Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ο Ferrara εμπιστεύεται την ομάδα και δηλώνει ευέλικτος στο σύστημα παιχνιδιού

"Είναι πεποίθησή μου ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε σε ένα συστημα παιχνιδιού. Αντίθετα, είναι χρήσιμο να εντοπίζουμε και να δοκιμάζουμε διαφορετικές λύσεις. Και είναι καλό να προσαρμόζεσαι στους παίχτες που έχεις και στην φυσική τους κατάσταση. όσο το 4-3-1-2 λειτουργήσει πρέπει να ειμαστε στο 100%. Και θα ήταν καλύτερα αν είχα τη δυνατότητα και την τύχη να επιλέγω ανάμεσα στους παίχτες": αυτό δήλωσε (επανέλαβε, ουσιαστικά) ο Ciro Ferrara σε αποκλειστική συνέντευξη στην "Tuttosport" όσον αφορά το αν θα συνεχίσει να κατεβάζει την ομάδα με τον ρόμβο.

Επιλέγω με γνώμονα το μυαλό
και το συμφέρον της ομάδας


Στη συνέντευξή του ο Ferrara τόνισε ότι, αν συγκρίνουμε τη θέση της Juventus με τις άλλες και την περυσινή σεζόν δεν μπορούμε να μιλάμε για κρίση, "αν αναφερόμαστε στην όχι λαμπρή στιγμή μας σε σχέση με την αρχή της σεζόν, τότε είναι αλήθεια", συμπλήρωσε για να διαμηνύσει: "πρέπει να δουλέψουμε, να κοιτάξουμε μέσα μας, να αναλάβουμε τις αντίστοιχες ευθύνες. Ήξερα ότι νωρίτερα ή αργότερα θα εφταναν και αυτές οι δύσκολες στιγμές", τόνισε και απέρριψε τις κριτικές ότι είναι πολύ φίλος με κάποιος παίχτες ή ότι στερείται εμπειρίας. "Ξέρω ότι πρέπει αν ζήσω με αυτή την πεποίθηση. Δεν έγινε λόγος τις τέσσερις πρώτος αγωνιστικές αλλά ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε. Είναι μια πολύ μπανάλ συζήτηση. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι είμαι φίλος με κάποιους παίχτες. Αλλά διαβεβαιώνω ότι οι επιλογές μου γίνονται με το κεφάλι, όχι με την καρδιά. Με κίνδυνο να χαλάσω κάποια σχέση. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί. Εγώ πρέπει να υπηρετήσω τα συμφέροντα της Juventus και δουλεύω για το καλό του συλλόγου και της ομάδας", είπε.
Ταυτόχρονα, ο Ferrara υπερασπίστηκε την ομάδα: "τα πήγαμε καλά με τους ίδιους παίχτες με τους οποίους χάσαμε. Εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε", είπε και τόνισε ότι "του ίδιου του αρέσουν οι παίχτες που όταν χρειάζεται τα παίρνουν μεταξύ τους, στο στυλ του Nedved"...

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: