθεση τους Ghadir και Dvalishvili ενώ στη μεσαία γραμμή, στη θέση του τιμωρημένου Biram Kayal που είναι ο ιθύνων νους της ομάδας, αναμένεται να εμπιστευτεί τον Βραζιλιάνο Gustavo Boccoli ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα έμαθε από τις ήττες της και "είναι έτοιμη να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στο Champions League"!... Παρά τις ελλείψεις, ο Levi βάζει ψηλά τον πήχη: "αυτοί έχουν μια ομάδα αστέρων και στα χαρτιά δεν θα έπρεπε καν να κατέβουμε στο γήπεδο αλλά το ποδόσφαιρο, ευτυχώς τα προγνωστικά δεν βγαίνουν πάντα και επομένως θα αγωνιστούμε με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά χωρίς φόβο"... (update) Μάλιστα, στη σημερινή συνέντευξη τύπου μίλησε για ...νίκη: "θα παίξουμε για να νικήσουμε", είπε που χαρακτήρισε τον Buffon "τον μεγαλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο. Θα είναι χαρά για μένα να είμαι στο ίδιο γήπεδο μ' αυτόν"...
Πάντως, ο Ferrara είπε ότι θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ομάδα, "ασχέτως των ελλείψεων των αντιπάλων", όπως είπε -και σε αυτό το σημείο ο Buffon αστειεύτηκε: αν πάντως η Maccabi θέλει να βάλει αναπληρωματικούς, δεν μας χαλάει"... Ο Ferrara δεν θέλησε να δώσει στοιχεία για τους παίχτες που θα χρησιμοποιήσει: "ο Giovinco; Δεν θέλω να δώσω κανένα στοιχείο. Ο Giovinco πρέπει να είναι έτοιμος όπως και όλοι οι άλλοι. Τους θέλω όλους έτοιμους, συγκεντρωμένους και κακούς για την αυριανή δουλειά. Δυο επιθετικοί από την αρχή; Θα δείτε αύριο", είπε ο Ferrara.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha prosetheta kai h emfanish ektos ths nikhs agaphte ciro eidika me thn maccabi!!!!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η νίκη, Δημήτρη, η νίκη! Είδες τι έπαθε η Barca ή η Glascow Rangers (δεν μιλάμε για τους nerazzurri γιατί θα 'ναι σαν να κλέψουμε εκκλησία)...